Round-up EHCC: Canterbury treft Complutense in strijd om plek vijf

Canterbury HC speelt maandag om de vijfde plaats in de EHCC tegen SPV Complutense. Canterbury HC was zondag tijdens de plaatsingswedstrijden met 3-1 te sterk voor het Russische CSP Krylatskoye. Het Spaanse SPV Complutense rekende af met Hermes-Monkstown. Het werd 4-1.

Canterbury HC- CSP Krylatskoye 3-1

Beide ploegen verloren vrijdag hun kwartfinales met ruime cijfers. Canterbury HC ging met 5-0 onderuit tegen finalist UHC Hamburg en CSP Krylatskoye bleek een maatje te klein voor Amsterdam (8-0).

In het eerste kwart had Canterbury HC het meeste balbezit, maar echt gevaarlijk kon de ploeg niet worden. Het spel was slordig van beide kanten en het tempo lag laag. CSP Krylatskoye kwam af en toe uit de verdediging en deelde wat speldenprikken uit. De Russische ploeg kreeg ook de eerste corner van het duel. Specialiste Bogdana Sadovaia kon echter niet in stelling worden gebracht want de bal werd slecht gestopt.

Canterbury HC kwam in het tweede kwart op voorsprong. Dat was gezien de kansenverhoudig terecht. Grace Balsdon benutte de tweede strafcorner van de Engelse ploeg, nadat een eerste corner voor de lijn was weggehaald. Eerder was Lizzie Neal al dichtbij een openingstreffer voor Canterbury HC. Haar schot schampte slechts de buitenkant van de paal.

Na rust kwam CSP Krylatskoye verrassend op gelijke hoogte. Alena Khalmuratova gleed een voorzet vanaf links binnen. Vervolgens kregen de Russinnen een tweede corner. De inzet van Sadovaia werd gekeerd door de Engelse keepster. Ook Canterbury HC was in het derde kwart dichtbij een treffer. De bal van Victorine Vankemmel ging echter naast.

Canterbury HC besliste het duel in het laatste kwart. Nadat Eliza Brett had verzuimd de ploeg opnieuw op voorsprong te zetten, haar schot zeilde net naast het doel, tekende Balsdon vanaf de strafbalstip voor de 2-1. De strafbal was toegekend omdat een Russische verdedigster de bal bij de rebound van een corner op haar voet had gekregen. Niet veel later bepaalde Hannah Griggs de eindstand op 3-1.

1-0 Grace Balsdon (sc)
1-1 Alena Khalmuratova
2-1 Grace Balsdon (sb)
3-1 Hannah Griggs

Hermes-Monkstown – SPV Complutense 1-4

Hermes-Monktown uit Ierland verloor afgelopen vrijdag in de kwartfinales met 9-0 van titelverdediger Den Bosch. Het Spaanse SPV Complutense ging met 2-1 onderuit tegen Surbiton HC, dat maandag om het brons strijdt met Amsterdam.

Al na drie minuten kwam SPV Complutense op voorsprong. De strafcorner van Lola Riera Zuzurregui werd gestopt door keepster Elizabeth Murphy, maar de bal bleef achter haar liggen. Voordat Murphy de bal alsnog kon wegwerken, had Begona García de bal al over de doellijn getikt.

In het eerste kwart stichtte SPV Complutense met name gevaar met de strafcorner. De vierde corner leverde uiteindelijk de tweede goal op via Riera Zuzurregui. Pas in het tweede kwart mocht Hermes-Monkstown voor het eerst aanleggen vanaf de kop cirkel. De inzet van Chloe Watkins werd goed gekeerd door keepster Ana Calvo Corella.

Tien minuten na rust was de tweede corner van Hermes-Monkstown wel raak. Anna O’Flanagan besloot niet meteen te slaan, maar even met de bal in de cirkel te lopen en toen uit te halen. SPV Complutense sloeg binnen enkele minuten terug. Riera Zuzurregui benutte haar tweede corner voor de 1-3.

Met nog meer dan zeven minuten op de klok wisselde Hermes-Monkstown de keepster in voor een extra veldspeelster. Het offensief leverde niet meer dan een strafcorner op. De variant werd echter doorzien door de Spaanse verdediging.

Het was SPV Complutense dat profiteerde van de vliegende keep. Claudia Rodriguez Navarro tikte de bal in het lege doel voor de 1-4 eindstand.

0-1 Begona García (sc)
0-2 Lola Riera Zuzurregui (sc)
1-2 Anna O’Flanagan (sc)
1-3 Lola Riera Zuzurregui (sc)
1-4 Claudia Rodriquez Navarro

Reageer

Contact Us