Round-up HK (D): Den Bosch nieuwe lijstaanvoerder na gelijkspel Laren en SCHC

Door een puntendeling tussen Laren en SCHC (1-1) is Den Bosch de nieuwe koploper van de Livera Hoofdklasse Dames. De Bosschenaren wonnen in eigen huis met ruime cijfers van Kampong (5-0). Onderin pakte Huizen een punt, terwijl Groningen verloor door twee doelpunten van Freeke Moes binnen een minuut tijd.

Groningen-Oranje-Rood 0-2

In het noorden wist Groningen in eigen huis weer geen punt te pakken en verloor het met 0-2 van Oranje-Rood. Het was Freeke Moes die binnen een minuut tijd zowel de score opende als de eindstand bepaalde. Groningen blijft steken op slechts twee punten, Oranje-Rood klimt een plek en pakt de vierde plaats, ten koste van Laren.

hdm-Huizen 1-1

Huizen pakte evenals vorige week tegen Groningen een punt op bezoek bij hdm (1-1). Het was Tamara Grüter namens Huizen die de score opende na een kwartier spelen. Twintig minuten later tekende Pien van Nes voor de gelijkmaker vanuit een strafcorner. Door het gelijke spel loopt Huizen een puntje uit op de directe concurrent en hekkensluiter Groningen.

Laren-SCHC 1-1

In het Gooi kende de topper van het weekend geen winnaar en speelde Laren gelijk tegen de voormalig koploper SCHC. Door het puntverlies moest SCHC de koppositie afstaan aan Den Bosch, wel zijn ze als enige ploeg nog ongeslagen. Laren opende al na vier minuten de score via Klaartje de Bruijn na een prima aanval. SCHC had vervolgens veel kansen nodig om uiteindelijk toch nog een punt mee te nemen naar Bilthoven: Vijf minuten voor tijd bepaalde topscorer Ginella Zerbo de eindstand op 1-1. Zerbo had echter haar ploeg aan de overwinning kunnen helpen, maar miste even later nog een strafbal.

Amsterdam-Hurley 1-0

Het duel tussen de buren Amsterdam en Hurley werd in het Amsterdamse bos beslist door de ploeg van Rick Mathijsen met 1-0. Door de overwinning steeg Amsterdam naar de tweede plek van de ranglijst. Het was Kitty van Male die puntenverlies voorkwam door in de 58e minuut te scoren vanuit een strafcorner.

Den Bosch-Kampong 5-0

Voor Den Bosch was het een uitstekend weekend. Niet alleen won de ploeg met ruime cijfers van Kampong (5-0), ook pakte het de koppositie over van SCHC. Den Bosch kende een makkelijke middag tegen het sukkelende Pinoké, dat al vijf duels niet wist te winnen. Binnen twee minuten kwamen de Bosschenaren via Julia van den Heuvel op voorsprong, die daarmee tekende voor haar eerste treffer in Dames 1. Sian Keil tekende voor de, waarna ook Joosje Burg wist te scoren. Ireen van den Assem en Frédérique Matla schreven via strafcorners de vierde en laatste op hun naam.

Pinoké-Bloemendaal 3-2

In het Amsterdamse Bos verloor Bloemendaal voor de derde keer op rij van Pinoké, waar het 3-2 werd voor de thuisploeg. Door opnieuw een nederlaag blijft de ploeg steken op vijf punten en ziet het Huizen een punt inlopen. Er leek lange tijd meer in te zitten voor de Mussen, maar het was nota bene Anna O’Flanagan die haar oude ploeg pijn deed door in de 68e minuut de winnende treffer voor haar rekening te nemen vanuit een strafcorner.

Reageer

Contact Us