Round-up HK (D): Amsterdam beëindigt reeks Den Bosch, winst Bloemendaal

Op de twintigste speeldag in de Hoofdklasse dames heeft Amsterdam de recordreeks van Den Bosch beëindigd. Na vijftig competitieduels verloor de landskampioen weer eens een wedstrijd. In het Wagener Stadion werd het 3-1. In de onderste regionen boekte Bloemendaal een belangrijke overwinning op Groningen: 1-0.

Amsterdam-Den Bosch 3-1

Amsterdam boekte de eerste thuiszege op Den Bosch sinds 2014. Hiermee maakte de Amsterdamse ploeg een einde aan de imposante reeks van vijftig duels zonder nederlaag van Den Bosch. De winst betekende ook dat Amsterdam de eerste plaats in de reguliere competitie nauwelijks nog kan ontgaan. De Amsterdammers begonnen sterk aan het duel. Charlotte Vega opende na drie minuten de score. Ireen van den Assem maakte vijf minuten later uit een strafcorner gelijk. Nog voor het einde van het eerste kwart kwam Amsterdam opnieuw op voorsprong. Kitty van Male tikte de voorzet van Noor de Baat binnen. Pas in de slotminuut werd er weer gescoord. Marijn Veen bepaalde met een rebound uit een corner de eindstand.

Bloemendaal-Groningen 1-0

Bloemendaal boekte de eerste overwinning sinds de winterstop. En het waren drie belangrijke punten. Met vier nederlagen op rij kwam een play-outplek de laatste weken steeds dichterbij. Door het doelpunt van Myrthe van Kesteren, al na twee minuten, is het verschil met Huizen dat op een play-outplek staat zes punten. Groningen, dat in de tweede helft een strafbal miste, blijft hekkensluiter, maar omdat concurrenten Nijmegen en Huizen ook verloren valt rechtstreekse degradatie nog altijd af te wenden.

SCHC-Kampong 3-2

Met zes punten uit twee wedstrijden kan SCHC terugkijken op een prima dubbelweekend. Vrijdag werd Oranje-Rood met 2-1 verslagen. Zondag keerde Kampong (3-2) met nul punten huiswaarts. Na tien minuten spelen koesterde de Bilthovense formatie een 2-0 voorsprong door doelpunten van Charlotte Stapenhorst en Claire Verhage. Kampong knokte zich terug in de wedstrijd. Karlijn van der Linden maakte de aansluitingstreffer waarna Michelle Fillet de gelijkmaker scoorde. SCHC trok uiteindelijk aan het langste eind. Roos Drost bezorgde haar ploeg de drie punten.

Nijmegen-hdm 1-2

Nijmegen kwam in het dubbelweekend twee keer op voorsprong, maar stond na afloop van beide duels met lege handen. Vrijdag was Den Bosch (1-2) te sterk en zondag pakte hdm de volle winst. Nijmegen kwam vlak voor rust op voorsprong. Liselot Timmermans rondde een aanval van dichtbij af. Met twee treffers besliste Demi Lefranc het duel in Haags voordeel. De nederlaag heeft vooralsnog geen gevolgen voor Nijmegen, omdat concurrenten Groningen en Huizen ook verloren.

Laren-Hurley 4-3

Laren boekte tegen Hurley (4-3) de tweede zege van het dubbelweekend en blijft hierdoor vierde op de ranglijst. De beslissing in het duel viel pas drie minuten voor tijd. Josien Galama scoorde de bevrijdende treffer voor de Gooise ploeg, die sterk aan het duel was begonnen. Laren nam een 2-0 voorsprong en na een tegentreffer van Teuntje Horn werd het zelfs 3-1. Hurley gaf niet op en met nog tien minuten op de klok maakte Tess van Ramshorst gelijk. De ploeg leek een punt over te houden aan het duel, maar Galama besliste anders.

Oranje-Rood-Huizen 2-0

Oranje-Rood herstelde zich van de nederlaag in de topper tegen SCHC (2-1) afgelopen vrijdag. Promovendus Huizen werd met 2-0 verslagen. Hazuki Nagai opende score, die na rust werd verdubbeld door Fiona Morgenstern. Met een puntentotaal van 38 zette de Eindhovense ploeg een clubrecord in de boeken. Omdat concurrenten SCHC en Laren geen fouten maakten, blijft Oranje-Rood vijfde. Op de laatste speeldag staat de confrontatie met Laren op het programma.

Reageer

Contact Us