Round-up HK (D): Den Bosch aan kop, Laren verslaat Kampong

Op een regenachtige zondag werd slechts één duel afgelast: Hurley-SCHC. Vanwege het niet spelen van SCHC nam Den Bosch de koppositie in de Hoofdklasse Dames over van de Bilthovense ploeg. De topper op de vijfde speeldag tussen Laren en Kampong werd in het voordeel beslist van de thuisploeg: 1-0.

Laren-Kampong 1-0

In de topper van het weekend was Laren nipt te sterk voor Kampong, dat haar eerste nederlaag van het seizoen leed. De beslissing in het duel viel pas in het vierde kwart. Laren scoorde uit een strafcornervariant. Elin van Erk tipte na 56 minuten de bal achter Kampong-keepster Alexandra Heerbaart.

Groningen-Den Bosch 1-6

Dankzij de 6-1 zege in en tegen Groningen heeft Den Bosch zich na vijf speeldagen weer aan de kop van de Hoofdklasse genesteld. Op basis van doelsaldo blijft de landskampioen Oranje-Rood en Amsterdam voor. Deze ploegen hebben net als Den Bosch twaalf punten uit vijf duels. In het eerste kwart nam Den Bosch meteen afstand van Groningen via doelpunten van Ireen van den Assem, uit een strafcorner, en Frédérique Matla. Vlak voor rust tilde Matla met haar tweede treffer de stand naar 0-3, waarna Willemijn Bos uit een corner iets terugdeed voor Groningen. Na de pauze scoorde Den Bosch nog drie keer: Margot van Geffen, Lidewij Welten en Van den Assem, uit een strafbal.

Amsterdam-Bloemendaal 1-0

Lange tijd leek het erop alsof Amsterdam voor eigen publiek punten zou laten liggen tegen Bloemendaal. Maar Kimberly Thompson voorkwam in de slotfase duur puntenverlies voor de vice-kampioen door uit een corner raak te tippen. Amsterdam bezet een derde plaats en Bloemendaal blijft negende, omdat de concurrentie ook punten liet liggen.

Oranje-Rood-Huizen 2-1

Oranje-Rood leek een makkelijke middag tegemoet te gaan. De ploeg nam na vijf minuten een voorsprong dankzij een rake strafcorner van Valerie Magis en nog voor rust verdubbelde Fiona Morgenstern die score. Vlak voor het einde van het derde kwart maakte Huizen de aansluitingstreffer via Kaya Lücker uit een strafcorner. Maar Oranje-Rood hield stand en trok de overwinning over de streep.

hdm-Pinoké 0-4

Pinoké boekte de tweede overwinning van het seizoen door in Den Haag met 4-0 te winnen van hdm, dat alweer de derde nederlaag in vijf competitieduels leed. Na tien minuten spelen zette Gabi Nance Pinoké op voorsprong. Het was het enige velddoelpunt van de middag. De andere drie treffers van de Steekneuzen werden uit de strafcorner gescoord: Kari Stam, Dana Luijkx en Frédérique Malafason.

Hurley-SCHC Afg.

Het duel in het Amsterdamse Bos werd wegens de overvloedige regen afgelast.

Reageer

Contact Us