Round-up EHL: KHC Dragons en Rot Weiss naar FINAL4

Op de derde dag van de EHL in Eindhoven heeft KHC Dragons de FINAL4 bereikt. In de KO8 won de Belgische ploeg zondag met 4-0 van Racing Club de France. In de halve eindstrijd treffen de Belgen Rot Weiss Köln, dat afrekende met Real Club de Polo: 2-1.

Zondag 16 april

KHC Dragons – Racing Club de France 5-1

KHC Dragons kan zich gaan opmaken voor het finaleweekend van de EHL op de eigen club in Brasschaat. In de kwartfinales hadden de Belgen weinig moeite met Racing Club de France.

Het eerste kwart werd zonder doelpunten afgesloten. De beste kans was voor Dragons. Thomas Briels zag zijn inzet na een actie tussen Jeffrey Thys en Robbert Rubens naast het Franse doel gaan.

Briels was in het tweede kwart wel succesvol. De Belgische internationaal brak door aan de rechterkant en liet met een vlammende backhand doelman Corentin Saunier kansloos. Het was een terechte voorsprong. De Fransen creëerden dan wel de eerste kans van het duel, maar kwamen daarna niet echt meer in het spel voor.

Twee minuten na de openingstreffer pushte Alexander Hendrickx Dragons naar 2-0. Daarna ging het snel. Een een-twee tussen Briels en Thys werd door Briels binnengetikt en nog voor het einde van het tweede kwart kwam Dragons op 4-0. Hendrickx maakte zijn tweede uit een strafcorner.

Na rust was de honger naar doelpunten nog niet gestild bij Dragons. Nadat de Fransen opnieuw een kans onbenut lieten, een strafcornervariant werd door doelman Loic van Doren onschadelijk gemaakt, was Florent van Aubel het eindstation van een prima combinatie.

Twee minuten na de treffer van Dragons kreeg Racing Club de France de tweede strafcorner. Christophe Peters-Deutz liet Van Doren kansloos. In het laatste kwart hoefde Dragons niet meer. Hierdoor kwamen de Fransen wat meer op de Belgische helft. Gescoord werd er niet meer.

21.Thomas Briels 1-0
23.Alexander Hendrickx 2-0 (sc)
26.Thomas Briels 3-0
28.Alexander Hendrickx 4-0 (sc)
38.Florent van Aubel 5-0
40.Christophe Peters-Deutz 5-1 (sc)

Real Club de Polo – Rot Weiss Köln 1-2

Voorde tweede maal in de EHL-historie heeft Rot Weiss Köln zich geplaatst voor de FINAL4. De Duitsers waren in de KO8 met 2-1 te sterk voor Real Club de Polo, de club van international Sander Baart.

Na een aftastende beginfase waarin Real Club de Polo een kansje kreeg via David Alegre kwamen de Duitsers op voorsprong. Na een een-twee op de achterlijn tussen Jonas Gomoll en Florian Adrians belandde de bal bij de geheel vrijstaande Christopher Zeller, die de halfhoge bal in het net tikte.

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart verdubbelde Rot Weiss de voorsprong. Christopher Ruhr sloeg de bal voorlangs het Spaanse doel, die door Marco Miltkau binnen werd getipt. Real Club de Polo was vervolgens dichtbij de aansluitingstreffer, maar de backhand van Lucas Vila ging voorlangs zonder dat een van zijn teamgenoten de stick tegen de bal kon zetten.

De aansluitingstreffer kwam er in het derde kwart. Gonzalo Coll draaide prima weg van zijn directe tegenstander en met de backhand chipte hij de bal over doelman Victor Aly. Het doelpunt werd nog aangevochten door de Duitsers. Na het zien van de beelden oordeelde de videoscheidsrechter echter “no advice possible” waardoor de treffer telde.

De Spanjaarden zetten in het laatste kwart aan. Twee strafcorners leverden niets op. Rot Weiss kwam amper aan een fatsoenlijke aanvalsopbouw toe. Toch leidde een Duitse tegenaanval bijna tot de 1-3. Na een goede actie van Miltkau treuzelde Jonas Gomoll te lang en kon de bal niet over doelman Mario Fernandez liften.

In de slotfase moesten beide ploegen met tien man verder vanwege gele kaarten van Mats Grambusch en Alegre. Real Club de Polo besloot de keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Het leverde nog een kans op voor de Spanjaarden, maar de bal ging voolangs het Duitse doel.

11.Christopher Zeller 0-1
15.Marco Miltkau 0-2
37.Gonzalo Coll 1-2

Foto: Twitter @EHLHockeyTV

Reageer

Contact Us