Rotterdam versterkt zich met Albert Beltran en Nick Catlin

Rotterdam heeft haar herenselectie versterkt met Albert Beltran en Nick Catlin. De 23-jarige Beltran komt over van Atlètic Terrassa. De vijf jaar oudere Catlin maakt de overstap van East Grinstead.

“Albert is een jonge aanvaller die juist met Terrassa kampioen van Spanje is geworden en die recent is opgenomen in de Spaanse selectie voor de Hockey World League in Zuid‐Afrika”, vertelt Rotterdam‐bestuurslid Mark van Rijn (tophockey). “Nick is sinds 2009 uitgekomen voor Engeland en heeft ervoor gekozen nu even niet beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg. Deze twee spelers zijn een uitstekende versterking voor onze selectie.”

Spaans international

Beltran is een aanvaller die ook op het middenveld goed uit de voeten kan. De afgelopen jaren maakte hij deel uit van de Spaanse jeugdploegen. Met het nationale team neemt hij volgende maand deel aan de Hockey World League in Johannesburg, Zuid‐Afrika. Ook
hoopt hij op een plek in de Spaanse selectie voor het EK in augustus in Amsterdam.

Catlin heeft de afgelopen jaren gespeeld bij verschillende topclubs waaronder Reading, Holcombe en East Grinstead in Engeland en Racing Club de Bruxelles in België. Met de nationale teams van Engeland en Groot‐Brittannië heeft hij sinds 2009
deelgenomen aan vrijwel alle internationale toptoernooien. In totaal speelde hij 190 interlands.

Eigen jeugd

In de nieuwe selectie krijgen ook Nick van Trigt en Hugo Mann, die doorstromen vanuit de eigen jeugdopleiding, een plekje. Dat geldt ook voor jeugdinternational Tjep Hoedemakers, die de overstap maakt van Oranje‐Rood, voor Rolf Steenmetser, een voormalig jeugdinternational die overkomt van Rotterdams ‘zusterclub’ Beeston in Engeland, en voor Sijbrand Bolhuis, afkomstig uit het tweede elftal van Rotterdam.

Rotterdam heeft eerder al jeugdtalent Justen Blok toegevoegd aan de selectie voor komend seizoen. Ook zijn tussentijds de contracten met (jeugd)internationals Thijs van Dam en Jochem Bakker opengebroken en verlengd.

Reageer

Contact Us