Round-up HK (D): Den Bosch haalt uit, Amsterdam wint in Laren

Op de tweede speeldag hebben de dames van Den Bosch uitgehaald tegen Groningen. Het werd liefst 8-0. Hiermee pakte de Bossche formatie de koppositie in de Hoofdklasse over van Amsterdam, dat in en tegen Laren met 2-1 won. Beide promovendi, Huizen en Nijmegen, staan ook na twee duels nog op nul punten, evenals Groningen dat hekkensluiter is.

Den Bosch-Groningen 8-0

Den Bosch heeft op de tweede speeldag alweer de nummer 1-positie ingenomen. De ploeg was in eigen huis met 8-0 te sterk voor Groningen. Het verschil werd al in het eerste kwart gemaakt. Na vier minuten kwam Den Bosch op voorsprong via Frédérique Matla, waarna Ireen van den Assem met een rake strafcorner de score verdubbelde. Nog voor het einde van het eerste kwart tilden Lidewij Welten en Lieke Hulsen de stand naar 4-0. Voor rust liep de Bossche formatie zelfs uit naar 7-0 via opnieuw Hulsen, Imme van der Hoek uit een corner en Marlies Verbruggen. Na rust stokte de productie. Vijf minuten voor tijd bepaalde Welten, met haar tweede treffer de eindstand op 8-0.

Laren-Amsterdam 1-2

Amsterdam zakte op de ranglijst naar plek twee ten faveure van Den Bosch. De ploeg boekte wel een keurige overwinning op Laren. De eindstand van 1-2 stond al bij rust op het bord. Het was Laren dat de score opende. De eerste de beste kans was meteen raak. Maxime Kerstholt rondde een individuele actie prachtig af. De vreugde was van korte duur, want drie minuten later sloeg Amsterdam in een snelle tegenaanval toe. Laren-keepster Joyce Sombroek werd uitgespeeld waarna Kitty van Male het laatste tikje gaf. Een slecht uitgevoerde corner van Laren was de inleiding van een snelle counter van Amsterdam die werd afgerond door Charlotte Vega. In het derde kwart hield Sombroek haar ploeg in de wedstrijd. Laren creëerde echter weinig kansen om Amsterdam pijn te doen. Laura Marell was in het slot nog dichtbij een doelpunt, maar ze kon de bal van Lisa Gerritsen niet goed van richting veranderen.

Huizen-Bloemendaal 0-1

Net als vorige week kwam Bloemendaal ook op de tweede speeldag goed uit de startblokken. In de vierde minuut zette de Ierse international Anna O’Flanagan de Damus op voorsprong. In tegenstelling tot vorige week tegen Hurley hield Bloemendaal dit keer wel stand. De eerste drie punten zijn binnen voor de ploeg van coach Teun de Nooijer. Promovendus Huizen moet nog een week wachten op de eerste punten.

Hurley-SCHC 1-3

SCHC heeft zich gerevancheerd voor de verrassende nederlaag vorige week tegen hdm (1-3). In het Amsterdamse Bos won de Bilthovense formatie met 3-1 van Hurley. De overwinning werd min of meer al voor de rust veiliggesteld. SCHC was na twee kwarten al uitgelopen naar 0-3 via doelpunten van Ginella Zerbo uit een strafbal, Emilie Mol en Caia van Maasakker. Pas in de slotfase kwam Hurley van de hatelijke nul af via Laura van Heugten.

hdm-Kampong 2-2

Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek ook uit de eindstand: 2-2. Tot twee keer toe kwam hdm, dat vorige week verrassend won van SCHC, op voorsprong via Pien van Nes. De eerste treffer kwam uit een strafbal en de tweede uit een strafcorner. Pam Imhof maakte op slag van rust de 1-1, waarna Elsie Nix twee minuten na de 2-1 met een benutte corner de eindstand op het bord zette. Samen met Den Bosch, Amsterdam en Oranje-Rood is hdm na twee speeldagen nog ongeslagen.

Oranje-Rood-Nijmegen 4-1

Net als Den Bosch en Amsterdam heeft ook Oranje-Rood na twee speeldagen een honderd procentscore. De Eindhovense ploeg versloeg in eigen huis promovendus Nijmegen, dat na twee duels nog met lege handen staat. Na een doelpuntloos eerste kwart opende Fiona Morgenstern de score voor Oranje-Rood. De score werd nog voor rust verdubbeld door Sophie van Amerongen. Yibbi Jansen maakte er vervolgens met een rake strafcorner 3-0 van, waarna Michelle Simons voor Nijmegen scoorde. Het slotakkoord was voor Oranje-Rood dat uiteindelijk met 4-1 won door een doelpunt van Thisja van der Kruys.

Reageer

Contact Us