Round-up HK (D): Oranje-Rood verrast met zege in Den Bosch

Op de tweede speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft Oranje-Rood voor een verrassing gezorgd door landskampioen Den Bosch op eigen veld te verslaan: 0-1. Kampong hield SCHC op 0-0 en Amsterdam won in en tegen Laren met 1-0. Hurley en Groningen staan na twee speelronden nog op nul punten.

Bloemendaal-Huizen 1-1

De eerste finale van de mini-competitie in de strijd om rechtstreekse degradatie kende geen winnaar. De puntendeling betekende voor zowel Bloemendaal als Huizen wel het eerste punt van het seizoen. Jasmijn Oliemans zette de bezoekers nog net in het eerste kwart op voorsprong. Dankzij een benutte strafbal na rust behoedde Fee Schreuder Bloemendaal voor een nederlaag.

Den Bosch-Oranje-Rood 0-1

Vorig seizoen had Oranje-Rood weinig in te brengen tegen Den Bosch. Zondag nam de Eindhovense formatie de drie punten mee naar huis. Oranje-Rood kwam na bijna een halfuur spelen op voorsprong tegen de landskampioen. De strafcorner van Valerie Magis smoorde, maar uit de daarop volgende voorzet scoorde Maria Jimena Cedres de openingstreffer. Den Bosch leek in de slotfase alsnog de gelijkmaker op het bord te zetten, maar de treffer van Fréderique Matla viel echter na het laatste fluitsignaal.

Pinoké-Hurley 2-0

De burenruzie in het Amsterdamse Bos werd in het voordeel van de promovendus afgesloten. Pinoké was met 2-0 te sterk voor Hurley, dat na twee speeldagen nog zonder punten is. De Australische nieuwkomer Gabi Nance opende na tien minuten de score. Na rust bepaalde vice-wereldkampioen Anna O’Flanagan uit een strafcorner de eindstand op 2-0.

hdm-Groningen 3-0

Groningen incasseerde in Den Haag de tweede nederlaag op rij. Na het 3-0 verlies vorige week op eigen veld tegen Kampong was zondag hdm met dezelfde cijfers te sterk. Pien van Nes, afgelopen seizoen gedeeld topscorer, zette met haar eerste doelpunt van het seizoen hdm op voorsprong, die werd verdubbeld door Fay van der Elst. Acht minuten voor tijd maakte Tessa Beetsma er 3-0 van. Op basis van doelsaldo is Groningen de hekkensluiter in de Hoofdklasse. De formatie is ook de enige ploeg die nog niet heeft gescoord dit seizoen.

Kampong-SCHC 0-0

De derby tussen Kampong en SCHC eindigde zonder doelpunten en dat was een domper voor SCHC maar een opsteker voor Kampong. Aan het aantal kansen voor SCHC lag het niet. Ginella Zerbo kreeg de beste mogelijkheid, maar de topscorer in de Hoofdklasse slaagde er niet in een strafbal te benutten. In de stand staat SCHC op een derde plaats, in punten gelijk met Kampong dat een vierde plek bezet.

Laren-Amsterdam 0-1

Een doelpunt van Kelly Jonker was voldoende voor de overwinning voor Amsterdam, dat samen met Oranje-Rood de maximale score na twee speeldagen heeft. Op basis van doelsaldo gaat de Amsterdamse ploeg aan kop in de Hoofdklasse, gevolgd door Oranje-Rood. Samen met SCHC en Kampong zijn Amsterdam en Oranje-Rood nog ongeslagen én nog zonder tegendoelpunt.

Comments (1)

  1. Als neutraal toeschouwer :O.R was eerste en tweede kwart fel en tactisch aanvallend iets beter .D.B. miste toch wel heel veel kansen in kwart 3 en 4 Lag deels aan tactiek .Te veel solo.s te weinig kijken naar vrij staande speelsters. D>B had scheidsrechters niet bepaald mee. Ze waren ook niet overtuigend . Voordeel werd te vaak nadeel, een gele /rode kaart bij een zware opzettelijke overtreding tegen Welten werd niet gegeven, slechts een strafcorner .Een paar strafcorners werden niet gezien. Anderszins een bravo voor de power van O.R. En gelijkspel was echter meer dan terecht geweest

Reageer

Contact Us