Round-up HK (D): Ginella Zerbo op schot voor SCHC tegen Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (D): Ginella Zerbo op schot voor SCHC tegen Bloemendaal

Op de openingsdag van de Hoofdklasse Dames heeft SCHC in eigen huis flink uitgehaald tegen Bloemendaal. In Bilthoven prijkte na afloop de stand van 8-0 op het scorebord. Ook Amsterdam scoorde er lustig op los. Hdm werd in het Wagener Stadion met 5-0 verslagen. Landskampioen Den Bosch was in en tegen Huizen met 3-1 te sterk.

SCHC-Bloemendaal 8-0

De eerste speeldag is voor Bloemendaal uitgelopen op een enorme sof. Liefst acht doelpunten moest de ploeg van coach Teun de Nooijer incasseren. Voor SCHC scoorden de nieuwe aanwinsten Laurien Leurink, die de score opende, en Delfina Merino. De speelster van het duel was echter Ginella Zerbo. Ze maakte liefst vier doelpunten. De andere goals van SCHC kwamen op naam van Caia van Maasakker, uit een strafcorner, en Kyra Fortuin. Bij rust leidde de ploeg uit Bilthoven al met 3-0, dat in de laatste zeven minuten drie keer scoorde.

Groningen-Kampong 0-3

Margot Zuidhof deed waarvoor ze door Kampong is aangetrokken: scoren. De voormalige speelster van Hurley trof twee keer doel tegen Groningen. Ze zette vlak voor rust Kampong op voorsprong en bepaalde in het derde kwart de eindstand op 0-3. Tussendoor had Malou Pheninckx de stand al verdubbeld.

Amsterdam-hdm 5-0

Net als SCHC boekte ook Amsterdam een ruime overwinning op de eerste speeldag. In het Wagener Stadion werd hdm met 5-0 verslagen. Bij rust leidde Amsterdam met 2-0 dankzij doelpunten van Kelly Jonker en Maria Verschoor. Na de pauze was Jonker opnieuw trefzeker, maar scoorden ook Felice Albers en Marijn Veen.

Hurley-Laren 1-2

Hurley slaagde er niet in de eerste thuiswedstrijd met winst af te sluiten. De ploeg uit het Amsterdamse Bos kwam vlak voor het einde van het eerste kwart nog wel op voorsprong. De van Huizen overgekomen strafcornerspecialiste Gitte Michels opende, uit een corner, de score. Nog voor de pauze maakte Maxime Kerstholt, eveneens uit een corner, gelijk. Pam van Asperen bezorgde Laren de volle buit dankzij haar treffer in de 52ste minuut.

Oranje-Rood-Pinoké 3-0

Met nul punten keerde promovendus Pinoké huiswaarts. Al binnen twee minuten kwam Oranje-Rood aan de leiding. Laura Nunnink zette de 1-0 op het bord. Net voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Donja Zwinkels de score. De Argentijnse nieuwkomer Maria Granatto zette vijf minuten voor tijd de eindstand op het bord.

Huizen-Den Bosch 1-3

Net als Pinoké moest ook Huizen in de beginfase van de wedstrijd een tegendoelpunt incasseren. Lieke Hulsen tikte de bal na goed voorbereidend werk van Maartje Krekelaar in het doel. Pas na rust verdubbelde Lidewij Welten de score op bijna identieke wijze als de openingstreffer. Op dat moment stond Huizen vanwege een gele kaart met z’n tienen. De derde Bossche treffer was het resultaat van een prima individuele actie van Welten, die langs alles en iedereen van Huizen soleerde en scoorde. Vlak voor tijd maakte Kaya Lücker de eretreffer voor Huizen. Hiermee werd de vechtlust van de ploeg van coach Boaz Janssen beloond.

Comments (1)

  1. Wat een wanvertoning bij SCHC-Bloemendaal zeg. Ben erg benieuwd hoe de Mussen zich staande houden dit seizoen.

Reageer