Round-up HK (D): Den Bosch in topper langs Amsterdam

Op de negende speeldag in de Hoofdklasse hebben de dames van Den Bosch vrijdag met 3-1 gewonnen van Amsterdam. Oranje-Rood steeg naar de derde plaats na een minimale zege op Huizen. Hekkensluiter Groningen verloor in eigen huis met 2-1 van Bloemendaal.

Den Bosch-Amsterdam 3-1

De topper in de Hoofdklasse werd gewonnen door Den Bosch. De eindstand was al bij rust bereikt. Maartje Krekelaar opende na vier minuten de score. Na een pass van Frédérique Matla wipte ze de bal over keepster Zoë van den Barselaar, die opnieuw de plek innam van de geblesseerde Anne Veenendaal. Een minuut later was het alweer gelijk door een doelpunt van Marijn Veen. Nog voor het einde van het eerste kwart kwam Den Bosch opnieuw op voorsprong. Krekelaar stoomde op vanaf de rechterkant en verschalkte Van den Barselaar opnieuw met de wippertje. Krekelaar stond ook aan de basis van de derde Bossche treffer. Ze bediende Marloes Keetels die in eerste instantie stuitte op Van den Barselaar, maar in de rebound was de aanvoerder wel trefzeker. Den Bosch blijft ook na negen duels zonder puntenverlies. Amsterdam leed het eerste puntenverlies van het seizoen.

Hurley-Laren 1-2

Na twee nederlagen op rij pakte Laren eindelijk weer drie punten. De beslissing in het duel viel in de laatste minuut van het duel. Jet de Graeff maakte uit een strafcorner het winnende doelpunt voor Laren, dat in de vierde minuut op voorsprong was gekomen via Macey de Ruiter. Lisa Visser maakte na iets meer dan drie kwartier spelen de gelijkmaker. Dit leek ook de eindstand te worden totdat De Graeff in de slotfase haar stick tegen de bal zette. Door de nederlaag zakte Hurley van de derde naar de zevende plaats, maar de ploeg heeft evenveel punten als nummer vier SCHC, Laren en hdm.

Groningen-Bloemendaal 1-2

In het rechterrijtje boekte Bloemendaal een belangrijke overwinning. Concurrent en hekkensluiter Groningen werd met 2-1 verslagen, waardoor het gat tussen beide ploegen nu al negen punten bedraagt. Kim van Leeuwen opende de score voor Bloemendaal door een strafcorner te benutten. De voorsprong werd in de 39ste minuut verdubbeld door Pilar Romang. Zeven minuten daarna bracht Jorien Werumeus Buning de spanning in het duel terug door een strafbal te benutten. In de slotfase kwam Bloemendaal met tien speelsters te staan na geel voor Chloe Watkins, maar hiervan kon Groningen niet profiteren en stapten de Damus met drie punten van het veld.

Kampong-SCHC 1-4

Kampong is er opnieuw niet in geslaagd een thuisoverwinning te boeken. Voor de vierde keer dit seizoen stond de Utrechtse ploeg met lege handen. Dit keer was SCHC met 4-1 te sterk. Na het eerste kwart leidde de Bilthovense al met 0-2 dankzij treffers van Caia van Maasakker, uit een strafcorner, en Ginella Zerbo. Van Maasakker was vervolgens opnieuw trefzeker uit een corner waarna Claire Verhage de stand naar 0-4 tilde. Hiermee was de wedstrijd gespeeld. Lisette Korink redde nog de eer voor Kampong.

Huizen-Oranje-Rood 0-1

Oranje-Rood boekte een benauwde overwinning op Huizen, maar de driepunter zorgde er wel voor dat de Eindhovense ploeg inmiddels op een derde plaats op de ranglijst staat. Yibbi Jansen maakte in het tweede kwart het enige doelpunt van de wedstrijd. Huizen blijft voorlaatste met een punt uit negen duels.

hdm-Nijmegen 5-1

Hdm boekte de derde overwinning op rij. Promovendus Nijmegen werd met ruime cijfers verslagen. Fay van der Elst opende de score, die werd verdubbeld door Pien van der Heide. Nina van der Marel tilde vervolgens het verschil naar drie doelpunten voordat Klaartje Mientjes uit een strafcorner iets terugdeed voor Nijmegen. Na rust liep hdm verder uit. Uit een corner maakte Pien van Es, alweer haar elfde doelpunt, 1-4 waarna Van der Heide met haar tweede treffer de eindstand op het bord zette.

Comments (7)

 1. Mooie wedstrijd van Den Bosch tegen Amsterdam zeker de eerste 35 minuten.Den Bosch was toch wel beter maar Amsterdam zeker niet ongevaarlijk. Ik mistte(?) de aanwezigheid van de bondscoach Alyson bij deze wedstrijd waar 70% van Oranje en jong Oranje selectie tegen elkaar speelde in een titanen duel. Indien niet aanwezig niet handig en zeker onverstandig van bondscoach en KNHB!

 2. De bondscoach was er. De bescheidenheid in die aanwezigheid waardeer ik wel.

 3. Mathijssen daarentegen blijkt niet aanwezig te zijn geweest gisteren Gezien zijn onbegrijpelijke conclusies opgetekend door hockey.nl.

 4. Fijn dat Alyson er toch was. Rik Mathijssen kan natuurlijk niet anders dan het geloof er in houden. Amsterdam komt DB nog maximaal 4 keer tegen dit seizoen. 1 x competitie, 2x playoffs en 1 keer EK clubs in Londen met Pinksteren. Kitty van Malen sterkte

 5. Mooie wedstrijd! Beide ploegen erg goed. Ik vond Amsterdam grote delen beter spelen, maar niet de tanden hebben om door te drukken. Keeper DB erg belangrijk gister met 2 wereldreddingen.

 6. Sterkte Kitty!! Ik heb de wedstrijd niet gezien, maar op Mathijssen na spreken de verslagen van een verdiende overwinning van DB, waarin Amsterdam zeker niet ongevaarlijk was en meer balbezit had. Ook over de Goede niks dan goed, voor degene die nog twijfelden.

  Ik las ergens dat Verschoor een van de drie reserve speelsters is (met Maartje en Sanne) en dat het voor haar als een mokerslag kwam dat ze niet geselecteerd is. Beide vind ik onbegrijpelijk. Klasse hoe Maartje K het oppakte.

 7. Inderdaad prima wedstrijd van Eva en vreselijk voor Kitty, die overigens ook goed stond te spelen.
  Amsterdam had meer balbezit omdat Den Bosch al na 1 helft klaar was en helemaal niets te vrezen had van een machteloos Amsterdam.
  Jammer dat je er niet bij was Lynn. Het was met name de eerste helft een mooie wedstrijd van hoog niveau. Jammer dat Amsterdam uiteindelijk niet wat meer weerstand bood.

Reageer

Contact Us