Round-up HK (D): Den Bosch en Amsterdam houden maximale score

Op de derde speeldag hebben de dames van Den Bosch en Amsterdam als enigen de maximale score, waarbij Den Bosch in die drie duels nog geen enkele tegentreffer heeft geïncasseerd. Promovendi Nijmegen en Huizen staan nog steeds op nul punten, net als Groningen. Ook Kampong kent een moeizaam begin met slechts één punt uit drie wedstrijden.

Den Bosch-Oranje-Rood 2-0

Koploper Den Bosch boekte de derde overwinning op rij door Oranje-Rood met 2-0 te verslaan. Margot van Geffen opende de score in het eerste kwart, waarna Frédérique Matla pas na rust de score verdubbelde. Het betekende voor Oranje-Rood de eerste nederlaag en dus het eerste puntenverlies van het seizoen.

Groningen-hdm 1-4

Met de 4-1 zege op Groningen klom hdm naar de derde plaats op de ranglijst. Samen met Den Bosch en Amsterdam is de Haagse formatie nog ongeslagen. Pien van Nes was de speelster van het duel met liefst vier doelpunten, waarvan drie uit een strafcorner en een uit een strafbal. Met zeven treffers is Van Nes na drie speeldagen topscorer in de Hoofdklasse. Groningen stelde daar een doelpunt van Fieke Hoff tegenover. Het was de eerste treffer van de hekkensluiter dit seizoen.

Kampong-Hurley 1-2

Het draait nog niet bij de dames van Kampong. Ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen eindigde in een nederlaag. Dit keer was Hurley met 2-1 te sterk. Marente Brentsen bracht Hurley op voorsprong en na rust tekende Lise Donkersloot uit een strafcorner voor de 0-2. Een minuut later schoot Nina Notman raak uit een corner, maar Kampong slaagde er niet in de gelijkmaker te produceren.

SCHC-Huizen 5-1

Na een doelpuntloos eerste kwart kwam SCHC op voorsprong via Charlotte Stapenhorst. Het was de eerste treffer van de Duitse international. Vervolgens tilde Caia van Maasakker na rust de score met drie doelpunten, waarvan twee uit een strafcorner, eigenhandig naar 4-0. Even daarvoor was de 4-0 van Carlien Dirkse van den Heuvel geannuleerd. Ginella Zerbo scoorde 5-0, waarna Gitte Michels in de slotminuut de eindstand op het bord zette. Na afloop van het duel werd de gestopte SCHC’er Michelle van der Pols door de club onderscheiden met de zilveren bal.

Bloemendaal-Laren 1-5

Laren maakte het verschil met Bloemendaal met name in de slotfase. In de laatste vijf minuten liep de ploeg uit ’t Gooi uit van 1-2 naar 1-5. Bloemendaal nam voor het derde duel op rij een voorsprong, dit keer via Pili Romang uit een strafcorner. Lisanne de Lange maakte voor rust gelijk eveneens uit een corner, waarna Maxime Kerstholt (2x), Laurien Leurink en Pam van Asperen Laren naar een grote overwinning leidden. Laren staat gedeeld vierde met SCHC met hetzelfde aantal punten en doelsaldo.

Amsterdam-Nijmegen 4-1

Net als Den Bosch heeft ook Amsterdam na drie duels nog geen enkel punt laten liggen. Tegen Nijmegen kwam de Amsterdamse ploeg niet in gevaar. Na de openingstreffer van Charlotte Vega uit een corner maakte Noor de Baat een minuut later al de 2-0. Sosha Benninga gooide met haar treffer het duel voor rust al op slot. Michelle Simons scoorde uit een corner tegen. Het laatste woord was Amsterdam dan opnieuw via Vega scoorde. Amsterdam bezet een tweede plaats en Nijmegen is terug te vinden op plek tien.

Reageer

Contact Us