Rotterdam wint door wisselbeleid | Hoofdklasse Hockey Nederland

Rotterdam wint door wisselbeleid


Rotterdam won zondag met 1-0 van Laren, de goal werd in de voorlaatste minuut gemaakt door Nick Wilson. In het AD vertelt Reinoud Wolff dat het wisselbeleid de oorzaak was dat Rotterdam nog de energie had in de eindfase.
Wolff wisselde maar liefst 30 keer: “Ik weet eigenlijk niet of dat heel erg veel is. Ik denk dat het overeenkomt met de internationale maatstaven.” Mark Knowles, Hidde Turkstra en Pirmin Blaak waren de drie uitzonderingen die niet gewisseld werden. Dat de coach van Rotterdam zoveel kan wisselen komt doordat ploeg in de breedte is gegroeid: “En om het energielevel hoog te houden, ben ik daar ook heel bewust mee bezig. Doordat de spelers wat meer rust krijgen, is iedereen scherp op de momenten dat hij dat moet zijn. Vorig seizoen kwam het voor dat jongens gereserveerd speelden. Dat hoeft nu niet meer. Vooral de laatste tien tot twaalf minuten namen we daardoor het heft in handen. Dat we op het allerlaatste moment scoren is natuurlijk een gelukje maar ik vind wel dat we verdiend hebben gewonnen.”
Rotterdam staat nu op de zevende plek na twee wedstrijden. In de derde speelronde moeten ze het opnemen tegen Den Bosch.
Bron: AD

Reageer