Round-up EHL: Rotterdam eindigt op derde plaats - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Rotterdam eindigt op derde plaats

Rotterdam heeft het EHL-seizoen afgesloten op een derde plaats. De ploeg won zondag in Bloemendaal de strijd om brons van Royal Herakles. Het werd 5-4.

Beide ploegen moesten zaterdag een teleurstelling verwerken, nadat hun duels in de halve finales verloren gingen. De Belgische debutant Royal Herakles ging met 6-2 onderuit tegen Kampong en Rotterdam verloor met 6-0 van gastheer Bloemendaal.

Polkamp disciplinair geschorst

Oliver Polkamp ontbrak aan Rotterdamse kant. De verdediger liet na de nederlaag in de halve eindstrijd weten niet heel veel zin te hebben in de strijd om het brons. Het was voor coach Albert Kees Manenschijn een reden om Polkamp voor het duel buiten de selectie te houden. Zijn plaats werd ingenomen door Nick van Trigt.

Na het brons in 2008 en 2009 en het zilver in 2010 betekende de overwinning op Royal Herakles de vierde Europese podiumplek voor Rotterdam. Maar makkelijk ging het niet voor de Rotterdammers, die in de halve eindstrijd een lamgeslagen indruk hadden gemaakt.

Herakles op voorsprong

Na vier minuten spelen keek Rotterdam al tegen een achterstand aan. Seve van Ass haalde de bal van de doellijn na een scrimmage voor het doel. Antonio Sanz del Campo twijfelde geen moment toen de bal voor zijn stick kwam: 2-0.

Rotterdam kreeg voor rust de kansen om een doelpunt te maken. Doelman Amaury Timmermans reageerde attent op een tip-in en even later voorkwam hij een doelpunt van Thijs van Dam. Op het allerlaatste moment kreeg hij zijn hand nog tegen de bal.

Herakles in de achteruit

Royal Herakles dat naar achteren leunde kwam er vlak voor rust nog gevaarlijk uit via Nicolas de Kerpel. Met zijn stick voorkwam doelman Berend van Eldonk dat de bal bij de tweede paal kon worden binnen getikt.

Ook na rust kreeg Rotterdam goede mogelijkheden, maar het zat de ploeg ook niet mee. Jeroen Hertzberger schoot uit een strafcornervariant tegen de paal. Diede van Puffelen zag zijn inzet via een verdedigende stick naast het doel belanden.

Rotterdam aan goede kant score

Toch kreeg de ploeg loon naar werken. Na een goede aanval gleed Tjep Hoedemakers de 2-2 binnen en in het vierde kwart kwam Rotterdam op voorsprong nadat Hertzberger een strafcorner hoog in het doel pushte: 3-4.

Royal Herakles profiteerde vervolgens van een stopfoutje van Hoedemakers. Sanz del Campo zette zijn ploeg met een velddoelpunt weer op voorsprong (4-3). Op dat moment stond Rotterdam ook nog eens met een man minder op het veld, nadat Hertzberger even daarvoor een groene kaart had gekregen.

Toch nog een doelpunt

In de slotfase zette Rotterdam nog een keer alles op alles. Van Eldonk werd ingewisseld voor een extra veldspeler. Het leverde de achtste corner op, maar die werd slecht gestopt door Sjoerd Gerretsen.

De kans op brons leek verkeken, maar het was uiteindelijk Thijs van Dam van de chaos achterin bij Herakles. De Belgische verdediging kreeg de bal niet uit de cirkel. Van Dam pikte de bal en sloeg op doel. Via een verdedigende stick ging de bal het doel in tot uitzinnige vreugde van de Rotterdammers.

Royal Herakles-Rotterdam 4-5 (2-0)

4.Antonio Sanz del Campo 2-0
42.Tjep Hoedemakers 2-2
46.Jeroen Hertzberger 2-3 (sc)
50.Antonio Sanz del Campo 4-3
59.Thijs van Dam 4-5

Opstelling: Berend van Eldonk (K), Paul Melkert, Seve van Ass, Jeroen Hertzberger, Jochem Bakker, Sjoerd Gerretsen, Thijs van Dam, Diede van Puffelen, Blair Tarrant, Nick Catlin, Hidde Turkstra.
Wissels: Nick van Trigt, Albert Beltran, Simon Egerton, Tjep Hoedemakers, Milan van Baal, Justin Blok, Mahinder Terlouw (K).

Comments (3)

  1. Zal me niets verbazen als we Polkamp komend seizoen ergens anders gaan tegenkomen…

  2. Maneschijn had groot gelijk door deze beslissing te nemen. Polkamp reageert als een 17-jarige die teleurgesteld is. Schandalig en precies zoals Maneschijn verwoordde; dedain ten opzichte van een ieder. Dat wordt nooit meer iets met die 2 bij Rotterdam.

  3. Misschien kan hij terug naar KZ. Lekker afbouwen onderin de hoofdklasse met uitzicht op directe degradatie. Wat een arrogantie daar ook weer; ‘Terug naar waar we horen’.

Reageer