Round-up EHL: Titelverdediger Kampong uitgeschakeld in KO16 | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up EHL: Titelverdediger Kampong uitgeschakeld in KO16

Op de eerste dag van de EHL KO16 in Eindhoven is titelverdediger Kampong uitgeschakeld. De Utrechtse ploeg verloor vrijdag met 2-1 van Rot Weiss Köln. De Duitsers spelen in de kwartfinales tegen Real Club de Polo, dat eerder op de dag met ruime cijfers (6-0) WKS Grunwald Poznan versloeg. KHC Dragons was in een Belgische onderonsje te sterk voor Royal Racing club de Bruxelles (2-1). Dragons treft Racing Club de France dat shoot-outs nodig had om zich te ontdoen van Banbridge.

Vrijdag 14 April

Banbridge HC – Racing Club de France 1-1 Racing Club de France wint na shoot-outs 0-3

Het is Banbridge niet gelukt om als eerste Ierse ploeg de KO8 van de EHL te bereiken. De Ieren verloren vrijdag na de shoot-outs met 3-0 van Racing Club de France. Na de reguliere speeltijd was de stand 1-1.

Banbridge trok na de afslag naar het doel van de Fransen. Het leidde in het eerste deel van het eerste kwart tot drie strafcorners, die echter niets opleverden. Daarna ondernam Racing Club de France meer aanvallende impulsen. De eerste goede aanval leverde meteen een strafcorner op, maar verder waren de Fransen niet echt gevaarlijk.

Ook in het tweede kwart was Banbridge veelvuldig op de vijandelijke helft te vinden. Een cornervariant leverde twee rebounds op, maar de bal vond het net niet. De Fransen gingen effectiever om met hun kansen, want hun tweede toegekende strafcorner ging raak via Christophe Peters-Deutz.

Na rust ging Banbridge op zoek naar de gelijkmaker. Eugene Magee was dichtbij de 1-1, maar kon zijn stick niet tegen de bal krijgen. Hugh McShane stuitte op keeper Corentin Saunier, die ook redding bracht op de vijfde strafcorner van de Ieren. Met nog elf minuten op de klok viel dan eindelijk de gelijkmaker. Matthew Allister tikte de bal via een Franse stick in het lege doel.

Banbridge kreeg vervolgens nog kansen om het duel voortijdig te beslissen, maar beide corners werden niet benut. Shoot-outs moesten de beslissing brengen. En net als tijdens de reguliere speeltijd waren de Fransen effectiever, die voor het eerst in de historie de laatste acht bereikten.

25.Christophe Peters-Deutz 0-1 (sc)
49.Matthew Allister 1-1

WKS Grunwald Poznan – Real Club de Polo 0-6

Real Club de Polo heeft zonder veel moeite de KO8 van de EHL bereikt. WKS Grunwald Poznan werd met 6-0 verslagen. Al na twee minuten namen de Spanjaarden de leiding. Na een mooie aanvalsopzet via Lucas Martin Vila kwam de bal via Alex Casasayas bij David Alegre terecht: 0-1.

Het leek een aanzet voor meer doelpunten, maar zowel in het eerste als het tweede kwart gebeurde er niet veel. Grunwald Poznan stond laag en Real Club de Polo speelde in een te laag tempo om een gaatje in de defensie te kunnen vinden.

Na rust kwam een groene kaart voor Pawel Bratkowski de Polen duur te staan. In overtal scoorde Racing Club de Polo binnen een minuut twee keer. Sander Baart stond aan de basis van de 2-0 met als eindstation Alex Casasayas, die vervolgens vlak na de afslag met de backhand doeltreffend uithaalde (0-3).

Het was de beslissing in de wedstrijd. De tegenstand van de Polen was definitief gebroken. Casasayas maakte nog in het derde kwart zijn hattrick door de bal na een mooie actie van Vila een laatste tikje te geven. In het laatste kwart liep Real Club de Polo uit naar 6-0 dankzij doelpunten van opnieuw Alegre en Alex Reyne, maar verzuimde met nog grotere cijfers te winnen.

2.David Alegre 0-1
32.Alex Casasayas 0-2
33.Alex Casasayas 0-3
43.Alex Casasayas 0-4
51.David Alegre 0-5
58.Alex Reyne 0-6

KHC Dragons – Royal Racing Club de Bruxelles 2-1

KHC Dragons heeft de Belgische broederstrijd gewonnen. Net als in de strijd om de Belgische titel was Dragons opnieuw de meerdere van Royal Racing Club de Bruxelles: 2-1. De Belgisch kampioen neemt het in de kwartfinales op tegen Racing Club de France.

