Rotterdam Nederlands kampioen - Hoofdklasse Hockey Nederland

Rotterdam Nederlands kampioen

In finale van het Nederlands kampioenschap namen de heren van Oranje Zwart het op tegen Rotterdam. Het publiek in Eindhoven was in grote getalen op komen dagen. De tribunes waren overvol en ook aan de korte zijdes was geen plekje meer te vinden. Uiteindelijk was het Rotterdam die het Nederlands kampioenschap wist te veroveren.

Meteen vanaf de eerste minuut gingen beide ploegen fel van start. Rotterdam was de eerste ploeg die twee strafcorners kreeg, waarna de Eindhovens ploeg ook een strafcorner kregen. Mink van der Weerden werd vlak voordat de strafcorner werd gegeven in het veld gebracht door coach Michel van den Heuvel.

Beide ploegen begonnen fel aan de wedstrijd en gingen vol op de aanval. Door het felle spel werd het ook fysiek aan beide kanten. Er werden flinke beuken en klappen uitgedeeld door beide partijen. Het spel ging op en neer met kansen aan beide zijdes. De heren in het oranje raakten de paal en ook Thomas Briels kreeg een goede kans waarop keeper Pirmin Blaak redde.

De Eindhovense ploeg deed het zelfde als wat Kampong vorig jaar deed. Bijna elke keer bij een aanval van Oranje Zwart kwam van der Weerden in de ploeg in de hoop op een corner. Op het moment dat het cornerkanon niet in het veld stond kwam de Eindhovense ploeg op een voorsprong door een cornervariant. De goal werd gescoord door Rob Reckers.

In de tweede helft gingen beide ploegen meteen weer fel van start. De ploeg van Michel van den Heuvel was alleen wat scherper en kreeg meteen twee goede mogelijkheden. Deze werden echter niet benut. De Rotterdamse ploeg kwam uiteindelijk begin tweede helft op gelijke hoogte door een goal van Simon Child. Het was een echte Nieuw-Zeelandse goal, want Edwards en Wilson zette de aanval op waarna Child simpel kon afronden.

Rotterdam durfde meer na de goal en ging meer voor de aanval. Maar de ploeg uit Eindhoven maakte hier gebruik van en wist een aanval simpel in het doel te werken. Uiteindelijk was het Niek van der Schoot die simpel kon afronden bij de tweede paal.

Nadat de ploeg uit Eindhoven slim gebruikt had gemaakt van de Rotterdamse aanvallen deed de ploeg uit de havenstad toch nog wat terug. Timmo Kranstauber pushte een strafcorner tegen de touwen om de stand weer gelijk te trekken. Na de gelijkmaker bleven de Rotterdammers aanvallen. Bas Campbell wist uiteindelijk met een verschrikkelijk mooie goal de stand in het voordeel van de Rotterdammers te brengen.

Na de derde goal in het voordeel van de Rotterdamse ploeg ging de Eindhovense ploeg weer opzoek naar de aansluitingstreffer. Deze bleef echter uit waarna Rotterdam zich tot kampioen van Nederland mocht kronen.

Comments (25)

 1. Gefeliciteerd met 1e landstitel in Rotterdamse historie!

 2. Hartstikke leuk, gefeliciteerd. Spannend tot het laatste moment.

 3. Heel leuk!

  Mooi voor het Nederlandse hockey dat zo’n grote club/stad nu kampioen is geworden. Zou mooi zijn als ze standaard mee blijven doen om het kampioenschap.

 4. Mooi!! Helemaal niets in eindhoven!!

 5. @Bram, wat een sneue reactie, dat je voorkeur ergens anders ligt prima, maar maak jezelf nou niet belachelijk.

 6. @bram, je weet zelf dondersgoed dat het verlenging had moeten zijn. Wat een arbitrale dwaling. Belachelijk dat daar nergens melding van wordt gemaakt

 7. @Raoul, het was jammer dat de scheidsrechter te snel floot maar dat is natuurlijk daarna niet meer terug te draaien.

  Vond het een echte finale met over een heel seizoen de 2 beste ploegen in de finale.

  En laten we ons nou niet verlagen tot het niveau van Bram.

 8. hans post

  Wat een giga fout van de scheidsrechter.. Als neutrale toeschouwer kan ik melden dat OZ de landskampioen had MOETEN zijn.
  Het 2e doelpunt van Rotterdam had nooit een strafcorner mogen zijn.. Fout van de scheids.
  En het zuivere doelpunt waar te vroeg werd gefloten terwijl iedereen kon zien dat hier voordeel uit kwam…
  Wat een blamage voor de scheidsrechters om deze topper hun eigen wending te geven..

  Rotterdam gefeliciteerd! jullie hebben gevochten als leeuwen tegen een beter OZ en door falen van de scheids kampioen van Nederland.

 9. Was een zeer spannende pot. Met 2 teams die beide goed en leuk hockeyden. Waarbij ik oz iets beter vond en meer creerde. Totdat plots rotterdam in korte tijd 2x scoorde. De tactiek bij oz met mink was erg verassend voor t publiek en rdam. Alleen heeft niet goed uitgepakt omdat duidelijk zichtbaar was dat het ritme bij mink er niet in zat. Jammer voor oz maar rotterdam gefeliciteerd!

