Round-up HK (D): Hurley klimt naar derde plaats, hdm verslaat Laren

De dames van Hurley zijn opgeklommen naar de derde plaats op de ranglijst. Op de achtste speeldag was Hurley met 2-1 te sterk voor Huizen en profiteerde van de nederlaag van Laren en het gelijkspel van Oranje-Rood. In aanloop naar de topper wonnen Den Bosch en Amsterdam hun duels met ruim verschil.

Bloemendaal-Kampong 0-1

Kampong heeft na drie wedstrijden zonder overwinning eindelijk weer de volle winst geboekt. Het was een benauwde zege, want de treffer viel pas in de 59ste minuut en kwam op naam van Kiki van Wijk. De Utrechtse ploeg steeg een plek op de ranglijst naar positie acht ten koste van Bloemendaal, dat nu negende is. De Damus verloren hun vierde wedstrijd op rij en voor de derde keer in die serie wisten ze niet tot scoren te komen.

Amsterdam-Groningen 5-1

Amsterdam had weinig te duchten van hekkensluiter Groningen. Bij rust leidde de Amsterdamse ploeg al met 4-0 dankzij treffers van Noor de Baat, Lauren Stam, Jacky Schoenaker (beiden uit een strafcorner) en Anouk Lambers. Maria Verschoor tilde de stand na de pauze naar 5-0 waarna Noor Hakker de Groningse eretreffer maakte. Keepster Jantien Gunter stopte bij de stand 4-0 nog een strafbal van Lauren Stam, maar Amsterdam lijkt klaar voor de topper komende vrijdag in en tegen Den Bosch.

Nijmegen-Den Bosch 1-5

Net als Amsterdam blijft ook Den Bosch na acht speeldagen zonder puntenverlies. De koploper had weinig moeite met promovendus Nijmegen. Marloes Keetels opende uit een strafcorner de score, die nog voor rust werd verdubbeld vanaf de strafbalstip door Ireen van den Assem. Keetels maakte vervolgens haar tweede doelpunt voordat Nijmegen iets terugdeed via Tessa Verweijen. Een minuut na de Nijmeegse treffer maakte Marlies Verbruggen er 1-4 van. Imme van der Hoek zette vervolgens de eindstand op het bord.

Laren-hdm 0-1

Laren incasseerde de tweede nederlaag op rij. Na het verlies tegen Den Bosch vorige week ging de ploeg uit ’t Gooi in eigen huis met miniem verschil onderuit tegen hdm. De winnende treffer kwam op naam van Pien van Nes, die scoorde uit een strafcorner. Door de nederlaag zakte Laren van plek drie naar plaats zes. Hdm blijft zevende en houdt hiermee zicht op plek vier.

Huizen-Hurley 1-2

Met de vijfde overwinning in acht wedstrijden nestelde Hurley zich op een derde plaats in de Hoofdklasse. Promovendus Huizen werd met 2-1 verslagen. Hurley kwam al na zeven minuten op voorsprong door een doelpunt van Tess van Ramshorst. Nog voor de rust was Van Ramshorst opnieuw succesvol. Deze stand bleef lang op het bord staan. Drie minuten voor tijd verkleinde Huizen de achterstand. Gitte Michels benutte een strafcorner, maar een gelijkmaker zat er niet in voor Huizen.

Oranje-Rood-SCHC 1-1

Oranje-Rood en SCHC deelden de punten op de achtste speeldag. Ginella Zerbo opende voor de Bilthovense ploeg de score en nog voor het einde van het eerste kwart maakte Yibbi Jansen gelijk uit een corner. De toeschouwers gingen er goed voor zitten, maar bij deze twee doelpunten bleef het. Hierdoor blijft Oranje-Rood op de ranglijst een punt voorsprong houden op SCHC.

Comments (11)

 1. Het zal allemaal wel bij schc. Maar dat zijn louter (jong/ex) internationals.Beste corners en beste keeper op papier. Onmogelijk dat die al 11 punten achterstaan op de top 2.

 2. Waar is assistent-coach Ageethe Boomgaard gebleven bij SCHC?

 3. Het onterechte verlies vorige week tegen Den Bosch heeft geen goed gedaan.
  De komende 2 wedstrijden winnen de dames makkelijk. De concurenten hebben een zwaarder programma. Gewoon top 4 de winter in!

 4. @Wim, ik ben het met je eens dat SCHC onder de maat presteert. Maar vergeet niet wie er op dit moment daar in de verdediging staan. Alleen maar hele jonge meisjes zonder ervaring met Caia v. Maasakker welke al een tijd niet in vorm is. Hopelijk is Frederique Derkx na de winter weer herstelt, scheelt een hoop ervaring en power achterin.

 5. Heeft iemand een verklaring waarom SCHC zo onder de maat presteert?

 6. @jantje
  Ik begrijp je punt. Maar: Famke is een topper, Homma en de Jeager zitten ook in jong oranje. Die Canadees hebben ze zelf aangetrokken toch? Dat de jeugd daar eindelijk eens een kans krijgt mag je niet de schuld geven voor de matige/slechte resultaten. Bij Amsterdam spelen Floor de Haan en Hanna bergkamp ook mee achterin. Bij Denbosch Rosa Fernig en 2 andere jeugd speelsters.Om nog te zwijgen over Hinch op goal…

 7. De problemen bij SCHC zitten niet achterin toch? Tegen Amsterdam en OR 1 goal tegen, lijkt mij niet raar. De Canadese valt erg tegen maar achterin verder best goed vind ik. Het scoren lukt blijkbaar niet en de strafcorner loopt totaal niet.

 8. Eens met Robert. Caia niet top op moment en Canadees matig maar verder is achterin niet het probleem. Waar is die Ageeth gebleven dan? Weer gestopt en terug naar Belgie?

 9. @En Laren? Onterecht verloren? Nee ben ik het niet met je eens. Ze hadden recht op basis van de tweede helft op een punt, maar dat hebben ze nie gepakt klaar. Laren heeft een leuke selectie, maar hebben vorig jaar ook best veel verloren. Dus dat zal weinig met de wedstrijd van vorige week te maken hebben. De corner van Lieke loopt ook nog niet. Lastig als de beste aangeefster van NL wegvalt.

  Die Canadese, ik snap sowieso niet waarom zij gehaald is? Hebben ze in de jeugd niet beter? Ze doet ook de stop bij de SC, wie deed deze voorheen?
  Corners sowieso spaarzaam van de schutters. Denk alleen v Nes echt op dreef is.

 10. Eens met Lynn, zie alleen Pien van Nes goede corners nemen. Andere teams erg matig, totaal geen kracht achter de bal. Zie graag varianten of gewoon eens weer iemand hard slaan op goal. Dodelijk saai om te zien anders langs de lijn.

 11. Caia scoort meestal rond de 20 goals per seizoen.
  Volgens mij is dat weinig voor een titelpretendent.
  Weet iemand haar conversiepercentage? Volgens mij ligt die niet zo hoog.

Reageer

Contact Us