Rotterdam winnaar ABN AMRO Cup 2016

De heren van Rotterdam kunnen met een goed gevoel aan de Hoofdklasse beginnen. De ploeg won zondag de negende editie van de ABN AMRO Cup. In eigen huis werd Kampong in de finale na shoot-outs verslagen. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2, waarna Rotterdam in de shoot-outs net iets beter was (3-2).

In de elfde minuut Simon Egerton de score in de finale voor Rotterdam. Bjorn Kellerman tekende vier minuten later voor de gelijkmaker uit een strafbal. Vlak voor rust zette Jeroen Hertzberger Rotterdam opnieuw op voorsprong. De international benutte eveneens een strafbal. Direct na de afslag leken de Rotterdammers op 3-1 te komen, maar de treffer werd afgekeurd.

Gelijkmaker

Na rust zette Quirijn Caspers na een één-twee met Philip Meulenbroek Kampong weer op gelijke hoogte met Rotterdam. In het laatste kwartier werd niet meer gescoord, waarna shoot-outs de beslissing moest brengen.

Kampong begon met de shoot-outs. De inzet van Caspers belandde op de lat, maar kreeg een strafbal toegekend omdat hij op zijn stick was getikt. Kellerman velde het oordeel vanaf de stip: 1-0. Hertzberger maakte gelijk, waarna Rotterdam-doelman Derk Meijer de inzet van Jasper Luijkx stopte.

Beslissing

Seve van Ass zette Rotterdam vervolgens op voorsprong. Kellerman maakte nog wel gelijk, maar Thijs van Dam besliste het duel in het voordeel van de thuisploeg door zijn shoot-out te benutten.

Tijdstip Fase Wedstrijd Uitslag
12.30 uur Strijd om 3de en 4de plaats Den Bosch-Amsterdam 2-4
13.00 uur Strijd om 11de en 12de plaats Hurley-Almere 2-0
13.00 uur Strijd om 7de en 8ste plaats HGC-Qui Vive 4-1
15.00 uur Strijd om 9de en 10de plaats Bloemendaal-Tilburg 2-1
15.00 uur Strijd om 5de en 6de plaats Pinoké-Oranje-Rood 2-3
15.00 uur Finale Kampong-Rotterdam 2-2 Rotterdam wint na shoot-outs 3-2

Foto: (c) @abnamrosport

Reageer

Contact Us