Round-up HK (D): Oranje-Rood en Laren winnen, geen beslissing degradatiestrijd

Op de voorlaatste speeldag in de Hoofdklasse dames maakten Laren en Oranje-Rood geen misstap. Beide ploegen gaan volgende week onderling vechten om het enige overgebleven play-offticket. In de strijd om degradatie viel ook nog geen beslissing. Landskampioen Den Bosch haalde uit tegen Bloemendaal (9-1), dat zich wel handhaafde op het hoogste niveau.

Oranje-Rood-Kampong 3-1

Oranje-Rood kan zich gaan opmaken voor de clash volgende week tegen Laren om het laatste play-offticket. De Eindhovense formatie won in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met 3-1 van Kampong. Na vijf minuten kwam Oranje-Rood op voorsprong door Freeke Moes. Nog in het eerste kwart maakte Kampong gelijk uit een strafcorner van Michelle Fillet. Na rust trok Oranje-Rood de wedstrijd naar zich toe. Lisa Scheerlinck toucheerde een schot van Donja Zwinkels en twee minuten later maakte Yibbi Jansen er 3-1 van.

Huizen-Laren 1-7

Laren was in de Gooise derby duidelijk de bovenliggende partij. Bij rust leidde Laren met 0-2 dankzij doelpunten van Laurien Leurink en Lieke van Wijk, die een strafbal benutte. Na de rust scoorde Van Wijk nogmaals, dit keer uit een strafcorner. Ook Maxime Kerstholt maakte twee treffers net als Joëlle Ketting. Vlak voor het eindsignaal deed Huizen iets terug via Anouk Bekkers. Ondanks de nederlaag blijft Huizen op een tiende plaats staan. Het verschil met hekkensluiter Groningen blijft drie punten.

Groningen-SCHC 0-4

Hekkensluiter Groningen had zondag weinig in te brengen tegen SCHC, dat zich afgelopen donderdag kwalificeerde voor de play-offs. Caia van Maasakker zette de Bilthovense ploeg op voorsprong, die nog voor rust werd verdubbeld door Charlotte Stapenhorst. Carmen Wijsman tilde na de pauze de score naar 3-0, waarna Van Maasakker met haar tweede rake push uit een corner de eindstand op het bord zette. Voor Groningen heeft de nederlaag vooralsnog geen gevolgen omdat de directe concurrenten ook verloren.

Hurley-Nijmegen 4-0

Hurley had weinig moeite met Nijmegen. De promovendus ging in het Amsterdamse Bos met 4-0 onderuit. De eerste drie treffers van Hurley werden uit een strafcorner gemaakt. Sabine Plönissen zette met twee doelpunten voor rust haar ploeg op het spoor van de overwinning. Na de pauze was ook Marente Barentsen vanaf de kop van de cirkel succesvol. Een mooie tip-in van Tess van Ramshorst bepaalde de eindstand op 4-0. Net als voor Huizen en Groningen heeft de nederlaag geen gevolgen voor Nijmegen, dat op een elfde plaats blijft staan.

Den Bosch-Bloemendaal 9-1

Den Bosch toonde geen medelijden met Bloemendaal. Aan de Oosterplas werd het liefst 9-1. Lieke Hulsen had met drie treffers een groot aandeel in de ruime overwinning. Marlies Verbruggen scoorde twee keer en de andere doelpunten kwamen op naam van Margot van Geffen, Frédérique Matla, Ireen van den Assem en Joosje Burg. Bij de stand 6-0 scoorde Bloemendaal uit een strafcorner tegen via Bodine Boelaars. Ondanks de forse verliespartij stelde Bloemendaal handhaving op het hoogste niveau veilig omdat de directe concurrenten ook verloren.

hdm-Amsterdam 1-4

Amsterdam blijft maar winnen. De ploeg van coach Rick Mathijssen boekte tegen hdm (1-4) de twaalfde overwinning op rij. Kitty van Male opende na een kwartier spelen de score voor Amsterdam. Voor rust zette Charlotte Vega de 0-2 op het bord. Deze stand bleef staan tot aan de slotfase waarin nog drie keer werd gescoord. Eva de Goede benutte een strafbal, voordat Nina van der Marel iets terugdeed voor hdm. Het laatste woord was aan Amsterdam dat in de voorlaatste minuut nog het doel trof via Marijn Veen.

Comments (1)

  1. Alles weer bij het oude. SCHC goede 2e seizoenshelft en dus ook weer PO. OK, de strijd om de 4e plek is er nog maar onderin weer de debutanten die het moeilijk hebben. Kampong, hdm en Hurley weer een jaar als altijd. Veel geschreeuw in het begin en uiteindelijk gewoon middenmoot. Vooral Kampong valt tegen. Volgend jaar hetzelfde lijkt het. Al bekend welke speelsters over gaan stappen?

Reageer

Contact Us