Rotterdam haalt twee Ierse internationals

Rotterdam heeft voor komend seizoen de Ierse internationals Sean Murray en Mark Ingram vastgelegd. Ook Timo Goor (Cartouche) is aan de herenselectie toegevoegd. Bovendien maken Romeo Pace en Tom Geuskens de overstap van Victoria, dat deelname aan de Promotieklasse misliep.

De 21-jarige middenvelder Murray komt over van de Ierse club Lisnagarvy. Hij maakt sinds 2015 deel uit van de Ierse nationale ploeg, waarvoor hij inmiddels meer dan dertig wedstrijden heeft gespeeld. De 24-jarige keeper Mark Ingram komt over van Pembroke Wanderers HC. Hij is sinds 2014 international en heeft 20 caps op zijn naam staan voor Ierland, dat zich heeft geplaatst voor het WK, later dit jaar in India.

Timo Goor

De 23-jarige Goor speelde bij Amsterdam en in de top van de Overgangsklasse bij Klein Zwitserland en Cartouche. Hij is opgeleid bij Almere en kwam ook uit voor de nationale jeugdselecties en Jong Oranje.

Eerder al waren international Tristan Algera, de Australiër Glenn Turner en Marnix Kleinsman als nieuwe spelers bekendgemaakt.

Mooi balans spelers

“Met deze spelers hebben we in veel opzichten een mooie balans gevonden tussen de ontwikkeling van jonge spelers en de inzet van ervaren spelers”, zegt voorzitter Diederik Chevalier. “We hebben er alle vertrouwen in dat we op het hoogste niveau kunnen meespelen om de prijzen.”

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (2)

  1. Keepertje

    Het vreemdelegioen van het jaar staat in Rotterdam.

    Leuke aanwinsten maar echte topppers blijven uit. Nieuwe keeper erbij ? 3e rangs international of wat ? Gaat Berend of Derk nu weg ?

  2. Nou, nou vreemdelingenlegioen is wel wat overdreven. Die jongens van Vic zijn gewoon Rotterdammers. En voor de rest staat er straks een team met heel veel Rotterdammers. Twee ieren er bij terwijl een engelsman weg gaat is niet zo erg toch.

    Vind het erg jammer dat Van Ass weggaat en begrijp als outsider ook niet zo goed waarom ze een keeper halen. Van Eldonk heeft het prima gedaan en nog veel potentie.

    Liever zou ik ook hebben dat ze jongens als Child en Knowles halen, maar die zijn blijkbaar niet haalbaar. Tevens is de concurrentie in Nederland voor Nederlandse sterren fors en Rotterdam heeft speelt geen EHL komend jaar.

Reageer

Contact Us