Round-up EHL: Oranje-Rood tegen Wimbledon in FINAL4 - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Oranje-Rood tegen Wimbledon in FINAL4

Oranje-Rood heeft zich geplaatst voor de FINAL4 in het Belgische Brasschaat. In een uitverkocht huis was de Eindhovense formatie maandag in de KO8 met 2-0 te sterk voor Atletic Terrassa. Oranje-Rood speelt in de halve finales tegen Wimbledon, dat eerder op de dag na shoot-outs afrekende met Mannheimer HC.

Maandag 17 april

Wimbledon – Mannheimer HC 2-2 Wimbledon wint na shoot-outs 5-3

Op de vierde dag van de EHL heeft Wimbledon zich geplaatst voor de FINAL4. De beslissing viel pas na het nemen van shoot-outs. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

Beide ploegen, die slechts een keer eerder deelnamen aan het belangrijkste Europese clubtoernooi, stonden voor het eerst in de kwartfinales van de EHL. Mannheimer HC was in de KO16 te sterk voor Club Egara en Wimbledon rekende in de achtste finales af met de succesvolste club in de EHL-historie, UHC Hamburg.

De eerste kansen waren voor Wimbledon. Een backhand van Ben Arnold werd tenauwernood door een Duitse verdediger naast het doel gegleden. Niet veel later ging een strafcornervariant via een verdedigende stick over het doel.

Het was Mannheimer HC dat vlak voor het einde van het eerste kwart de score opende. Gonzalo Peillat deed waarvoor hij naar Duitsland is gehaald. Hij pushte de eerste corner van de Duitsers raak.

Mannheimer HC leek met de voorsprong de rust te gaan halen, maar een toegewezen strafbal na een videreferral bracht de ploegen op gelijke hoogte. Simon Mantell hield voor Wimbledon het hoofd koel. Een minuut later was het 2-1 voor de Engels kampioen na een goede actie van Ian Sloane. Mannheimer HC had daarvoor de kans gehad om op 2-0 te komen. De corner van Peillat trof echter geen doel.

Het derde kwart was nog maar net begonnen of Mannheimer HC moest verder met tien man. Tim Haase werd met geel naar de kant gestuurd. Vervolgens kreeg Wimbledon de mogelijkheid om de marge te vergroten.

De bal werd in de Duitse cirkel geslagen. Doelman Andreas Späck liet de bal gaan, maar zag Johnny Kinder over het hoofd. De Brit dook achter de rug van Späck langs om de bal nog aan te raken. Kinder raakte de bal dermate dat de bal niet in, maar naast het doel belandde.

Nadat beide ploegen een corner onbenut hadden gelaten, kwam Mannheimer HC met nog iets meer dan vijf minuten op de klok op gelijke hoogte. Jonathan Ehling tipte de bal van Thomas Prochazka doeltreffend van richting.

In de shoot-outs kwam de misser van Maximilian Neumann Mannheimer HC duur te staan en won Wimbledon met 5-3. Voor het eerst sinds 2011 staat er weer een Engelse ploeg in de halve eindstrijd van de EHL.

13.Gonzalo Peillat 0-1 (sc)
28.Simon Mantell 1-1 (sb)
29.Ian Sloane 2-1
55.Jonathan Ehling 2-2

Oranje-Rood – Atletic Terrassa 2-0

Wimbledon treft in de FINAL4 Oranje-Rood dat met 2-0 te sterk was voor Atletic Terrassa.

Het eerste plaagstootje van het duel werd uitgedeeld door Oranje-Rood. Een schot van Niek van der Schoot werd gered door doelman Marc Calzada. Daarna kreeg Atletic Terrassa twee strafcorners op rij maar Roc Oliva wist keeper Pirmin Blaak niet te verschalken.

Het vizier van Mink van der Weerden stond wel op scherp. De eerste corner van Oranje-Rood was meteen raak. De strafcorner werd pas toegewezen na een referral, aangevraagd door Robert van der Horst.

Bob de Voogd was vervolgens dichtbij de tweede treffer van de Eindhovenaren. Hij kon de bal van Agustin Mazzilli niet van richting veranderen. Jelle Galema zag zijn backhandschot smoren, waardoor Calzada de bal makkelijk kon wegtrappen. Even later was de doelman opnieuw een sta-in-de-weg na een inzet van Rashid.

Atletic Terrassa stelde daar weinig tegenover. De ploeg kwam wel de middellijn over, maar de aanvallende intenties werden door Oranje-Rood snel een halt toegeroepen. Vlak voor rust kreeg Galema twee grote kansen. Een backhandschot zeilde over het doel en een tweede inzet strandde op de doelman.

Meteen na rust kreeg Oranje-Rood opnieuw een strafcorner. De aangegeven bal werd niet gestopt door Van der Horst. Oranje-Rood behield wel balbezit. Galema wist Rizwan te bereiken, maar de tip van de Pakistaan ging over het Spaanse doel.

Een paar minuten later was het dan eindelijk wel raak. Van der Schoot speelde De Voogd aan die met de backhand Calzada kansloos liet. Oranje-Rood was in dat derde kwart veruit de bovenliggende partij. De Spanjaarden mochten blij zijn dat de score in dat kwart niet nog hoger opliep.

Ook in het laatste kwart had Oranje-Rood de controle over de wedstrijd. Bijna iedere aanval stichtte gevaar in de Spaanse defensie, maar doelpunten werden er niet meer gescoord. De Voogd had de kans op 3-0 maar sloeg de bal naast het lege doel.

13.Mink van der Weerden 1-0 (sc)
35.Bob de Voogd 2-0

Bekijk de samenvatting van het duel tussen Oranje-Rood en Atletic Terrassa

Foto: Twitter @EHLHockeyTV

Comments (2)

  1. Push Breda

    Is Milan van Baal geblesseerd of heb ik gewoon niet goed op zitten letten ?

  2. van Baal heeft de hele wedstrijd (iig tegen Terassa) op de bank gezeten. Deed deels wel mee met de warming-up (beetje keeper inspelen). Dus kan goed zijn dat hij geblesseerd was…

Reageer