Round-up HK (D): Laren knokt zich langs Huizen

Op de tiende speeldag in de Hoofdklasse dames heeft Laren zich naar een overwinning geknokt. De ploeg boog een 0-2 achterstand tegen promovendus Huizen om naar een 3-2 zege. Koploper Den Bosch had weinig moeite met Bloemendaal (6-0) en hekkensluiter Groningen boog het hoofd voor SCHC (4-0).

SCHC-Groningen 4-0

Met twee zeges en liefst acht doelpunten beleefde SCHC een prima dubbelweekend. Tegen hekkensluiter Groningen opende Charlotte Stapenhorst al na vijf minuten de score. Ginella Zerbo verdubbelde de voorsprong via een benutte strafbal. Na rust was Caia van Maasakker twee keer trefzeker uit een strafcorner.

Bloemendaal-Den Bosch 0-6

Den Bosch lijkt niet te stoppen. Na de 3-1 winst afgelopen vrijdag op Amsterdam werd zondag op ‘t Kopje Bloemendaal met liefst 6-0 verslagen. Het was voor Den Bosch de tiende overwinning op rij dit seizoen. Lieke Hulsen maakte drie doelpunten. Al na drie minuten kwam de Bossche formatie op voorsprong door Maartje Krekelaar, die vrijdag ook al twee keer scoorde. Nadat Hulsen de voorsprong had verdubbeld, bepaalde Marlies Verbruggen de ruststand op 0-3. Na twee doelpunten Van Hulsen maakte Lidewij Welten er 6-0 van.

Amsterdam-hdm 4-1

Amsterdam herstelde zich van het verlies in de topper van afgelopen vrijdag. Tegen hdm kwamen de Amsterdammers na zes minuten op voorsprong door een doelpunt van Charlotte Vega. Deze stand bleef lang op het bord staan. Na rust maakte Kelly Jonker er 2-0 van en Eva de Goede tilde de stand naar 3-0. Renée van den Brand deed vervolgens uit een strafcorner iets terug voor hdm. Een minuut later bepaalde Jacky Schoenaker uit een corner de eindstand op 4-1.

Nijmegen-Hurley 0-2

Hurley blijft meedraaien in de subtop van de Hoofdklasse. Promovendus Nijmegen werd met 2-0 verslagen. Maartje van der Vis zette haar ploeg in het eerste kwart op het goede spoor. In de slotfase maakte Marente Barentsen aan alle spanning een einde door een strafcorner te benutten.

Laren-Huizen 3-2

Huizen leek op weg naar de eerste overwinning van het seizoen. Na het eerste kwart leidde de promovendus met 0-2 dankzij doelpunten van Sascha Olderaan en Gitte Michels, beide uit een strafcorner. Na een halfuur verkleinde Maxime Kerstholt de achterstand, waarna Laurien Leurink de gelijkmaker scoorde. Tien minuten voor tijd besliste Joëlle Ketting het duel in Larens voordeel.

Kampong-Oranje-Rood 0-1

Met de tweede nederlaag op rij sloot Kampong het dubbelweekend voor de dames in mineur af. Het enige doelpunt in de wedstrijd viel pas tien minuten voor tijd en kwam op naam van Laura Nunnink. Door de zege behoudt Oranje-Rood de derde plaats op de ranglijst. De Eindhovense formatie is al zes wedstrijden op rij ongeslagen. Kampong, dat in eigen huis nog niet won, blijft op een negende plaats staan.

Reageer

Contact Us