Round-up HK (D): Groningen pakt punt, gelijkspel Laren-Kampong

In de kelder van de Hoofdklasse bleef vrijdag de topper onbeslist. Huizen en Groningen kwamen niet verder dan 1-1. Ook Laren speelde gelijk. In eigen huis eindigde het duel met Kampong in 2-2. Oranje-Rood deed wat het moest doen om zicht te houden op deelname aan de play-offs. Er werd in Eindhoven nipt met 1-0 gewonnen van hdm.

Huizen-Groningen 1-1

Groningen mocht het verschil van drie punten met Huizen niet verder op laten lopen. De hekkensluiter had behoefte aan een zege, maar daar slaagde de ploeg niet in. Het werd uiteindelijk 1-1 en het verschil met Huizen bleef drie punten. Groningen kwam na rust op voorsprong door een strafcornerdoelpunt van Willemijn Bos, maar zes minuten later maakte Lara Kok gelijk voor Huizen. Dankzij de puntendeling steeg Huizen naar de tiende plaats op basis van een beter doelsaldo ten koste van Nijmegen, dat verloor van SCHC (0-1).

Oranje-Rood-hdm 1-0

Met een minieme zege op hdm blijft Oranje-Rood het zicht op een play-offticket houden. De Eindhovense ploeg staat in punten gelijk met Laren, dat wel twee duels minder heeft gespeeld. De beslissing viel pas vlak voor tijd. Yibbi Jansen maakte twee minuten voor tijd de enige treffer van het duel.

Amsterdam-Bloemendaal 3-0

Ook in het zevende thuisduel pakte Amsterdam de volle winst. De ploeg kwam snel op voorsprong tegen Bloemendaal, maar pas na rust werd het verschil gemaakt. Na het openingsdoelpunt van Kelly Jonker na drie minuten uit een strafcorner duurde het tot de veertigste minuut voordat de Amsterdamse formatie de score verdubbelde via Charlotte Vega. Noor de Baat bepaalde vijf minuten voor tijd de eindstand van het duel.

Nijmegen-SCHC 0-1

SCHC boekte de vierde zege op rij na de winterstop. De winst kwam iets moeizamer tot stand dan de voorgaande drie duels waarin elk vier keer werd gescoord. Dit keer was een doelpunt voldoende voor de winst. De treffer kwam vlak voor rust op naam van Julie Brinkman. Door de overwinning liep SCHC twee punten uit op Laren, dat een duel minder heeft gespeeld dan de Bilthovense formatie. Nijmegen zakte naar de elfde plaats ten faveure van Huizen. Het gat met hekkensluiter Groningen is drie punten.

Laren-Kampong 2-2

Na twee overwinningen liep Laren tegen het eerste puntenverlies na de winterstop aan. Voor Kampong is het alweer het derde gelijke spel in vijf wedstrijden. De Utrechtse ploeg kwam na acht minuten op voorsprong uit een strafcorner van Maria Lopez. Twee minuten later trok Maxime Kerstholt de stand gelijk. Kampong leek er vervolgens met de winst vandoor te gaan nadat Malou Pheninckx, uit een corner, tien minuten voor tijd de stand op 1-2 bracht. Lieke van Wijk voorkwam een aantal minuten later een Larense nederlaag door een corner te benutten.

Hurley-Den Bosch 0-6

Het duel in het Amsterdamse Bos was eigenlijk al na het eerste kwart beslist. Op dat moment prijkte de tussenstand van 0-3 op het bord dankzij goals van Lieke Hulsen, Lidewij Welten en Imme van der Hoek. Maartje Krekelaar tilde met twee doelpunten, voor en na rust, de stand naar 0-5, waarna Ireen van den Assem uit een strafbal het zesde Bossche doelpunt maakte.

Comments (1)

  1. Wat zijn de niveauverschillen toch jammerlijk groot. Amsterdam en Den Bosch steken er weer ver bovenuit. SCHC, Laren en Oranje-Rood spelen nog om de overgebleven play-off plekken, maar doen eigenlijk gewoon voor spek en bonen mee.
    Ik hoop zo op een ontwikkeling in de hoofdklasse dames, maar ik zie hem niet.

Reageer

Contact Us