Round-up EHCCC: Den Bosch en SCHC naar halve finales

Op de eerste dag van het EHCCC in Bilthoven hebben titelverdediger SCHC en Den Bosch zich geplaatst voor de halve finales. Stichtsche won voor eigen publiek met 6-0 van Canterbury uit Engeland. Den Bosch was met 7-0 te sterk voor het Russische CSP Krylatskoye.

In de halve eindstrijd speelt SCHC morgen (zaterdag, red.) tegen Club Campo de Madrid, dat in de kwartfinales met 5-0 afrekende met Pagasus. Den Bosch treft het Duitse UHC Hamburg, dat het Engelse Surbiton met 6-0 versloeg.

Canterbury HC – SCHC 0-6

Ook in het laatste duel van de dag was het krachtsverschil groot tussen beide ploegen. SCHC besliste het duel als in het eerste kwart. Na twaalf minuten spelen stond de stand van 3-0 op het bord in het voordeel van de titelverdediger.

De intenties was SCHC werden meteen na de afslag duidelijk: richting het doel van Canterbury. De eerste bal op vijandelijk doel ging maar net voorlangs. Als Canterbury nog niet wakker was, was het dat wel na drie minuten. Caia van Maasakker verzilverde meteen de eerste strafcorner van het duel.

Beslissing

De tweede corner was de voorbode van de tweede treffer van SCHC. Van Maasakker schoot de corner naast, maar SCHC veroverde snel de bal met Zerbo als eindstation: 0-2. Vervolgens kon Zerbo opnieuw haar handen in de lucht steken. Een mooie aanval via Claire Verhage rondde ze doeltreffend af.

Canterbury kon nauwelijks voor gevaar zorgen. SCHC was via Roos Drost twee keer dichtbij bij de 0-4, maar die vierde treffer viel pas in de tweede helft. Een voorzet van Zerbo werd door Verhage in het doel getikt. Van Maasakker maakte er vervolgens 0-5 van.

Slotakkoord

In het laatste kwart leek Canterbury dan toch op het scorebord te komen, maar de bal raakte eerst de paal, waarna Dirkie Chamberlain er niet in slaagde de rebound achter keepster Maartje Cox te krijgen. De raakte de zijkant van het doel. Het slotakkoord was voor SCHC. Na een mooie, snelle aanval door het midden bepaalde Xan de Waard de uitslag op 0-6.

0-1 Caia van Maasakker (sc)
0-2 Ginella Zerbo
0-3 Ginella Zerbo
0-4 Claire Verhage
0-5 Caia van Maasakker
0-6 Xan de Waard

Den Bosch – CSP Krylatskoye 7-0

Den Bosch is het Europese clubtoernooi begonnen met een degelijke overwinning op het Russische Krylatskoye: 7-0. Al na twee minuten mocht Maartje Paumen aanleggen voor de eerste strafcorner van de wedstrijd, nadat een verdedigster ietwat knullig de bal tegen haar voet tikte. De international nam het cadeau graag in ontvangst en pushte raak.

Den Bosch ging op zoek naar meer. Zo belandde een backhand van Vera Vorstenbosch op de handschoen van keepster Galina Timshina. Even later kreeg Marlies Verbruggen de bal na een één-twee tussen Lidewij Welten en Lieke Hulsen. Ze mikte echter naast het doel. Verbruggen bezorgde Den Bosch een tweede corner, maar de inzet van Paumen werd van de lijn gehaald.

Russisch gevaar

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam de Bossche ploeg toch nog op 2-0 door een doelpunt van Vera Vorstenbosch. De Russinnen, die in dat eerste deel voor weinig gevaar konden zorgen, kregen in het tweede kwart een goede kans. Ireen van den Assem maakte een stopfoutje dat bijna werd afgestraft door Bogdana Sadovaia. Keepster Josine Koning verwerkte het schot tot lange corner. Later verscheen Sadovaia opnieuw voor Koning, maar toen schoot de spits over.

Op dat moment had Paumen de stand al na 3-0 getild. Vanaf de strafbalstip schoot ze onberispelijk binnen. De strafbal was door de scheidsrechter toegekend na een overtreding op Sian Keil. Lieke Hulsen had de kans voor rust nog te scoren, maar vanaf de kop cirkel sloeg ze de bal net naast het doel.

Overtal

In de tweede helft profiteerde Den Bosch van een overtalsituatie. De vierde corner werd in eerste instantie gekeerd door de keepster. Marloes Keetels, die de bal had aangegeven op Paumen, ontving de bal, gaf hem voor, waarna een Russische verdedigster de bal in eigen doel tikte.

