Round-up HK (D): Nijmegen pakt eerste punt, Amsterdam wint topper

De dames van Nijmegen hebben het eerste punt van het seizoen te pakken. In eigen huis hield de promovendus Kampong op 1-1. Amsterdam behield ook na zes speeldag de maximale score na een kleine overwinning in de topper op SCHC (1-0). Ook regerend landskampioen Den Bosch bleef perfect na de 4-0 winst op promovendus Huizen.

Amsterdam-SCHC 1-0

SCHC leed alweer de derde nederlaag in zes duels. In de topper moest de Bilthovense formatie buigen voor Amsterdam. Het enige doelpunt kwam op naam van Felice Albers, die in de tiende minuut scoorde uit een strafcorner. SCHC kreeg zeker kansen op een doelpunt. Caia van Maasakker mocht liefst negen keer aanleggen voor een corner. De specialiste wist keepster Anne Veenendaal echter niet te passeren.

Nijmegen-Kampong 1-1

Nijmegen is dan ook eindelijk van de hatelijke nul af. De promovendus sleepte in de slotfase een punt uit het vuur tegen Kampong, dat nu op een teleurstellende negende plaats staat. De Utrechtse ploeg kwam na acht minuten wel op voorsprong door een doelpunt van Lisette Korink. Lange tijd zag het ernaar uit dat dit de winnende treffer zou worden, maar in de laatste minuut maakte Klaartje Mientjes gelijk. Dankzij het gelijkspel is Nijmegen geen hekkensluiter meer. De ploeg staat tiende.

Laren-Groningen 4-1

Door de nederlaag is Groningen, dat zonder de geblesseerde Willemijn Bos speelde, opnieuw de hekkensluiter in de Hoofdklasse. Het was Pam van Asperen die haar voormalige ploeg pijn deed. Na vier minuten opende de aanvalster de score voor Laren. Nadat de voorsprong was verdubbeld door Lieke van Wijk uit een strafbal maakte Van Asperen haar tweede doelpunt van het duel. Amelia Katerla verkleinde de Groningse achterstand, maar het was Maxime Kerstholt die de eindstand op het bord zette. Kerstholt scoorde tot nu toe nog tijdens iedere speeldag.

Huizen-Den Bosch 0-4

Landskampioen Den Bosch maakte geen fout en won met 4-0 van Huizen. Pien Sanders opende na elf minuten de score uit een strafcorner en vier minuten later was Ireen van den Assem succesvol vanaf de kop van de cirkel. Na rust tilde Lidewij Welten de stand na 0-3 waarna Frédérique Matla de eindstand op het bord zette. Voor de vijfde keer dit seizoen hield de koploper in de Hoofdklasse de nul. Huizen zakte van de tiende naar de elfde plaats.

Hurley-hdm 2-0

Na een mooie competitiestart leed hdm de derde nederlaag op rij. In het Amsterdamse Bos ging de Haagse formatie met 2-0 onderuit. Na een doelpuntloos eerste kwart opende Tess van Ramshorst de score voor Hurley. Na rust maakte Carmel Bosch er 2-0 van. Door de overwinning is Hurley inmiddels opgeklommen naar een vijfde plaats.

Oranje-Rood-Bloemendaal 3-0

Met duidelijke cijfers heeft Oranje-Rood in eigen huis Bloemendaal verslagen. In het eerste kwart zette Hazuki Nagai de Eindhovense formatie op 1-0. Sophie van Nieuwamerongen verdubbelde de stand, waarna Daphne van der Velden er 3-0 van maakte. Door de zege staat Oranje-Rood op een vierde plaats. Bloemendaal blijft achtste.

Comments (1)

  1. Dat schc al 9 punten achter staat is echt een schande met dat team…. En wat valt Kampong ook tegen zeg. Hurley en Laren daarentegen weer zeer sterk gestart, knap!

Reageer

Contact Us