Round-up HK (D): SCHC in eigen huis verrast door hdm

Op de eerste speeldag in de Hoofdklasse dames zorgde hdm voor een verrassing door in Bilthoven met 3-1 te winnen van SCHC. Regerend landskampioen Den Bosch boekte een kleine overwinning op Kampong (0-1) en promovendi Huizen en Nijmegen bleven met lege handen achter. Nijmegen verloor in eigen huis van Laren (2-3) en Huizen ging onderuit op bezoek bij Amsterdam (4-1), de eerste koploper van het seizoen.

SCHC-hdm 1-3

Hdm won vorig seizoen alleen de uitwedstrijden bij de latere degradanten MOP en Pinoké. Dit keer kende de Haagse ploeg onder leiding van de nieuwe coach Sonja Thomann een prima start van de competitie. Het uitduel in Bilthoven tegen SCHC werd met 3-1 gewonnen. Het was de verrassing van de eerste speelronde. Hdm kwam na rust op voorsprong door Sanne Pheninckx. Deze marge werd door Pien van Nes uit een strafcorner verdubbeld. Twee minuten later scoorde Caia van Maasakker tegen, maar het lukte SCHC niet om de gelijkmaker te produceren. Vlak voor tijd bepaalde Mascha Sterk uit een corner de eindstand op 1-3.

Kampong-Den Bosch 0-1

Den Bosch is het nieuwe seizoen begonnen, waarmee de ploeg het vorige seizoen afsloot: een overwinning. De landskampioen, zonder Lidewij Welten maar met de teruggekeerde Lieke Hulsen, was tegen Kampong de bovenliggende partij. Pas acht minuten voor tijd wist de ploeg het veldoverwicht om te zetten in een doelpunt. Margot van Geffen scoorde het enige doelpunt in een duel, waarin Den Bosch met ruimere cijfers had kunnen winnen. Zo bleven zeven strafcorners onbenut en werd een doelpunt van Sian Keil na een schot van Frédérique Matla afgekeurd vanwege shoot. Kampong kwam naarmate het duel vorderde meer in het spel voor. Het had de pech dat bij een 0-0 stand een inzet van Malou Pheninckx uit een cornerrebound op de lijn werd gered door Marloes Keetels.

Amsterdam-Huizen 4-1

Amsterdam is de eerste koploper van het seizoen. In het eigen Wagener Stadion werd promovendus Huizen met 4-1 verslagen. Nieuwkomer Marijn Veen gaf meteen haar visitekaartje af. De van Kampong overgekomen speelsters scoorde twee keer. Tussen haar treffers zette Kitty van Male de 2-0 op het bord. Kelly Jonker tilde de score vervolgens op naar 4-0 voordat Eva den Hartog het allereerste doelpunt van Huizen in de Hoofdklasse op haar naam schreef.

Nijmegen-Laren 2-3

Met Stein Spreij als coach op de bank, omdat Matthijs Brouwer was verhinderd, verloor Nijmegen in eigen huis nipt met 3-2 van Laren. De ploeg uit ’t Gooi kwam na rust op voorsprong. Lieke van Wijk opende de score met een benutte strafbal. Vijf minuten later was de strafcornerspecialiste opnieuw succesvol vanaf de stip. Senna Bombach verkleinde de marge eveneens vanaf de strafbalstip. Maxime Kerstholt besliste vervolgens het duel in het voordeel van Laren (1-3). De tegentreffer van An Nijkamp kwam te laat voor Nijmegen om nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker.

Groningen-Oranje Rood 0-1

Oranje-Rood liet zich op de eerste speeldag niet verrassen. Afgelopen seizoen verloor de Eindhovense ploeg nog met 4-2, dit keer nam Oranje-Rood de drie punten mee naar huis. Laura Nunnink werd de matchwinner dankzij haar treffer in de 42ste minuut.

Bloemendaal-Hurley 1-2

Net als vorig seizoen wist Hurley in en tegen Bloemendaal te winnen. De ploeg uit het Amsterdamse Bos keek wel al na vier minuten tegen een achterstand aan na een doelpunt van Melle Spruijt. Nog voor rust wist Hurley de achterstand om te buigen in een voorsprong. Nieuwkomer Carmel Bosch maakte gelijk, waarna Teuntje Horn de 1-2 op het bord zette. De ruststand bleek ook de eindstand, want in het derde en vierde kwart werd niet gescoord.

Comments (2)

  1. Het doelpunt van SCHC werd niet gemaakt door Van Maasakker. Het schot zou gewoon gekkerd worden door de sterke hdm keepster. Het trof doel door de tip van Stapenhorst

Reageer

Contact Us