Round-up HK (D): Huizen laat zege glippen, Laren nipt gelijk tegen Kampong

Promovendus Huizen leek op de vijfde speeldag op weg naar de eerste driepunter, maar verspeelde in de slotfase een 0-3 voorsprong tegen Groningen: 3-3. Ook Kampong verzuimde de zege te pakken. Laren pakte in Utrecht op een nippertje een punt (2-2). Koploper Den Bosch boekte de vijfde zege. Nijmegen is de nieuwe hekkensluiter na een grote nederlaag in Bilthoven tegen SCHC: 7-1.

Groningen-Huizen 3-3

Huizen leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Na twee doelpuntloze kwarten liep de promovendus na rust via doelpunten van Amber Folmer, Iris Aalbers en een benutte strafcorner van Gitte Michels uit naar 0-3. Met nog vijf minuten op de klok leek de zege binnen, maar Groningen knokte zich terug. Susan Keuning verkleinde een minuut de achterstand naar 1-3, waarna Anna van Erp met twee goals, beide uit een corner, het eerste punt van Groningen veiligstelde. Dankzij het punt nam de Groningse ploeg afscheid van de laatste plaats. Ook Huizen pakte het eerste punt van het seizoen, maar zal er minder blij mee zijn dan Groningen.

SCHC-Nijmegen 7-1

Nijmegen is de nieuwe hekkensluiter van de Hoofdklasse. De promovendus verloor voor de vijfde keer in vijf competitieduels. Al bij rust leidde SCHC comfortabel met 4-0. In het eerste kwart opende Ginella Zerbo de score, waarna de Bilthovense formatie drie keer scoorde binnen zes minuten. Claire Verhage verdubbelde de voorsprong, waarna Emilie Mol en Charlotte Stapenhorst de stand naar 4-0 tilden. SCHC ging na de pauze verder met scoren. Zerbo maakte uit een strafbal haar tweede van de middag. Carmen Wijsman tekende voor de 6-0 voordat Catherine Maas iets terugdeed voor Nijmegen. Stapenhorst bepaalde met haar tweede doelpunt de eindstand van het duel op 7-1.

Bloemendaal-Amsterdam 0-6

Ook het derde thuisduel van Bloemendaal is dit seizoen in een nederlaag geëindigd. Na nederlagen tegen Hurley (1-2) en Laren (1-5) was dit keer Amsterdam veel te sterk voor de Damus. Marijn Veen zette de Amsterdamse ploeg op voorsprong, die nog voor rust werd verdubbeld door Charlotte Vega. Na de pauze maakte Kelly Jonker er 0-3 van. Daarna stokte de productie van Amsterdam, maar in de slotfase scoorde de ploeg van coach Rick Mathijssen nog drie keer. Maria Verschoor en Eva de Goede, uit een strafbal, tilden de stand naar 0-5 waarna Vega met haar tweede treffer het half dozijn doelpunten completeerde. Na vijf speeldagen heeft Amsterdam nog steeds de maximale score.

hdm-Oranje-Rood 1-3

Een teleurstellend dubbelweekend voor hdm. De Haagse ploeg verloor vrijdag met 3-0 van Den Bosch en moest zondag haar hoofd buigen voor Oranje-Rood: 1-3. Na een goede start is hdm afgezakt naar een zevende plaats. In het tweede zette Valerie Magis Oranje-Rood uit een strafcorner op voorsprong. Na rust maakte Demi Lefranc gelijk, ook uit een corner. Het was Oranje-Rood dat aan het langste eind trok door het duel in het vierde kwart te beslissen dankzij doelpunten van Donja Zwinkels en Laura Nunnink.

Den Bosch-Hurley 4-1

Den Bosch blijft maar winnen. De koploper van de Hoofdklasse won ook het vijfde competitieduel, maar moest tegen Hurley wel de eerste tegentreffer van het seizoen incasseren (4-1). Aanvoerster Marloes Keetels zette de Bossche formatie op voorsprong. Marlies Verbruggen maakte er in het tweede kwart 2-0 van en met haar tweede goal bepaalde Keetels de ruststand op 3-0. Ze trof doel uit een strafcornerrebound. Hiermee was het duel eigenlijk als beslist. Lidewij Welten zorgde in het vierde kwart voor de 4-0. Het was voor de aanvalster haar honderdste doelpunt in de Hoofdklasse. Keepster Josine Koning kreeg in de slotfase de eerste tegentreffer te incasseren, nadat Sabine Plönissen attent reageerde bij een strafcornerrebound.

Kampong-Laren 2-2

Kampong leek het dubbelweekend te gaan afsluiten met zes punten. Na de 4-0 zege op promovendus Huizen leek de Utrechtse formatie tegen Laren op weg naar de tweede overwinning van het seizoen. Na twee minuten opende Sophie Bray de score en na 52 minuten verdubbelde Kiki van Wijk de voorsprong. Laren leek verslagen, maar het was Maxime Kerstholt die de spanning in het duel met nog zes minuten op de klok terugbracht. De aanvalster steekt in een prima vorm en scoorde tot nu toe in elke speelronde. Vijf minuten na de aansluitingstreffer bezorgde Laura Marell Kampong een kater en haar ploeg Laren een punt.

Reageer

Contact Us