Rotterdam neemt afscheid van Sjoerd Gerretsen en Paul Melkert

Rotterdam heeft zondag op de laatste speeldag van de Hoofdklasse afscheid genomen van twee belangrijke spelers: Sjoerd Gerretsen (foto) en Paul Melkert.

Beiden zeggen tophockey vaarwel en geven voorrang aan hun maatschappelijke carrière. Als dank voor hun jarenlange inzet op het hoogste niveau zijn Gerretsen en Melkert benoemd tot lid van verdienste van Rotterdam.

Melkert

De 27-jarige Melkert is sinds 2003 lid van de Rotterdamse club, daarvoor kwam hij als jeugdlid uit voor HC De Hoeksche Waard. Melkert debuteerde in 2008 in het vaandelteam van Rotterdam.

De drie jaar oudere Gerretsen kwam in 1996 als negenjarige bij Rotterdam en debuteerde in 2005 in Heren 1, het jaar waarin de club naar de Hoofdklasse promoveerde.

EHL laatste optreden

Beide spelers beleefden hun hoogtepunt bij Rotterdam in 2013 toen de landstitel werd veroverd. Ook speelden zij met de ploeg zeven keer in de Euro Hockey League (EHL), waarin één zilveren en drie bronzen medailles zijn behaald. De aankomende Final4 van het Europese clubtoernooi, op 26 en 27 mei in Bloemendaal, wordt voor Gerretsen en Melkert hun laatste optreden op het allerhoogste niveau.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Reageer

Contact Us