Round-up EHCC: Europese titel Den Bosch, Amsterdam vierde

Een week na de landstitel hebben de dames van Den Bosch ook de Europese titel veroverd. In een herhaling van de finale van vorig jaar was de Bossche Formatie opnieuw te sterk voor UHC Hamburg. Het werd in Londen 2-1. Amsterdam viel net buiten de prijzen. Het verloor de strijd om het brons van Club Campo de Madrid: 1-2.

Finale:

UHC Hamburg – Den Bosch 1-2 (0-0)

Voor het derde achtereenvolgende jaar en voor de 16de keer in 19 seizoenen heeft Den Bosch het belangrijkste Europese clubtoernooi bij de dames gewonnen.

Het was een spannende finale waarin UHC Hamburg lang stand hield. Na twee doelpuntloze kwarten, kwam Den Bosch vlak voor het einde van het derde kwart eindelijk op voorsprong via Fréderique Matla die met de backhand scoorde.

Winnende doelpunt Van der Plas

Zes minuten later was de stand gelijk. Katharina Frank stond geheel vrij bij de tweede paal en flatste de bal in de bovenhoek. Het duel leek vervolgens af te stevenen op shoot-outs, maar vlak voor tijd slalomde Matla door de Duitse defensie. Ze legde de bal af aan de vrijstaande Pleun van der Plas, die van dichtbij de 2-1 maakte.

45.Fréderique Matla 0-1
51.Katharina Frank 1-1
59.Pleun van der Plas 1-2

Opstelling: Josine Koning (K), Rose Fernig, Ireen van den Assem, Pien Sanders, Sanne Koolen, Fréderique Matla, Marloes Keetels, Lidewij Welten, Lieke Hulsen, Maartje Krekelaar, Margot van Geffen.
Wissels: Rachelle Groot (K), Pleun van der Plas, Danique van der Veerdonk, Sian Keil, Joosje Burg, Marlies Verbruggen, Imme van der Hoek.

Strijd om derde en vierde plaats:

Amsterdam – Club Campo de Madrid 1-2 (1-2)

Het Europese avontuur is voor Amsterdam in mineur geëindigd. De ploeg keert met lege handen huiswaarts. De strijd om het brons ging met 2-1 verloren tegen Club Campo de Madrid, dat daarmee de prestatie van 2015 herhaalde.

De Spaanse ploeg kwam na vijf minuten op voorsprong. Nadat de eerste strafcorner niets opleverde, pushte Rebecca Grote de tweede poging vanaf de kop van de cirkel in het doel. In het tweede kwart kwam Amsterdam op gelijke hoogte. Eva de Goede soleerde bij de achterlijn en bediende Kelly Jonker. De spits knalde de bal bij de eerste paal in het dak van het doel.

Voorsprong Club Campo

Nog voor rust kwam Club Campo de Madrid opnieuw op voorsprong. De Amsterdamse verdediging verloor Beatriz Perez Lagunas uit het oog. De Spaanse schoot de bal in de lange hoek langs keepster Anne Veenendaal.

De ruststand bleek uiteindelijk ook de eindstand. Ondanks twee keer geel voor Club de Campo de Madrid na rust en het inzetten van een extra veldspeelster in de slotfase lukte het Amsterdam niet om het offensief te belonen met de gelijkmaker.

5.Rebecca Grote 0-1 (sc)
17.Kelly Jonker 1-1
28.Beatriz Pérez Lagunas 1-2

Opstelling: Anne Veendendaal (K), Kitty van Male, Marijn Veen, Anouk Lambers, Charlotte Vega, Kelly Jonker, Leiah Brigitha, Jacky Schoenaker, Lauren Stam, Eva de Goede, Julia Müller.
Wissels: Zoe van den Barselaar (K), Maria Verschoor, Kimberly Thompson, Noor de Baat, Felice Albers, Floor de Haan, Ilse Kappelle.

Strijd om vijfde en zesde plaats:

Mannheimer HC – HC Victorya Smolevichi 7-0 (5-0)

Mannheimer HC heeft het debuut op het Europese toneel afgesloten met een vijfde plaats. Het Wit-Russische HC Victorya Smolevichi, eveneens een debutant in de EHCC, werd met ruime cijfers aan de kant geschoven: 7-0.

Al na zes minuten werd de ban gebroken. Nike Lorenz was succesvol vanaf de kop van de cirkel. Nog voor het einde van het eerste kwart stond het al 3-0 voor de Duitse ploeg. Mannheimer HC scoorde in de 14de minuut twee keer via Camille Nobis en Lydia Haase.

Mannheimer HC loopt verder uit

Voor rust bouwde de Duitsers de voorsprong uit naar 5-0 dankzij twee treffers van Greta Lyer. En ook in het derde kwart scoorde Mannheimer HC twee keer. Sophia Willig maakte de 6-0 en Alicia Magaz Medrano zette de eindstand op het bord.

