Round-up EHL: Kampong en Herakles plaatsen zich voor FINAL4 | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Kampong en Herakles plaatsen zich voor FINAL4

Voor de tweede maal in de historie van de EHL heeft Kampong zich geplaatst voor de FINAL4. De landskampioen rekende zondag in de KO8 af met Racing Club de Bruxelles (4-1). In de halve finales treft Kampong de Belgische debutant Royal Herakles, dat na shoot-outs won van Real Club de Polo. Eerder op de dag werden plaatsingswedstrijden gespeeld waarmee rankingpunten voor de verschillende landen konden worden verzameld. Atletic Terrassa was te sterk voor Holcombe HC (8-4) en Dinamo Kazan verraste met een overwinning op de onttroonde titelverdediger Ro-Weiss Köln (10-8).

Kampong – Racing Club de Bruxelles (Bel) 4-1

Kampong verschafte zich vrijdag een plek in de KO8 na de 1-0 zege op titelverdediger Rot-Weiss Köln. Racing Club de Bruxelles had het beter getroffen met de loting. De Russische opponent Dinamo Kazan werd met 9-0 verslagen.

De beginfase was voor de Belgen en Kampong ontsnapte ternauwernood aan een achterstand. Het schot van Tommy Willems ging door de benen van doelman David Harte. De bal rolde langzaam richting de doellijn. Jip Janssen voorkwam een treffer door de bal, die op de lijn lag, weg te halen.

Kansen Kampong

Daarna kwam een fase waarin Kampong een aantal kansen kreeg. Schoten van Bjorn Kellerman leverden niets op evenals de eerste Utrechtse corner. De push was Havenga werd gered door doelman Jéremy Gucassoff.

In de negende minuut kwam Kampong op voorsprong. Het was een curieus doelpunt. De voorzet van Havenga belandde via een Belgische stick tegen Gucassoff aan. Michel van Rysselberg werkte de bal weg, die via de voet van de Poolse scheidsrechter voor de stick van Quirijn Caspers viel: 2-0.

Doelpunt RC de Bruxelles

Vier minuten later verkleinde Racing Club de Bruxelles de achterstand. De strafcorner werd niet direct op doel gepusht door Tom Boon. De Belg legde de bal af aan Conor Harte, die zijn broer in het Kampong-doel kansloos liet.

Vlak voor het einde van het eerste kwart verzuimde Pepijn Luijkx de voorsprong van Kampong te vergroten. Na de pass van Boet Phijffer faalde hij oog-in-oog met Gucassoff. Het tweede velddoelpunt van Kampong kwam pas vlak voor rust.

Beslissing

De landskampioen profiteerde optimaal van een overtalsituatie na de groene kaart van Tom Boon. Robbert Kemperman bediende Kellerman met een lange diagonale pass van achteruit. Met de forehand haalde de aanvaller hard uit: 4-1.

Het verschil was daarmee gemaakt. Na rust kwam de voorsprong van Kampong niet meer in gevaar, ook niet nadat Jasper Luijkx met geel voor vijf minuten naar de kant moest. Een schot van Harte na een cornervariant, waarbij de Belgen ervoor kozen voor een velddoelpunt te gaan, was een van de twee goede mogelijkheden voor Racing Club de Bruxelles. Luttele seconden voor tijd redde Harte nog op een inzet van Boon.

9.Quirijn Caspers 2-0
13.Conor Harte 2-1 (sc)
28.Bjorn Kellerman 4-1
Opstelling:David Harte (K), Jip Janssen, Lars Balk, Ties Ceulemans, Quirijn Caspers, Bjorn Kellerman, Sander de Wijn, Robbert Kemperman, Floris de Ridder, Martijn Havenga, Jasper Luijkx.
Wissels:Sjoerd de Wert, Casper Roelofs, Boet Phijffer, Philip Meulenbroek, Teun Kropholler, Pepijn Luijkx, Hidde Brink (K).

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Kampong en Racing Club de Bruxelles

RC de Polo (Spa) – Royal Herakles (Bel) 1-1 Royal Herakles wint na shoot-outs

Royal Herakles was de verrassing van de KO16. De Belgische debutant was vrijdag met 4-2 te sterk voor het ervaren Atletic Terrassa. Real Club de Polo rekende in de openingswedstrijd van het toernooi af met het verzwakte Holcombe HC. Het werd 7-4.

Bij rust was de stand 0-0 en dat was met name te danken aan Amaury Timmermans, de doelman van Royal Herakles. De sluitpost moest drie keer handelend optreden. Een schot van Guillermo Chaves Klamburg zeilde maar net over de lat.

Kansen voor Real Club de Polo

De Belgen konden in de eerste twee kwarten weinig uitrichten tegen Real Club de Polo. De ploeg kreeg wel een strafcorner, maar bij de rebound liepen Robert Creffer en Jacob Smith elkaar in de weg en was de kans op de openingstreffer verkeken.

Dertig seconden na rust kreeg Real Club de Polo de tweede corner toegewezen. De variant werd afgerond door Borja Llorens Purti. De gelijkmaker kwam, in het derde kwart, ook uit een strafcorner. De push vanaf de kop van de cirkel kwam via de Spaanse uitloper bij Amaury Keusters: 1-1.

Shoot-outs

In het vierde kwart werd er niet gescoord, waardoor shoot-outs een beslissing moesten brengen. In de serie bezorgde Nicolas de Kerpel na 16 shoot-outs Royal Herakles een plek in de halve finales.

31.Borja Llorens Purti 1-0 (sc)
40.Amaury Keusters 1-1 (sc)

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Real Club de Polo en Royal Herakles

Holcombe HC (Eng) – Atletic Terrassa (Spa) 4-8

1.Marc Salles 0-2
7.Nicholas Bandurak 2-2
12.Roc Oliva 2-4
14.Nicholas Bandurak 4-4
16.Daniel Malgosa 4-6
53.Joan Tarres 4-8

Rot-Weiss Köln (Dui) – Dinamo Kazan (Rus) 8-10

3.Tom Grambusch 1-0 (sc)
15.Denis Shchipachev 1-2 (sb)
20.Linar Fattakhov 1-4
28.Tom Grambusch 2-4 (sc)
42.Pavel Golubev 2-6
46.Marco Miltkau 4-6
48.Nikolai Komarov 4-8
52.Tom Grambusch 6-8 (sb)
56.Nikolai Komarov 6-10
57.Mats Grambusch 8-10
Programma maandag 2 april:
M13-09.15 uur: KHC Dragons (Bel)– Three Rock Rovers (Ier)
M14-11.30 uur: Racing Club de France (Fra) – Mannheimer HC (Dui)
M15-13.45 uur: Bloemendaal – Saint Germain (Fra)
M16-16.00 uur: Uhlenhorst Mülheim (Dui) – Rotterdam

Reageer