Round-up EHL: Oranje-Rood schakelt Amsterdam uit in de KO16

Oranje-Rood heeft het Nederlandse EHL-onderonsje met Amsterdam in de KO16 gewonnen. De verliezend EHL-finalist van vorig jaar ging in Eindhoven met 3-2 onderuit. Ook voor drievoudig EHL-winnaar UHC Hamburg is dit seizoen de laatste 16 het eindstation. De andere Duitse ploeg, Mannheimer HC, plaatse zich wel voor de kwartfinales net als Atletic Terrassa.

Zaterdag 15 April

Atletic Terrassa – Lisnagarvey HC 4-1

Atletic Terrassa heeft zich voor de vijfde maal in de EHL-historie geplaatst voor de kwartfinales. De Spanjaarden, die vorig jaar als vierde eindigden in het belangrijkste Europese clubtoernooi, waren met 4-1 te sterk voor Lisnagarvey dat voor de tweede maal in de KO16-fase strandde.

Atletic Terrassa kwam al na vijf minuten op voorsprong. Roc Oliva, voormalig speler van Amsterdam, pushte een strafcorner raak.
Vier minuten later maakte Sean Murray gelijk. Een schot van Andy Williamson werd gered door Marc Calzada. De rebound kwam terecht bij Murray. Hij verschalkte de Spaanse sluitpost door in de bovenhoek een miniem gaatje te vinden.

Nog voor het einde van het eerste kwart nam Atletic Terrassa opnieuw de leiding. En weer was het Oliva die de strafcorner in dezelfde hoek pushte. Daarna gebeurde er tot de rust vrij weinig.

Na de rust dacht Lisnagarvey op gelijke hoogte te komen. Uit videobeelden bleek dat de bal onderweg het lichaam van een Ierse aanvaller had geraakt. De treffer werd dan ook afgekeurd. Daarna kwam Lisnargarvey er niet meer aan te pas. De Spanjaarden gingen wat meer druk zetten en werd de marge vergroot. In het derde kwart zette Marc Bolto uit een rebound van een strafcorner de 3-1 op het bord. Oliva zette in het laatste kwart de eindstand op het bord door dit keer een corner in de andere hoek te pushen.

5.Roc Oliva 1-0 (sc)
9.Sean Murray 1-1
13.Roc Oliva 2-1 (sc)
45.Marc Bolto 3-1 (sc)
58.Roc Oliva 4-1 (sc)

Wimbledon – UHC Hamburg 3-1

Voor het tweede jaar op rij is UHC Hamburg gestrand in de KO16. De succesvolste ploeg in de EHL-historie verloor met 3-1 van Engels kampioen Wimbledon.

Wimbledon stond op papier een stevige klus te verwachten. De palmares van de Duitsers is indrukwekkend. Drie EHL-finales werden gewonnen. De Engelsen debuteerden vorig jaar pas in de EHL. In de KO16 werden zij nipt verslagen door Amsterdam.

De eerste grote kans van het duel was voor UHC. Moritz Fürste zag zijn strafcorner echter van de lijn worden gehaald. Vlak voor het einde van het eerste kwart kwam Wimbledon op voorsprong. De op links opgekomen Phillip Roper kreeg de bal aangespeeld. Met een schijnbeweging omspeelde hij doelman Nicolas Jacobi. Zijn voorzet met de backhand verdween via een Duitse stick in het dak van het doel.

Vlak na rust verdubbelde Wimbledon de voorsprong. Simon Mantell dreef de bal de cirkel in en gaf de bal voor die door Ben Arnold in het doel werd getikt. Aan het einde van het derde kwart werd Peter Friend met geel naar de kant gestuurd. Dat kwam Wimbledon duur te staan. Max Kapaun sloeg de bal de Engelse cirkel in en Julius Schmid tipte de bal achter doelman James Bailey.

UHC wisselde keeper Jacobi voor een extra veldspeler. Fürste nam de taak van vliegende keep op zich. De Duitser trad in die rol ook twee keer succesvol op. De jacht op de gelijkmaker moesten de Duitsers bekopen met een tegentreffer. Een uitbraak van leidde tot een derde treffer van Wimbledon. Roper hoefde de bal alleen maar in het lege doel te tikken.

14.Phillip Roper 1-0
35.Ben Arnold 2-0
49.Julius Schmid 2-1
60.Phillip Roper 3-1

Oranje-Rood – Amsterdam 3-2

Na titelverdediger Kampong is ook verliezend EHL-finalist Amsterdam uitgeschakeld. De Amsterdammers verloren met 3-2 van gastheer Oranje-Rood.

In een uitverkocht huis kwam Amsterdam op voorsprong door een doelpunt van Boris Burkhardt.In het tweede kwart profiteerde Oranje-Rood optimaal van een man meer op het veld. Vlak nadat Valentin Verga met groen naar de kant moest, maakte Agustin Mazzilli de gelijkmaker. De Argentijn reageerde attent op de bal die door Robert van der Horst de cirkel in werd geslagen.

Nog in dezelfde minuut was Mazzilli opnieuw succesvol. Een aanval van Amsterdam werd afgeslagen, waarna Oranje-Rood een snelle tegenaanval plaatste. Bob de Voogd vond uiteindelijk Mazzilli die de bal achter keeper Laurens Goedegebuure tikte. Na rust vergrootte Mink van der Weerden de marge naar twee met een rake strafcorner. Nog voor het verstrijken van het derde kwart bracht Amsterdam de spanning terug. Justin Reid-Ross pushte de bal achter keeper Pirmin Blaak.

Daarna kreeg Reid-Ross nog twee mogelijkheden op de gelijkmaker, maar Blaak liet zich dit keer niet verschalken. In de slotminuten werd keeper Goedegebuure gewisseld voor een extra veldspeler. Het bracht Amsterdam niet de gehoopte 3-3.

8.Boris Burkhardt 0-1
29.Agustin Mazzilli 1-1
29.Agustin Mazzilli 1-2
35.Mink van der Weerden 1-3 (sc)
44.Justin Reid-Ross 2-3 (sc)

Mannheimer HC – Club Egara 2-1

Mannheimer HC heeft zich als laatste ploeg geplaatst voor de kwartfinales van de EHL. Het Spaanse Club Egara werd in het laatste duel op de tweede dag van de KO16 met 2-1 verslagen.

Mannheimer HC, met voormalg HGC’er Gonzalo Peillat in de gelederen, kwam vlak voor het verstrijken van het eerste kwart op 1-0. Guido Barreiros kon volledig vrij de bal in het Spaanse doel tikken na een goede actie van Florian Woesch. Deze stand bleef lange tijd op het bord staan.

Twee groene kaarten in het laatste kwart bracht de Duitse ploeg in problemen. Acht minuten voor tijd kreeg Club Egara een strafcorner toegewezen die door Pau Quemada raak werd gepusht. Vervolgens kregen de Spanjaarden opnieuw een corner, maar die trof geen doel. Het was Mannheimer HC, dat inmiddels weer voltallig was, dat de wedstrijd naar zich toetrok. Felix Schües tipte een voorzet binnen en stelde zo een plek bij de laatste acht veilig voor de Duitsers.

14.Guido Barreiros 1-0
52.Pau Quemada 1-1 (sc)
56.Felix Schües 2-1

Foto: EHLHockey.tv

Reageer

Contact Us