Round-up HK (D): Amsterdam verslaat Oranje-Rood in topper, degradatieduel tussen Huizen en Groningen blijft onbeslist - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (D): Amsterdam verslaat Oranje-Rood in topper, degradatieduel tussen Huizen en Groningen blijft onbeslist

In de achtste speelronde wist Amsterdam in eigen huis af te rekenen met Oranje-Rood, door de Eindhovenaren met 2-1 te verslaan. In de kelder van de Hoofdklasse kwamen Huizen en Groningen niet verder dan een puntendeling (1-1) waar beide ploegen weinig mee opschieten. SCHC blijft de lijstaanvoerder na een eenvoudige overwinning op hdm (4-1).

Amsterdam-Oranje-Rood 2-1

Amsterdam heeft dit dubbelweekend prima zakengedaan door zes punten uit twee wedstrijden te pakken. Waar het vrijdag nog kinderlijk eenvoudig afrekende met Huizen, versloeg het vandaag de directe concurrent Oranje-Rood. Het was Charlotte Vega die in de veertiende minuut de score opende na een strafcorner. Na rust tekende Eva de goede voor de tweede Amsterdamse treffer vanuit een strafbal. Maria Jose Granatto deed in de 65e minuut nog iets terug voor Oranje-Rood, maar het bleek niet genoeg: 2-1.

Huizen-Groningen 1-1

In de strijd onderin troffen Huizen en Groningen elkaar en deelden ze de punten. Beide ploegen schieten hier weinig mee op en staan op slechts twee punten uit acht. Huizen kwam via Vera van Schagen op voorsprong in de tiende minuut. Heel lang leek het erop of Huizen er met de eerste overwinning vandoor zou gaan, maar Noor Hakker gooide in de 68e minuut roet in het eten en bepaalde de eindstand op 1-1.

SCHC-hdm 4-1

Ook SCHC heeft een uitstekend weekend achter de rug en won vandaag opnieuw. In Bilthoven werd het in een onderling duel met hdm 4-1 voor Stichtse. Door deze overwinning blijft SCHC koploper. Caia van Maasakker scoorde twee keer vanuit een strafcorner, Delfina Merino maakte de overige twee doelpunten. Namens hdm verzorgde Fay van der Elst de enige treffer.

Den-Bosch-Pinoké 1-0

Na de remise in Laren van afgelopen vrijdag heeft Den Bosch in een magere overwinning op Pinoké de winst gepakt en blijft daarmee al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Voor rust maakte Frédérique Matla de enige treffer van de wedstrijd. Den Bosch moest het overigens stellen zonder de geblesseerde Lidewij Welten en Maartje Krekelaar, die deze week betrokken was bij een auto-ongeval.

Kampong-Hurley 0-3

In Utrecht verloor Kampong voor het eerst een thuiswedstrijd, waar Hurley een prima 0-3 overwinning boekte. Teuntje Horn opende al na ruim twee minuten de score, waarna in de 21e minuut Lisa Donkersloot vanuit een strafcorner de score verdubbelde. Maartje van der Vis tekende vlak voor tijd voor het slotakkoord.

Bloemendaal-Laren 1-3

Op bezoek bij Bloemendaal boekte Laren een 1-3 overwinning, na een gelijkspel tegen Den Bosch in eigen huis afgelopen vrijdag. Waar Bloemendaal al na 2 minuten op voorsprong kwam via een strafbal, lukte het Bloemendaal niet om deze vast te houden. Binnen een kwartier wisten de Larenaren de score om te buigen via goals van Joëlle Ketting, Lieke van Wijk en Lisanne de Lange.

Comments (2)

  1. Den Bosch – Pinoke leuke wedstrijd om te zien. Den Bosch eerste helft beter, Pinoke tweede helft beter. 1-1 was niet onverdiend geweest. Jammer dat de scheidsrechters zoveel op het geappeleer van de dames van Den Bosch letten. Met name Matla, Hulsen en Van Geffen, op alles gaat dat handje omhoog. Bloedirritant om te zien

  2. Ja scheidsen fluiten elk jaar weer voor DB. Jammer om te zien, want die hebben die hulp juist niet nodig. Pinoke had meer verdiend op basis van de tweede helft!

Reageer