Round-up EHL: Oranje-Rood in finale tegen Rot-Weiss Köln

Oranje-Rood heeft de finale van de EHL bereikt. De Eindhovense ploeg was in de halve eindstrijd een paar maten te groot voor Wimbledon. Het werd maar liefst 8-0. In de finale treft Oranje-Rood het Duitse Rot-Weiss Köln dat gastheer KHC Dragons in rouw dompelde met een 5-3 overwinning.

KHC Dragons – Rot-Weiss Köln 3-5

Na een doelpuntloos eerste kwart nam Rot-Weiss Köln het heft stevig in handen. Doelpunten van Florian Adrians, Jonas Gomoll en Mathias Müller in vier minuten zorgden ervoor dat de Duitser al voor rust met één been in de finale stonden.

In het laatste kwart tilden Marco Miltkau en Tom Grambusch de score zelfs naar 0-5. KHC Dragons zette voor eigen publiek nog maar een keer aan en kwam vervolgens in de laatste drie minuten nog terug tot 3-5. Meer zat er niet meer in voor de Belgische ploeg die zondag om het brons speelt tegen Wimbledon.

0-1 Florian Adrians
0-2 Jonas Gomoll
0-3 Mathias Müller
0-4 Marco Miltkau
0-5 Tom Grambusch (sc)
1-5 Alexander Hendrickx
2-5 Florent van Aubel
3-5 Timothy Luyten

Oranje-Rood – Wimbledon 8-0

Vooraf was Oranje-Rood beducht voor het stugge Wimbledon, dat een gevaarlijke counter in huis heeft. Maar de Engelsen, die twee belangrijke spelers misten, werden overrompeld door de Eindhovense ploeg, dat getergd was na het mislopen van de play-offs en op jacht is naar een Europese hoofdprijs.

Na twee minuten zette Benjamin Stanzl Oranje-Rood op voorsprong dat vervolgens in het eerste kwart uitliep naar 4-0 door goals van Milan van Baal, Mink van der Weerden en Jelle Galema. Bij rust stond de teller op zes via opnieuw Van der Weerden en Joep de Mol.

In de laatste twee kwarten nam Oranje-Rood wat gas terug, maar wist toch nog twee keer te scoren. Teun Beins en Niek van der Schoot bepaalden de eindstand op 8-0. De score had nog hoger kunnen uitvallen, maar doelpunten van Bob de Voogd en Caspar van Dijk werden na videoarbitrage afgekeurd en Van der Weerden zag zijn strafbal gestopt door de Wimbledon-goalie.

1-0 Benjamin Stanzl
2-0 Milan van Baal
3-0 Mink van der Weerden (sc)
4-0 Jelle Galema
5-0 Mink van der Weerden (sc)
6-0 Joep de Mol
7-0 Teun Beins (sc)
8-0 Niek van der Schoot (sc)

Reageer

Contact Us