Round-up HK (D): Eerste zege Huizen, Den Bosch zonder puntenverlies

Het eerste deel van het seizoen in de Hoofdklasse dames zit erop. Promovendus Huizen boekte op de valreep de eerste overwinning van het seizoen. Mede-promovendus Nijmegen werd met 3-1 verslagen. Laren was in Eindhoven met 1-0 te sterk voor Oranje-Rood en Den Bosch boekte de elfde zege door SCHC met 2-0 te verslaan.

Huizen-Nijmegen 3-1

Huizen boekte zondag een historische overwinning. Voor het eerst wonnen de dames een wedstrijd op het hoogste niveau. Nijmegen, ook een promovendus, werd met 3-1 verslagen. Na een eerste kwart waarin Nijmegen de bovenliggende partij was, kwam Huizen in het tweede kwart op voorsprong. Amber Folmer tikte een voorzet bij de eerste paal binnen. Niet veel later trok Nijmegen de stand gelijk. Michelle Simons omspeelde keepster Robin van den Ende en de sloeg de bal met de backhand binnen. Na rust kwam Huizen opnieuw op voorsprong. Een bal, die de Nijmeegse cirkel in werd geslagen, werd door Folmer doeltreffend van richting veranderd. En nadat Nijmegen een aantal strafcorners onbenut liet, schoot Gitte Michels wel raak vanaf de kop van de cirkel: 3-1.

Oranje-Rood-Laren 0-1

Laren heeft het eerste deel van de competitie met een prima resultaat afgesloten. In Eindhoven werd met 1-0 gewonnen van Oranje-Rood waardoor de ploeg uit ’t Gooi naar de derde plaats op de ranglijst klom ten koste van Oranje-Rood, dat vierde staat op twee punten achterstand. De enige treffer werd na 18 minuten gemaakt door Laurien Leurink. Het was voor Laren alweer de derde overwinning op rij. Oranje-Rood leed de eerste nederlaag sinds de vierde speeldag.

Den Bosch-SCHC 2-0

Met de elfde overwinning in elf duels gaat regerend landskampioen Den Bosch de winterstop in. In de laatste thuiswedstrijd van het eerste competitiedeel werd SCHC met 2-0 verslagen. Het duurde tot vlak voor rust voordat de Bossche formatie op voorsprong kwam. Ireen van den Assem pushte raak uit een strafcorner. Na rust maakte Marlies Verbruggen er 2-0 van. Voor de zevende keer dit seizoen hield Den Bosch de nul. Door de vierde nederlaag zakte SCHC een plek naar de vijfde positie.

Groningen-Kampong 0-2

Na twee nederlagen op rij boekte Kampong weer eens een zege. Groningen werd met 2-0 verslagen dankzij doelpunten van Michelle Fillet en Sophie Bray. Hierdoor sluit de Utrechtse formatie het eerste competitiedeel af op een achtste plaats. Groningen, vorig seizoen nog de positieve verrassing, is hekkensluiter met slechts één punt. De ploeg zag Huizen drie punten uitlopen door de 3-1 zege op Nijmegen, dat ook op vier punten staat.

Hurley-Amsterdam 0-1

Het doelpunt in de vijfde minuut van Charlotte Vega bleek het enige doelpunt van de wedstrijd te zijn. Met de overwinning blijft Amsterdam in het spoor van het ongenaakbare Den Bosch. Hurley zakte naar de zevende plaats, maar de ploeg blijft in de groep die na de winterstop zal gaan strijden om een ticket voor de play-offs. Het gat met nummer drie Laren is drie punten.

hdm-Bloemendaal 3-2

Net als Hurley blijft ook hdm het zich op een plek in play-offs houden. In eigen huis werd Bloemendaal met 3-2 verslagen. Bij rust leidde de Haagse formatie met 2-0 dankzij twee rake strafcorners. Julia Verschoor zette hdm aan de leiding, waarna Pien van Nes de stand verdubbelde. De 2-0 bleef lang op het bord staan. Tien minuten voor tijd verkleinde Chloe Watkins de achterstand na een benutte strafbal. Nina van der Marel herstelde drie minuten later het verschil van twee doelpunten. Melle Spruijt bracht vervolgens uit een strafcorner de spanning weer terug. Met nog twee minuten op de klok was de tijd te kort om een derde treffer te maken.

Comments (3)

  1. Stand Dames: Den Dosch en Oranje Rood 12 wedstrijden gespeeld en de rest 11 ???

  2. Goed idee van Toon om D2 naar QZ te sturen. Heeft zondag echt wat opgeleverd tegen Laren. Ook zo fijn voor de volgens Toon o zo belangrijke jeugd om lekker ervaring op te doen.

  3. Toontje lager

    Wat een naar en arrogantie mannetje is die Toon Siepman toch. Mooi dat ze punten laten liggen tegen Laren.

Reageer

Contact Us