Round-up HK (D): Records voor Den Bosch, Nijmegen nieuwe hekkensluiter

Op de 18de speeldag in de Hoofdklasse dames heeft Den Bosch dankzij een 2-1 zege op Laren twee eigen records geëvenaard. Bovendien verzekerde de landskampioen zich voor de play-offs evenals Amsterdam dat met dezelfde cijfers won van Kampong. Nijmegen is de nieuwe hekkensluiter na de 2-3 nederlaag in het degradatieduel met Groningen.

Nijmegen-Groningen 2-3

Groningen sloeg twee vliegen in één klap. De ploeg van coach Marc Materek boekte niet alleen de eerste overwinning van het seizoen, maar nam ook afscheid van de laatste plaats in de Hoofdklasse. Nijmegen is de nieuwe hekkensluiter. De beslissing in de degradatiekraker viel twee minuten voor tijd en kwam van de stick van Fieke Hoff. Het was haar tweede treffer in het duel, nadat ze vlak voor rust Groningen op 1-2 had gezet. Nijmegen opende na vier minuten de score via Tessa Schoenaker waarna Hedi Koning de gelijkmaker scoorde. Klaartje Mientjes bracht na rust Nijmegen op gelijke hoogte. De ploegen leken op een puntendeling af te stevenen totdat Hoff alsnog het net wist te vinden.

Laren-Den Bosch 1-2

Met de 2-1 zege in de topper op Laren heeft Den Bosch twee records geëvenaard. Al 48 wedstrijden in de Hoofdklasse is de landskampioen zonder nederlaag. Daarnaast is Den Bosch 31 uitduels op rij ongeslagen. De Bossche formatie, dat speelde zonder Lidewij Welten en Marloes Keetels, kwam na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Frédérique Matla. Josien Galama maakte gelijk en dat was de 1500ste treffer van Laren in de Hoofdklasse. Lang kon de ploeg er niet bij stil staan, want Ireen van den Assem besliste het duel met een rake strafcorner.

Oranje-Rood-Hurley 4-3

Met drie doelpunten had Yibbi Jansen een groot aandeel in de 4-3 overwinning op Hurley, dat al na twee minuten op voorsprong was gekomen door Margot Zuidhof. Jansen en Fiona Morgenstern bogen de achterstand nog voor rust om in een voorsprong. Lisa Visser maakte in het derde kwart met een benutte strafbal gelijk. Het duel leek te kantelen toen Oranje-Rood verder moest met tien speelsters nadat Shihori Oikawa met een rode kaart naar de kant moest. In het vierde kwart moest de Eindhovense ploeg zelfs verder met negen vanwege een groene kaart voor Marlena Rybacha. In ondertal kwam Oranje-Rood toch op voorsprong. Jansen werd gevloerd door de keepster van Hurley en benutte de toegekende strafbal. Lise Donkersloot leek vervolgens een punt veilig te stellen voor Hurley. Met nog een minuut op klok bezorgde Jansen haar ploeg de volle buit.

Bloemendaal-SCHC 0-4

SCHC boekte op ’t Kopje een eenvoudige 4-0 zege op Bloemendaal. Het was alweer de vijfde overwinning in es duels na de winterstop voor de ploeg uit Bilthoven. Claire Verhage opende de score die na rust door Roos Drost werd verdubbeld. Ginella Zerbo tilde met een rake strafbal de stand naar 3-0 waarna Carlien Dirkse van den Heuvel tien minuten voor tijd de eindstand op het bord zette. Ondanks de nederlaag blijft Bloemendaal vijf punten verwijderd van de play-outplekken. Door de winst van Groningen op Nijmegen (3-2) is de laatste plaats ook nog maar vijf punten verwijderd.

Amsterdam-Kampong 2-1

Net als Den Bosch is Amsterdam ook al zeker van de play-offs. De koploper in de Hoofdklasse had haar handen vol aan Kampong, dat de eerste nederlaag sinds de winterstop leed. De beslissing in het duel viel in de allerlaatste minuut. Kitty van Male bezorgde haar team drie punten. De 1-1 stand stond al na zes minuten op het bord. Charlotte Vega zette Amsterdam al na een minuut spelen op voorsprong. Pam Imhof maakte vijf minuten later gelijk.

Huizen-hdm 0-2

Huizen slaagde er niet in om in eigen huis punten te pakken tegen hdm. De Haagse ploeg won met 2-0 dankzij treffers van Mascha Sterk en Renée van den Brand en blijft zodoende in het rechterrijtje. Zoals verwacht breken er voor Huizen nog spannende tijden aan. Door de zege van Groningen op Nijmegen heeft niet alleen dit tweetal, maar ook Huizen vijf punten. Nijmegen heeft echter wel een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten.

Comments (4)

 1. Kijk kijk, OR ontwikkelt zich als een echte vechtploeg. Op Duitse wijze vechten ze zich er in de laatste minuut weer doorheen. Kaarten, voetjes, maakt niet uit: the winner takes it all.

 2. ^ Daarmee redden ze het niet tegen Amsterdam, DB of SCHC. En de voetbalgoal tegen HDM.. belachelijk dat deze niet gezien is.

  OR heeft nog steeds 2 wedstrijden meer gespeeld dan Laren en 1 meer dan SCHC. Zij moeten allen nog tegen elkaar dus het gaat erom hangen.

  Blijft zonde dat Kampong zoveel heeft laten liggen, die hadden anders volop nog meegedaan. Persoonlijk hoop ik Laren in de top 4, Leurink, Kerstholt, de Lange, de Ruijter zijn toch klasbakken.

 3. Het zegt zeker iets over het huidige niveau, maar OR doet mijnsinziens wel mee voor de play-offs.
  SCHC is kwetsbaar en zou wel eens kunnen verliezen van OR.
  Op zich waardeer ik dat vechthockey wel. Zelfoverschatting irriteert me, maar daar kom je in het hockey heel ver mee.

 4. @John: zeker mee eens dat ze meedoen. Ik denk dat SCHC op de goede rit zit en van OR wint, Laren weet ik zo net nog niet..

  Ik waardeer vechthockey ook (kijk bv GB dat goud wint), het zijn de uitspraken die me irriteren.

Reageer

Contact Us