Round-up HK (D): Kampong pakt eerste driepunter

Op de vierde speeldag hebben de dames van Kampong de eerste zege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij promovendus Huizen werd met 4-0 gewonnen. Huizen is samen met Nijmegen en hekkensluiter Groningen nog zonder punten. Den Bosch en Amsterdam hebben na vier duels de maximale score.

hdm-Den Bosch 0-3

Koploper Den Bosch blijft ook na vier speelronden zonder puntenverlies en zonder tegendoelpunten. Hdm, dat nog zonder nederlaag was, was niet opgewassen tegen de regerend landskampioen. Het duel was voor rust al beslist. Toen stond de eindstand op het bord. Marlies Verbruggen opende in het eerste kwart de score, waarna Ireen van den Assem met twee treffers, een uit een corner en een uit een strafbal, de stand naar 0-3 tilde.

Oranje-Rood-Amsterdam 1-2

Amsterdam blijft in het spoor van Den Bosch. Ook de ploeg van coach Rick Mathijssen won haar vierde competitieduel. In Eindhoven werd met 2-1 gewonnen. Anouk Lambers zette de Amsterdamse formatie al na twee minuten op het spoor van de overwinning. Maria Verschoor verdubbelde de voorsprong na rust, waarna Yibbi Jansen de spanning vlak voor tijd nog terugbracht met een rake strafcorner. Oranje-Rood slaagde er in de resterende tijd niet in om de gelijkmaker te produceren.

Laren-SCHC 2-0

Laren-speelster Maxime Kerstholt steekt in een prima vorm. Voor het vierde competitieduel op rij scoorde de aanvalster voor haar ploeg. Dit keer nam ze de openingstreffer tegen SCHC voor haar rekening. Lisa Gerritsen bepaalde de eindstand op 2-0. Laren is door de overwinning gestegen naar een derde plaats op de ranglijst. SCHC, dat de tweede nederlaag in vier duels incasseerde, moet genoegen nemen met een zesde plaats.

Hurley-Groningen 1-0

Hekkensluiter Groningen leek op weg naar het eerste punt van het seizoen, maar kreeg in de slotfase de deksel op de neus. Zeven minuten voor tijd maakte Laura van Heugten uit een strafcorner de winnende treffer. Een minuut later moest Hurley verder met tien speelsters, na rood voor Renske Siersema. De zege kwam niet meer in gevaar en dankzij de drie punten staat de ploeg op een vierde plaats.

Huizen-Kampong 0-4

Kampong heeft de eerste overwinning eindelijk in de tas. Na een punt uit drie duels was de Utrechtse formatie met 4-0 te sterk voor de promovendus. Sophie Bray opende de score, die nog in het eerste kwart werd verdubbeld door Lisette Korink. Pas na rust pakte Kampong de doelpuntenproductie weer op met treffers van Maria Lopez en opnieuw Korink, beide uit een corner.

Nijmegen-Bloemendaal 1-2

Net als Groningen en Huizen staat Nijmegen na vier wedstrijden nog met lege handen. Bloemendaal nam voor het vierde duel op rij de leiding. Kiki Rozemeijer opende in de zesde minuut de score. Michelle Simons maakte nog in het eerste kwart gelijk. Uiteindelijk bezorgde Pili Romang Bloemendaal de tweede zege van het seizoen. Met zes punten staan de Damus op een achtste plaats. Nijmegen is tiende.

Comments (7)

 1. Hockeyclub Alkemade heeft aandelen hockeyclub Laren. Twee cadeautjes. Eerst een ingefluisterde strafbal voor een spits die struikelt over het gespje van die keepster en dan die bolle kant die iedereen WEL zag. Liefde maakt blind….

 2. Hoofdklasser

  Wat is er aan de hand met SCHC?? Goeie corner, goeie speelster. Al twee keer verlies?!!!

 3. @roel, lekkere volwassen reactie.

 4. Die bolle kant was een misser. Strafbal kan ik me nog enigszins voorstellen.

 5. Die strafbal is volkomen terecht. Hinch komt altijd als een dolle uitglijden en raakt niet de bal en wel de speelster. Volgens de regels zelfs een gele kaart, al is dat hier overdreven. Niets op af te dingen dit verlies.

 6. Hoofdklasser

  Strafbal ben ik het mee eens, maar gele kaart niet.
  2e doelpunt had overegens ook niet door mogen gaan door de bollekant die er eerst was

Reageer

Contact Us