Dragons kwam in de 13de minuut op voorsprong via Thomas Verheijen. Op dat moment stond Club de Bruxelles in ondertal vanwege een groene kaart van Martin Lambeau. De schade had nog groter kunnen zijn, maar een schot van Dragons ging maar net naast het doel.

Na een openingsfase waarin Dragons een aantal goede kansen kreeg, werd het spel minder. Club de Bruxelles kreeg voor het einde van het eerste kwart een strafcorner, maar Tom Boon zag zijn inzet door keeper Loic van Doren gestopt. Het was niet de dag van Boon. De voormalige speler van Bloemendaal was ongelukkig in de afwerking. Boon had een aantal keer de kans op de gelijkmaker, maar benutte die niet. Zijn corners leverden geen doelpunt op, een inzet na een rebound van een corner belandde op de helm van keeper Van Doren, twee keer kon Boon net niet zijn stick tegen de bal krijgen en in een 1-tegen-1-situatie strandde hij op Van Doren.

In het vierde kwart kwam Dragons op 2-0. Een actie over rechts werd afgerond door Thomas Briels. Even daarvoor leek Club de Bruxelles gelijk te maken, maar de inzet van Florent van Aubel ging echter op miraculeuze wijze over het doel.

Met nog iets meer dan zeven minuten op de klok besloot Club de Bruxelles met een vliegende keeper te spelen. Het leverde twee minuten later de aansluitingstreffer op via Jerome Truyens. De gelijkmaker bleef echter uit.

13.Thomas Verheijen 1-0
53.Thomas Briels 2-0
55.Jerome Truyens 2-1

Kampong – Rot Weiss Köln 1-2

Kampong is de EHL-titel kwijt. De Utrechtse ploeg ging met 2-1 onderuit tegen Rot Weiss Köln, die ploeg die vorig jaar op weg naar de Europese titel nog met 5-1 werd verslagen. De Duitsers drongen door tot de kwartfinales van het belangrijkste clubtoernooi van Europa.

Kampong, dat zonder de geblesseerde Constantijn Jonker en Jasper Luijkx aantrad, begon goed aan de wedstrijd. De ploeg kreeg drie strafcorners op rij, maar Martijn Havenga slaagde er niet in doelman Victor Aly te passeren. Even later verscheen Bjorn Kellerman voor het Duitse doel. Hij lobte de bal over het doel.

Daarna kwam Köln beter in het spel en kreeg de beste kans van de eerste twee kwarten. De inzet van Florian Adrians werd gered door doelman David Harte.

Na rust bracht Harte ook redding op de eerste corner van de Duitsers, maar was vervolgens kansloos na een één-twee tussen Marco Miltkau en Tom Grambusch. De verdediging van Kampong werd uitgespeld, waarna het een koud kunstje voor Grambusch was om de bal in het lege doel te tikken.

Zes minuten later stond de 0-2 op het bord. Een lange bal van achteren werd opgevangen door Jonas Gomoll. Hij speelde Christopher Ruhr aan, die aanhaalde. Zijn inzet werd gestopt door Harte. De rebound belandde voor de stick van de intussen doorgelopen Gomoll. Hij wist raad met deze kans: 0-2.

Kampong moest komen. De ploeg zocht de aanval. Nadat een corner niets opleverde, omdat de bal slecht werd gestopt, was het wel raak. Sander de Wijn gaf een breedtepass aan Sjoerd de Wert, die de bal vanaf rechts in de cirkel sloeg. Quirijn Caspers tipte de bal binnen.

De angel leek uit het slotoffensief van Kampong te worden gehaald toen Salvador Piera met geel naar de kant moest. Ondanks een ondertal kreeg Kampong nog vier corners, maar die leverden geen gelijkmaker op.

34.Tom Grambusch 0-1
40.Jonas Gomoll 0-2
52.Quirijn Caspers 1-2

Foto: EHLhockey.tv

Comments (3)

  1. Typisch laks Nederlands verdedigen bij dat 1e goal.
    Nr 13 van Kampong ondersteunt in 1e instantie prima een andere verdediger, maar laat nummer 3 van RW in zn rug over m heen gaan. Nr 3 RW loopt door, passt en loopt wederom door. Een handvol Kampong spelers sjokt hier achteraan en doet niets.

  2. En dat 2e goal van RW!!!
    Nr 22 van kampong komt niet goed voor de man, kan een keer gebeuren. Maar vervolgens sjokt ie terug waarop zijn man de rebound kan scoren. Nr 22 laat bij het 1e goal misschien zijn man ook te makkelijk naar binnen openen.
    Als je het begin ziet, dan zie je overigens wederom een Kampongspeler links bij de middenlijn staan, die achter zn rug een speler laat weglopen.

  3. Cox is tactisch afgetroefd.

Reageer