Round-up EHCCC: Den Bosch en SCHC naar eindstrijd

SCHC en Den Bosch gaan op herhaling. Beide ploegen bereikten zaterdag de finale van het EHCCC, net als vorig seizoen. Landskampioen Den Bosch was in de hlave finales met 5-2 te sterk voor UHC Hamburg en titelverdediger SCHC was nipt te sterk voor Club Campo de Madrid: 1-0.

Club Campo de Madrid – SCHC 0-1

SCHC maakte het zich tegen Club Campo de Madrid zelf erg moeilijk. De titelverdediger kreeg genoeg kansen, maar liet tal van mogelijkheden onbenut. In het derde kwart was het uiteindelijk Xan de Waard de beslissing in het duel forceerde.

SCHC had een goed gevoel overgehouden aan het duel met Canterbury op vrijdagavond. De Bilthovense formatie speelde gretig en koesterde al na twaalf minuten een 3-0 voorsprong. Uiteindelijk stond er na het laatste fluitsignaal een score van 6-0 op het bord. Club Campo had in haar kwartfinale weinig te duchten gehad van Pegasus. Het werd 5-0.

Gretig

SCHC begon het duel met Club Campo met dezelfde intenties als tegen Canterbury: gretig en gericht op het vijandelijke doel. Dat leidde al na vier minuten tot een kans voor Michelle van der Pols. In kansrijke positie schoot zijn echter naast. Het was niet de enige kans die Van der Pols zou krijgen. Helaas voor SCHC stond haar vizier niet op scherp.

Niet alleen Van der Pols slaagde er in niet het net te vinden ook De Waard faalde oog in oog met sluitpost Maria Ruiz Castillo. Claire Verhage schoot voorlangs, waar misschien een voorzet een betere optie was geweest. Ook Carlien Dirkse van den Heuvel, die niet alleen groen, maar ook nog geel kreeg, tikte de bal naast.

Winnende doelpunt

Met nog acht minuten te gaan in het derde kwart was daar dan toch de bevrijdende 1-0. Roos Drost ontsnapte aan de rechterkant. Ze gaf voor en de bal belandde uiteindelijk voor de stick van De Waard, die Ruiz Castillo kansloos liet.

In het laatste kwart ging Club Campo meer risico’s nemen om de gelijkmaker te forceren. De Spaansen slaagden bijna in hun opzet. De tweede strafcorner werd door Maria Lopez Garcia teruggespeeld op aangeefster Sierra Rocio Gutierrez. Zij nam eerst de bal aan in plaats van meteen te flatsen. De aanname was niet goed, waardoor ze in het zijnet pushte.

Spannende momenten

Met nog vier minuten op de klok wisselde Club Campo de keeper voor een extra veldspeler. Het slotoffensief leidde zeven seconden voor tijd tot een strafcorner. Het waren spannende momenten voor SCHC. De bal ging via een tip de lucht in terwijl keepster Maartje Cox al op de grond lag. Tot opluchting van het publiek kon Caia van Maasakker de bal uit de lucht weg tikken. Er volgde opnieuw een corner en deze werd gered door Cox, waardoor SCHC zich plaatste voor de finale.

0-1 Xan de Waard

Den Bosch – UHC Hamburg 5-2

Den Bosch wist dat het tegen de Duitsers uit een ander vaatje moest tappen, dan vrijdag tegen het Russische Krylatskoye. De Bossche ploeg won wel met 7-0, maar speelde volgens eigen zeggen nog niet op het niveau dat nodig is om maandag de cup omhoog te houden.

Tegenstander UHC Hamburg toonde in die halve finales aan te behoren tot het rijtje favorieten voor de titel na de 6-0 zege op Surbiton. Met name Charlotte Stapenhorst liet van zich spreken door vijf van de zes treffers voor haar rekening te nemen.

UHC op voorsprong

UHC Hamburg kwam goed uit de startblokken. Na een kans van Marie Mävers waarop keepster Josine Koning handelend moest optreden, kwam de Duitse ploeg op 1-0. Mävers kreeg een pass achter zich, maar kon de bal controleren en gaf de bal aan de vijstaande Marleen Müller, die doeltreffend uithaalde.

Den Bosch leek hierdoor wakker geschud. Lidewij Welten ging er vandoor na balverlies van UHC en verdiende een strafcorner. Tot drie keer toe mocht Maartje Paumen aanleggen, maar keepster Yvonne Frank hield haar doel schoon. Even later moest de Duitse zich toch gewonnen geven. De vierde strafcorner was Frank te machtig. Een corner die werd verdiend nadat UHC opnieuw slordig de bal had verspeeld.

Tweede helft

In het tweede kwart gaf Marlies Verbruggen de bal aan Welten, die de cirkel penetreerde. Frank gleed naar de bal toe, waarna Welten ten val kwam. De scheidsrechter besloot tot het geven van een strafbal, die door Paumen werd benut. Voor rust mocht Paumen andermaal plaatsnemen achter de strafbalstip nadat de bal bij een corner door een verdedigster weg weggeschopt. Paumen bleef koel en pushte de bal in de bovenhoek: 3-1.

Na rust kwam UHC Hamburg beter uit de kleedkamer. De Duitse ploeg forceerde drie strafcorners, die echter geen doel troffen. Uiteindelijk kwam de aansluitingstreffer toch via Nora Korn. Het idee dat UHC Hamburg hierdoor nog aanspraak mocht maken op meer werd al snel de knop ingedrukt. Niet veel later rondde Welten een solo doeltreffend af en in het vierde kwart bepaalde de international met een uithaal de eindstand op 5-2.

0-1 Marleen Müller
1-1 Maartje Paumen (sc)
2-1 Maartje Paumen (sb)
3-1 Maartje Paumen (sb)
3-2 Nora Korn
4-2 Lidewij Welten
5-2 Lidewij Welten

Klik hier voor een overzicht van de wedstrijden in het EHCCC.

Reageer

Contact Us