Round- up EHCCC: Surbiton en Canterbury strijden om plek vijf | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round- up EHCCC: Surbiton en Canterbury strijden om plek vijf

Surbiton speelt maandag om de vijfde plaats in 2016-editie van het EHCCC. In de verliezersronde waren de Engelse dames zondag met 4-2 te sterk voor CSP Krylatskoye (foto), dat vrijdag in de kwartfinales met 7-0 verloor van Den Bosch. Surbiton treft in de strijd om plek vijf Canterbury, dat afrekende met Pegasus (3-0).

CSP Krylatskoye – Surbiton 2-4

Al na drie minuten rondde Jennifer Woolven een mooie aanval over rechts van Surbiton doeltreffend af. Een goed begin van de Engelse ploeg, die vrijdag met 6-0 werd verslagen door UHC Hamburg.

In de 18de minuut reageerde Naomi Evans attent op een rebound na een strafcorner: 0-2. En twee minuten later lag de derde treffer in het Russische doel. Rebecca Middleton was het eindstation van een snelle tegenaanval van Surbiton.

Russische goal

Vlak voor rust verkleinde Krylatskoye de achterstand naar 1-3. Een foute pass achterin bij Surbiton werd onderschept, waarna Bogdana Sadovaia in stelling werd gebracht. De spits kon in alle vrijheid de bal in het Engelse doel leggen. Even daarvoor had Middleton de kans op 4-0 laten liggen. Voor open doel wist ze echter niet te scoren.

In de tweede helft kwam de vierde Engelse treffer er toch. Evans rondde een voorzet vanaf rechts prima af. Krylatskoye kwam nog terug na een goede individuele actie van Sadovaia. Maar in de laatste acht minuten werd niet meer gescoord, waardoor Surbiton maandag gaat strijden om plaats vijf. Krylatskoye kan zich opmaken voor de strijd om plaats zeven.

0-1 Jennifer Woolven
0-2 Naomi Evans
0-3 Rebecca Middleton (sc)
1-3 Bogdana Sadovaia
1-4 Naomi Evans
2-4 Bogdana Sadovaia

Pegasus – Canterbury 0-3

Na een doelpuntloos eerste kwart kwam Canterbury, dat vrijdag verloor van SCHC, aan de leiding. Dirkie Chamberlain veranderde een schot van Sarah Kerly doeltreffend van richting. In de tweede helft namen de Engelsen afstand van Pegasus. Melanie Clewlow benutte een strafcorner en vier minuten voor tijd bepaalde Chamberlain met haar tweede doelpunt de eindstand op 0-3.

0-1 Dirkie Chamberlain
0-2 Melanie Clewlow (sc)
0-3 Dirkie Chamberlain

Klik hier voor een overzicht van de wedstrijden in het EHCCC.

Reageer