Rotterdam versterkt zich met drie buitenlandse toppers

De Rotterdamse heren zullen na de zomer worden versterkt door de komst van de Nieuw-Zeelander Blair Tarrant en de Britten Adam Dixon en Alastair Brogdon.

Tarrant is een verdediger die al 148 keer voor Nieuw‐Zeeland is uitgekomen. Dixon is een middenvelder afkomstig van de Engelse club Beeston. Dixon komt sinds 2009 uit voor zowel Engeland als Groot‐Brittannië en heeft in totaal 164 interlands gespeeld. Aanvaller Brogdon veroverde recent met zijn club Wimbledon voor de tweede keer op rij de Engelse hockeytitel. Hij heeft sinds 2006 voor Engeland en Groot‐Brittannië in totaal 137 interlands gespeeld.

Ervaring en kwaliteit

‘Met dit trio halen we niet alleen kwaliteit, maar ook een hoop ervaring binnen’, geeft bestuurslid tophockey Daan Vismans aan. ‘Dit zijn prima versterkingen voor alle linies’.

Eerder werd al bekend dat Diede van Puffelen en Berend van Eldonk waren aangetrokken. Tegenover de komst staat het vertrek van Floris Benschop, Timmo Kranstauber, Pirmin Blaak en Mitch Darling.

Klik hier voor een volledig transferoverzicht voor het seizoen 2016-2017.

Comments (14)

 1. Zoals verwacht: een blik buitenlanders bij Rotterdam. Er hockeyen daar straks meer buitenlandse internationals dan NL elftal spelers. Ben benieuwd naar het eerstvolgende selectie moment bij Oranje.

 2. Die zat er wel aan te komen. Dat er nog geld voor is daar. ook volgend jaar geen play-offs voor R’dam.

 3. Hopen dat de talenten zich hier aan op trekken dan heeft Rotterdam nog een kans. Misscchien nog een cornerman erbij? Vis (SCHC)? Dartée (hdm)? Loopt erbij Victoria nog wat rondt voor Rotterdam?

 4. Floppieenteun

  Vind Rotterdam er zeker niet sterker op geworden. Eigenlijk alleen van Eldonk is een goede en logische aankoop. De rest brengt de nodige ervaring met zich mee maar is middelmaat. Als je buitenlandse spelers haalt, haal dan de toppers die niet in de hoofdklasse rondlopen. Met Bakker, van Ass, Hertzberger, Polkamp en Turkstra hebben ze nog wel een sterke Nederlandse kern (het is wel de vraag of deze spelers, met deze aankopen, het interessant blijven vinden om voor Rotterdam te spelen). Met de aankopen tot nu toe (en die van de andere clubs) gaat Rotterdam naar mijn mening volgend seizoen spelen voor plaats 6. Samen met vooral Pinoke en Hurley.

 5. @floppieenteun

  En Bloemendaal wordt zeker landskampioen ?

 6. Rotterdam

  Ik mag toch aannemen dat albert Kees wel zo coulant is dat hij niet half SCHC mee neemt. Dus kan me eigenlijk niet voorstellen dat Vis naar Rotterdam gaat. Wel heeft hij een goede corner. Laatste paar wedstrijden niet echt gescoord maar ook vaak genoeg wedstrijden gehad dat hij of alles scoorde of 90%.

 7. Wanbeleid daar

 8. @rotterdam

  Vis wil niet naar Rotterdam. De rest mag je zelf invullen bij degradatie van SCHC.

 9. Mmm, te zijn geen topaankopen zoals Bloemendaal, met Fuchs en Govers. Wel denk ik dat Rotterdam iets sterker wordt. De drie internatinonals vervangen Darling, Kranstauber en Benschop. Ik denk dat Van Eldonk vs Blaak geen verzwakking hoeft te zijn. En als Van Puffelen zijn niveau haalt is ook hij een topper en van het niveau van een international. Om echt mee te doen voor het kampioenschap hebben ze mijn inziens alleen wel een topcorner nodig ala Vd Weerden, Peillat of Reid-Ross.

 10. Kenner!

  Cornerman????

  Ik zou ens gaan kijken bij HC Zwolle, de cornerman Pieter Jan Voerman heeft een ongelooflijk hoge conversieratio!

  Dat HC Zwolle nu aan de promotiewedstrijden naar de OVK gaat meedoen is voor een groot deel te danken aan zijn grote aantal benutte strafcorners”!!!!!

 11. @kenner, de 1e klasse en de hoofdklasse is niet met elkaar te vergelijken.

 12. Vadbmichieltje

  Victoria heeft een echt beest op de kop staan, Thijs van der Kamp!! Hij laat het net al jaren trillen. Toe aan de volgende stap als je het mij vraagt!!

 13. En…Kampong had Paul Litjens, weliswaar nu ietsje ouder, doch ramt waarschijnlijk die corner nog immer dwars door de plank, toch eens serieus naar kijken.

 14. van Eldonk geen verzwakking t.o.v. Blaak. Ahum … we zullen zien. Tien wedstrijdjes in de Hoofdklasse en een jaartje Victoria tegenover jaren hoofdklasse- en NL-elftal ervaring. En dat terwijl de ervaring juist de keeper maakt. En Vis … op het niveau van Rotterdam moet je niet alleen een redelijke corner hebben, maar ook behoorlijk mee kunnen hockeyen. Kijk de banden nog maar eens terug om zijn verdedigende kwaliteiten te beoordelen.

Reageer

Contact Us