In het laatste kwart liep den Bosch vervolgens uit naar 7-0. Eerste trok Margot van Geffen een sprint op links om vervolgens met de backhand raak te schieten. Verbruggen tilde de stand naar 6-0. Ze tipte de corner van Van den Assem binnen. Van den Assem bepaalde vervolgens zelf de eindstand op 7-0.

Doel schoon

Krylatskoye kreeg in het afsluitende kwart één goede kans, maar Annemeike Schermer, die de laatste tien minuten Josine Koning verving, hield haar doel echter schoon.

1-0 Maartje Paumen (sc)
2-0 Vera Vorstenbosch
3-0 Maartje Paumen (sb)
4-0 Marloes Keetels (sc)
5-0 Margot van Geffen
6-0 Marlies Verbruggen (sc)
7-0 Ireen van den Assem

Club Campo de Madrid – Pegasus 5-0

Club de Campo de Madrid kende in de kwartfinales weinig moeite met Pegasus uit Belfast. Al in de tweede minuut kwam de Spaanse ploeg op voorsprong door een doelpunt van Alicia Megaz Madrano.

Pas voor het verstrijken van het eerste kwart slaagde Pegasus erin een strafcorner af te dwingen. De variant leidde tot een tweede corner. Deze werd slecht gestopt, waardoor Club Campo in de uitbraak bijna op 2-0 kwam.

Can Ruiz trefzeker

De tweede treffer kwam er inderdaad. Drie minuten in het tweede kwart leed Pagasus balverlies, omdat de Spaanse ploeg feller op de bal zat. Carmen Cano Ruiz strafte het balverlies genadeloos af: 2-0. Zeven minuten later reageerde ze alert op een rebound en schoot met de backhand raak.

In de tweede helft leidde balverlies van Pegasus opnieuw een kans in voor Club Campo, maar de Spaansen hielden er niet meer aan over dan een lange corner. In het laatste kwart leverde de derde corner van Club Campo bijna een doelpunt op, maar Rocio Gutierrez Sierra slaagde er niet in keepster Sammy Greer te passeren.

Hatelijke nul

Greer moest zich vervolgens bij de vierde corner wel gewonnen geven. Paula Arrazola Martin tekende voor de 4-0. Andrie Mowinkel maakte er uiteindelijk nog 5-0 van. Pegasus kreeg nog wel kansen op de hatelijke nul van het scorebord te halen, maar slaagde er niet in te scoren.

1-0 Alicia Megaz Madrano
2-0 Carmen Cano Ruiz
3-0 Carmen Cano Ruiz
4-0 Paula Arrazola Martin (sc)
5-0 Andrea Mowinkel

Surbiton HC – UHC Hamburg 0-6

Het was de wedstrijd van Charlotte Stapenhorst. Ze nam vijf treffers, waarvan twee uit een strafcorner, voor haar rekening. Er viel weinig af te dingen op de zege van UHC Hamburg. De Duitse ploeg was veruit de betere partij. Surbiton kreeg de eerste strafcorner van de wedstrijd toegewezen, maar had daarna weinig meer in te brengen. De kansen van de Engelsen waren op één hand te tellen.

UHC Hamburg dwong in het eerste kwart drie corners af, waarvan de laatste raak werd geschoten door Stapenhorst. Vlak na de start van het tweede kwart was opnieuw Stapenhorst uit een corner trefzeker. De marge werd nog voor het rustsignaal vergroot naar vier, door twee velddoelpunten van Stapenhorst.

Kans

Na rust gebeurde er in het derde kwart weinig. Surbiton kende een gevaarlijke uitbraak, maar die werd goed verdedigd. In het vierde en laatste kwart kregen de Engelsen nog een goede kans, maar de naar de bal glijdende Olivia Chilton kon niet de goede richting geven, waardoor de bal naast het doel belandde.

Op dat moment stond het al 5-0 door, jawel, Stapenhorst. Ze had in de slotfase ook nog een zesde doelpunt op haar stick, maar ze stuitte op keepster Ellie Shahbo. Even later kwam de 6-0 alsnog op het bord. Het was aanvoerder Janne Müller-Wieland die met een droog schot de eindstand op het bord zette.

0-1 Charlotte Stapenhorst (sc)
0-2 Charlotte Stapenhorst (sc)
0-3 Charlotte Stapenhorst
0-4 Charlotte Stapenhorst
0-5 Charlotte stapenhorst
0-6 Janne Müller-Wieland

Klik hier voor een overzicht van de wedstrijden in het EHCCC.

Reageer

Contact Us