6.Nike Lorenz 1-0 (sc)
14.Camille Nobis 2-0
14.Lydia Haase 3-0
23.Greta Lyer 4-0
26.Greta Lyer 5-0
43.Sophia Willig 6-0
44.Alicia Magaz Medrano 7-0

Strijd om zevende en achtste plaats:

UCD Ladies HC – Surbiton HC 0-4 (0-0)

Gastheer Surbiton heeft het Europese toernooi dan toch nog met een overwinning afgesloten. De nummer vier van afgelopen seizoen kende een teleurstellende campagne voor eigen publiek. Na verlies in de kwartfinales tegen Club Campo de Madrid (2-0) ging ook het duel in de verliezersronde tegen het Wit-Russische HC Victorya Smolevichi, na shoot-outs, verloren.

Met een 4-0 overwinning op UCD Ladies HC voorkwam Surbiton HC dat het op de achtste en laatste plaats eindigde. Pas na rust wist de Engelse ploeg het verschil te maken. De doelpunten werden gelijk over de laatste twee kwarten verdeeld.

Ansley opent score

Giselle Ansley zette met een rake knal uit een strafcorner Surbiton HC op de weg van de overwinning. De voorsprong werd verdubbeld door Georgie Twigg, eveneens uit een corner. Hannah Martin zette zes minuten voor tijd de 0-3 op het bord en in de slotminuut bepaalde Beckie Middleton de eindstand door de bal in het lege doel te schuiven.

35.Giselle Ansley 0-1 (sc)
39.Georgie Twigg 0-2 (sc)
56.Hannah Martin 0-3
60.Beckie Middleton 0-4

Comments (8)

 1. Hockeyfan

  Den Bosch laat zien hoe dodelijk effectief ze zijn. Amsterdam speelde in de halve finale en om het brons een goede wedstrijd. Maar voor de goal moet het rendement echt hoger. Ik ben benieuwd of er versterkingen komen bij Amsterdam, na het afscheid van Schoenaker en Müller. Goed om te zien dat Eva de Goede helemaal fit is, wat speelde zij sterk op het middenveld. Ik vond jaar samen met Felice Albers de beste speelsters bij Amsterdam. Er komt veel gevaar vanuit Albers met haar dribbels. Ook mooi om te zien dat ze een shoot-out durft te nemen!

 2. Versterking in de coaching staff bedoel je? Lijkt me exit Mathijsen, nauwelijks iets gewonnen met een generatie waar wel degelijk iets mee te winnen valt.

 3. Juist @John.
  Hebben zij perse versterking van buitenaf nodig? Hebben een goede jeugd waarin veel te halen valt voor Dames 1.

 4. Gefeliciteerd DB!

 5. Gefeliciteerd DB! Pieken op het juiste moment!
  Ik hoop dat dit niet de verhoudingen in het Nederlands team verstoord. Er staat nl een WK op het programma en de neuzen moeten dezelfde kant op staan willen ze daar iets bereiken. Daar ligt een taak voor Annan en consorten. Dus zowel DB en Adam doe je sportieve plicht en gun elkaar de teleurstelling en de winst. succes van de zomer!

 6. Zit Krekelaar in het NL team?! Hoop dat Annan deze weken heeft gezien dat zij vrij weinig presteert. Hetzelfde voor Lieke Hulsen.. kan in de hoofdklasse zichzelf niet vrijspelen als spits, laat staan op internationaal niveau?
  Van Amsterdam vond ik Lauren Stam, Maria Verschoor en Kitty van Male vrij ver onder de maat.. Wat wordt de selectie voor het WK?

 7. Ja Krekelaar zit erbij. Viel inderdaad niet op. Vond veel speelsters vermoeid ogen dus laat ze maar genieten nu. Krekelaar heeft veel meer jn haar mars, maar leed veel balverlies.

  Verschoor haalt al jaren te weinig rendement uit haar acties.
  Stam oogde ook niet goed, maar vond haar tijdens het EK prima spelen. Muller is ook niet de snelste, Brigitta ook geen echte verdedigster.. wellicht doet Stam het beter met vd Assem en Sanders naast haar..
  Van Male kan echt veel beter.. ik hoop dat het de vermoeidheid is.

  Hulsen vind ik een vechter en vind haar gewoon prima bij DB spelen? Ik hoop dat Vega een kans krijgt, toch vele malen beter dan een Zuidhof.

  Mijn gok? 18 toch?
  Koning, Veenendaal

  v Maasakker, vd Assem, Sanders, Stam, v Geffen
  Leurink, Nunnink DVDH, Keetels, de Goede, Phennickx
  De Waard, Welten, Matla, Jonker, v Male

 8. Verschoor moet ook geen actie maken, maar de bal zo snel mogelijk aan iemand geven die wel een actie kan maken of die een goede pass in huis heeft.
  Vermoeid?! Dat vond ik bij de heren ook al. Wordt leuk volgend seizoen met die landencompetitie!

Reageer

Contact Us