 10. @pion

  Is het niet waar dan? En stel je niet zo aan met die scheids zeg! Neem een voorbeeld aan mink, die neemt het als een man. Maar dat zal verder wel het calimero gedrag van eindhovenaren zijn! Lekker dat er geen titel naar brabant is zeg!!

 11. @Bram, wat is niet waar?

  Volgens mij zeg ik niks vervelends over de scheidsrechter, ja lezen is niet je sterkste kant.

  En ik heb verder helemaal niks met beide clubs, maar je reactie zal hopelijk met je leeftijd of met je iq te maken wat beide niet heel hoog kan zijn.

 12. @Bram, Je moeder roept of je je knikkers schoon kan gaan maken, want je gaat zo slapen.

 13. @pion

  Daar heb ik het helemaal niet over! Lastig he lezen! Ik heb het over “helemaal niets in Eindhoven”

  @timo

  Echt super sterke reactie!! Oh ja, helemaal niets in Brabant!!

 14. Dit is jammer!!! Een OZ met Robert v.d. Horst en een fitte Mink was niet de mindere geweest van dit Rotterdam. Helaas dat fluiten was snel maar terecht, en dat kan dan helaas niet meer terug gedraaid worden.
  De reacties van die Bram zijn irritant en tegen OZ gericht. Zijn bewoordingen over “”die vuile Paki en de rest getuigen niet van enige innerlijke beschaving en sportief gedrag, maar dat is vrijheid van meningsuiting op dit forum.
  Op naar een nieuw seizoen waar we weer vol goede moed aan gaan beginnen.

 15. @bram

  Fijn dat je iemand anders wijst op het feit dat zijn posts niet van hoge kwaliteit zijn terwijl je zelf nog niks anders dan vloeibare kak hebt weten te posten

  Eens, gespeeld is gespeeld, maar OZ had gewoon kampioen moeten zijn, ik hoop dat het team van Rotterdam dat ook weet

 16. Mooie pot, spannend tot einde toe. Veel leuker dan de dameswedstrijd gisteren. Prachtig 3e doelpunt Rotterdam. OZ toont zich groot na afloop door niet te zeuren over die strafcorner. Sterk, sportief. Ook beter dan dat theatrale gejank gisteren. Twee onverwachte landskampioenen.

 17. Gefeliciteerd aan Rotterdam, Wolff en Maneschijn. Vd heuvel hadden we het toch ook echt niet gegund met z’n rare gedrag. OZ mooie ploeg, gaan komend jaar weer meedoen om de hoogste plekken.

 18. Gefeliciteerd Rotterdam!! Allereerste landstitel. Jullie hebben t verdiend.

 19. Amsterdam

  Mooie wedstrijd. Oz in het begin beter. 1e corner waar oz uit scoort was in mijn ogen niet terecht. Verder complimenten aan de arbitrage. Super moeilijk om dit te fluiten. R’dam gefeliciteerd.

 20. Stand na 3 wedstrijden 7-5 in voordeel Rotterdam, waarvan 5 uitdoelpunten. Meer dan terecht dus, gefeliciteerd Rotterdam!

 21. Dak eraf

  Er schijnt geen dak meer op het clubhuis van Rotterdam te zitten!! Historische dag en vooral nacht! HELDEN OP HCR! En ja, mooi is anders maar niet minder mooi. Credits aan OZ voor vandaag/gister. Respect! Tot volgend jaar

 22. Idd een aparte reactie van Bram… En we hebben het nu wel over die ene beslissing van de scheidsrechter in de laatste secondes… Zo kan ik ook een moment uit de 2e wedstrijd naar voren halen… En zou de 3e wedstrijd niet eens gespeeld zijn… Maar met als en als dan dempen we in Rotterdam de Maas… Rotterdam gefeliciteerd met het het meer dan verdiende kampioenschap!!!

 23. Amsterdammer

  Spannende wedstrijd gezien in mooie en volle Brabantse sfeer. Goeie “speaker” ook na gedoe vanaf de kant richting scheidsrechter van Bunge. Wat is die jongen gegroeid in zijn fluiten zeg! En i.d.d., wat is dit lastig om te fluiten. Geen video ref, alles op het blote oog. Klasse. De beslissing om geen voordeel te geven snap ik wel, het voordeel duurde vrij lang en was wat onduidelijk. Het moment (vrijwel einde wedstrijd) zal er vast ook mee te maken hebben. Fluiten is bere moeilijk in onze snelle sport. Het is instant reageren. Ik heb twee goeie ploegen gezien waar de gelukkigste op het juiste moment toesloeg. Prachtige laatste goal van Rotterdam. OZ beter? Tja, vond ik optisch ook wel, maar op het hoogste niveau tellen de doelpunten.
  Van zowel OZ als ook van Rotterdam gaan we nog veel plezier beleven. Mooie kampioenen dit jaar!

 24. Het schijnt dat als het doelpunt in de laatste minuut was toegekend, Rotterdam alsnog in de verlenging had gewonnen. Niet eens shoot-outs!

 25. Wat heerlijk dit, ik als Ajax fan zie graag ploegen met een te grote mond uit Eindhoven tweede worden. De grootste grap was toen het OZ publiek “helemaal niets in Rotterdam” begon te zingen na de eerste goal HAHAHAHHAHAHAHAHAHA.

Reageer