Round-up EHCC: Den Bosch wel en Amsterdam niet in finale - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHCC: Den Bosch wel en Amsterdam niet in finale

De finale van de EHCC is een herhaling van vorig seizoen. Titelverdediger Den Bosch treft zondag in Londen UHC Hamburg, dat Amsterdam na shoot-outs in de halve finales versloeg. Den Bosch was in de halve eindstrijd met 3-1 te sterk voor Club Campo de Madrid.

Amsterdam – UHC Hamburg 1-1 (0-1)

UHC Hamburg wint na shoot-outs 5-4
Opnieuw heeft UHC Hamburg in de halve finales Amsterdam de voet dwars gezet. Vorig jaar troffen beide ploegen elkaar ook in de halve finales. Nadat het duel na de reguliere speeltijd in 2-2 was geëindigd, bleken de Duitsers net iets beter in het nemen van shoot-outs. In de finale verloor UHC Hamburg uiteindelijk van Den Bosch en Amsterdam pakte het brons na winst op Surbiton HC.

Amsterdam, dat vorig weekend de strijd om de landstitel verloor van Den Bosch, bereikte de halve finales van de EHCC na een 8-0 zege op het Ierse UCD Ladies HC, terwijl UHC Hamburg meer moeite had met de landgenoten van Mannheimer HC (1-0).

UHC Hamburg wint weer

Amsterdam was in de halve finales de betere ploeg, maar kon de kansen niet afmaken waarna UHC Hamburg opnieuw na shoot-outs als winnaar van het veld stapte.

Nadat de Amsterdammers in het eerste kwart twee strafcorners onbenut hadden gelaten, kwam UHC Hamburg op voorsprong. De uithaal van Charlotte van Bodegom caramboleerde in het doel. Daarna was Sosha Benninga dichtbij de gelijkmaker. Haar inzet werd gekeerd door keepster Noelle Rother, die een prima wedstrijd speelde.

Kansen genoeg voor Amsterdam

Amsterdam bleef mogelijkheden creëren. Charlotte Vega stuitte op Rother, die even daarvoor al net iets eerder bij de bal was dan Van Male. Het was dezelfde Van Male die na rust dichtbij de gelijkmaker was. De aanvalster schoof de bal echter net naast.

De werklust van Amsterdam werd pas negen minuten voor tijd beloond met een doelpunt. In een scrimmage voor het Duitse doel kwam de bal terecht bij Vega, die het beslissende tikje gaf: 1-1. Ondanks verwoede pogingen lukte het Amsterdam niet om het duel nog in de reguliere speeltijd te beslissen.

Shoot-outs

In de shoot-outs miste Lauren Stam voor Amsterdam, maar verzuimde Katharina Frank vervolgens het matchpoint voor UHC Hamburg te verzilveren. De Duitsers kregen in de sudden death van de serie een tweede matchpoint, nadat Maria Verschoor over het doel schoot. Marie Mävers hield het hoofd koel en scoorde.

13.Charlotte van Bodegom 0-1
51.Charlotte Vega 1-1

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Kitty van Male, Anouk Lambers, Charlotte Vega, Kelly Jonker, Maria Verschoor, Kimberly Thompson, Leiah Brigitha, Jacky Schoenaker, Lauren Stam, Eva de Goede.
Wissels: Zoe van den Barselaar (K), Marijn Veen, Noor de Baat, Felice Albers, Floor de Haan, Sosha Benninga, Julia Müller.

Den Bosch – Club Campo de Madrid 3-1 (1-0)

Den Bosch kan zich opmaken voor een reprise van de finale van de EHCC van vorig seizoen. Ook dit keer vormt UHC Hamburg de laatste horde voor Europees succes. In de halve finales rekende de kersvers landskampioen af met Club Campo de Madrid. Het werd 3-1.

De Spaanse ploeg bereikte de laatste vier door donderdag gastheer Surbiton HC met 2-0 te verslaan. Den Bosch kende weinig problemen met HC Victorya Smolevichi: 5-0.

Snelle voorsprong

Al na zes minuten nam Den Bosch een voorsprong tegen Club Campo de Madrid. Fréderique Matla snoepte de bal van een Spaanse stick en gaf de bal voor aan Lieke Hulsen, die weinig moeite had om te scoren.

Pas na rust verdubbelde Den Bosch de score. Na een overterding op Joosje Burg werd een strafbal toegekend die door Ireen van den Assem werd benut. Club Campo de Madrid bracht de spanning in het duel terug door eveneens een strafbal te benutten. Rebecca Grote maakte geen fout en pushte de bal prachtig in de bovenhoek. Twee minuten later besliste Marlies Verbruggen het duel definitief in het voordeel van Den Bosch. De spits tikte de bal bij de tweede paal binnen.

6.Lieke Hulsen 1-0
38.Ireen van den Assem 2-0 (sb)
41.Rebecca Grote 2-1 (sb)
43.Marlies Verbruggen 3-1

Opstelling: Josine Koning (K), Rosa Fernig, Ireen van den Assem, Pien Sanders, Sanne Koolen, Fréderique Matla, Marloes Keetels, Lidewij Welten, Lieke Hulsen, Maartje Krekelaar, Margot van Geffen.
Wissels: Rachelle Groot (K), Pleun van der Plas, Danique van der Veerdonk, Sian Keil, Joosje Burg, Marlies Verbruggen, Imme van der Hoek.

Zondag 20 mei
10:30 uur: UCD Ladies HC – Surbiton HC Zevende/Achtste Plaats
12:45 uur: Mannheimer HC – HC Victorya Smolevichi Vijfde/Zesde Plaats
15:00 uur: Amsterdam – Club Campo de Madrid Derde/Vierde Plaats
17:15 uur: UHC Hamburg – Den Bosch Finale

De duels van de EHCC zijn te volgen via de livestream van Eurohockeytv.org

Reageer