Round-up HK (D): SCHC onderuit in topper tegen Amsterdam

De dames van SCHC hebben zondag de topper in de Hoofdklasse tegen Amsterdam verloren. In Bilthoven won de koploper met 3-1. Laren en Oranje-Rood profiteerden van de misstap van SCHC en passeerden de ploeg op de ranglijst na winst op respectievelijk Groningen (0-1) en Bloemendaal (0-2).

SCHC-Amsterdam 1-3

SCHC stond gehavend aan de afslag tegen Amsterdam. De ploeg van coach Tina Bachmann kon geen beroep doen op keepster Maddie Hinch (interlandverplichtingen), Carlien Dirkse van den Heuvel (ziek), Emilie Mol (geblesseerd) en Frederique Derkx (niet wedstrijdfit). Amsterdam miste Eva de Goede vanwege een enkelblessure. SCHC kwam in het eerste kwart goed voor de dag en nam verdiend een voorsprong. Ginella Zerbo reageerde attent op de rebound uit een strafcorner. Tien minuten in het tweede kwart kreeg Amsterdam een strafbal toegewezen nadat Marijn Veen licht was getoucheerd. Lauren Stam benutte deze buitenkans en niet veel later rondde Kelly Jonker een prachtige aanval af voor de 1-2. Na rust liep Amsterdam uit naar 1-3. Keepster Roos Knijff keerde de strafcorner, maar Jacky Schoenaker tikte de rebound binnen. In het laatste kwart kregen beide ploegen nog kansen. De stand was en bleef 1-3.

Groningen-Laren 0-1

Laren deed goede zaken in de strijd om een play-offticket. Door de nederlaag was SCHC en de nipte zege op Groningen zorgde ervoor dat de Gooise ploeg naar de derde plaats op de ranglijst steeg. Na een twee doelpuntloze kwarten maakte Macey de Ruiter in de 41ste minuut de enige treffer van het duel. Voor Groningen had de nederlaag geen gevolgen, omdat de concurrentie ook verloor.

Kampong-Nijmegen 5-2

Kampong blijft sterk presteren na de winterstop. Voor de zesde wedstrijd op rij bleef de Utrechtse formatie ongeslagen. Kampong leidde bij rust al met 4-0 dankzij doelpunten van Kiki van Wijk, Malou Pheninckx, Maria Lopez, uit een strafcorner, en Floor Plokker. Michelle Simons bracht met twee treffers de spanning enigszins terug in het duel. Vanaf de strafbalstip bepaalde Michelle Fillet de eindstand op 5-2. Door zege is de zesde plaats op de ranglijst weer in zicht voor Kampong, dat op een achtste plaats staat. Ondanks de tweede nulscore van het dubbelweekend blijft de schade voor Nijmegen beperkt: hekkensluiter Groningen loopt niet in en Huizen loopt niet uit.

Bloemendaal-Oranje-Rood 0-2

Niet alleen Laren, maar ook Oranje-Rood profiteerde van de nederlaag van SCHC. De Eindhovense formatie won op ’t Kopje met 2-0 van Bloemendaal en steeg naar de vierde plaats, een klassering die recht geeft op deelname aan de play-offs. Het verschil met SCHC bedraagt één punt, maar Oranje-Rood heeft één wedstrijd meer gespeeld. Daphne van der Velden en Donja Zwinkels scoorden de doelpunten.

hdm-Hurley 2-1

Hurley blijft kwakkelen na de winterstop. Het dubbelweekend werd met nul punten afgesloten. Na de fikse nederlaag (6-0) tegen Den Bosch ging Hurley in Den Haag onderuit tegen hdm, dat nu ten koste van de Amsterdamse formatie het linkerrijtje van de ranglijst afsluit. Julia Verschoor en Pien van der Heide zetten hdm nog voor rust op 2-0. Na de pauze maakte Margot Zuidhof uit een strafcorner de aansluitingstreffer. Hurley slaagde er vervolgens niet in de gelijkmaker te produceren.

Den Bosch-Huizen 3-0

Den Bosch bleef voor de 47ste maal op rij ongeslagen in de Hoofdklasse. De landskampioen rekende snel af met het laaggeklasseerde Huizen. Al na het eerste kwart leidde Den Bosch al met 2-0 dankzij treffers van Marlies Verbruggen en Sian Keil. Vlak voor tijd bepaalde Keil met haar tweede treffer de eindstand. Den Bosch blijft tweede achter Amsterdam, maar heeft nog een inhaalwedstrijd te gaan. Huizen zag de concurrenten ook geen punten pakken.

Comments (7)

 1. Wat een verschil in de HK Dames. Amsterdam en Den Bosch steken er ver boven uit. SCHC, mits met Van den Heuvel en Hinch, doet mee maar er worden veel defensieve fouten gemaakt en ze verliezen daardoor de aansluiting. Laren doet het verrassend goed met zo’n jonge ploeg. OR gevaarlijke outsider. Hurley, HDM en Kampong zijn al uitgespeeld, echte middenmoot ploegen.
  Huizen, Nijmegen, Groningen en Bloemendaal zouden nog moeite hebben om in de OVK bovenin mee te draaien. Groningen met Willemijn wel wereld van verschil. Ik vind vooral Huizen en Bdaal onthutsend zwak spelen, Nijmegen maar 2 wedstrijdjes van gezien.

 2. @Agatha
  Grotendeels mee eens.
  Behalve: SCHC doet helaas niet mee.
  Gezien het matige niveau van OR geloof ik niet dat ze een gevaarlijke outsider zijn.
  Word ik oud of is het hockey niveau momenteel dalende?

 3. OR is geen gevaarlijke outsider voor het kampioenschap, wel om de play offs. Dit puur omdat SCHC veel punten laat liggen. Kwaliteit genoeg, het komt er alleen niet uit.Laren is ook maar de vraag wat ze doen tegen DB, SCHC en Amsterdam. Ook die kunnen nog een hoop punten laten liggen. En tsja dan is OR een outsider voor de plek, maar de ploeg is zeer matig (op Nunnink na).

 4. Natuurlijk doet OR vol mee voor play offs. De stand is vertekend want OR heeft Amsterdam en schc al gehad. Schc moet nog tegen Laren, oR, Kamping en DB oa, dus zelfs die zijn er nog niet. het is eigenlijk ongelofelijk dat deze mensen zo weinig punten pakken…. Deze selectie is zo goed als gelijkwaardig aan die van Amsterdam en DB.
  Mijn voorspelling is dat Laren (die nu alleen gewonnen heeft van 3 degradatiekandidaten) het niet gaat redden, dat is dan meteen de laatste x dat ze meededen om play offs de komende jaren. Die gaan hun heren achterna als ze niet oppassen.

 5. @menno
  Ik snap niet goed over welke “deze selectie” je het hebt. Ik denk dat je SCHC bedoelt?

 6. @menno: OR moet nog tegen SCHC, Laren en Kampong. Or heeft tegen DB en Ams twee keer gespeeld en twee keer verloren. Tel daarbij op dat OR 2 wedstrijden meer gespeeld heeft dan Laren en 1 meer dan SCHC. Als SCHC en Laren punten pakken tegen OR en elkaar zijn ze beide al een heel eind (als ik dat even snel bereken). Jammer dat Kampong pas zo laat op gang is gekomen, dat was pas een outsider geweest.

  @john: ja dat neem ik ook aan SCHC.

 7. Iedereen speelt tegen db en amsterdam en verliest 😉
  Verder is je ‘als’ voorspelling natuurlijk volkomen logisch, als je tegen iedereen punten pakt red je het idd, dat klopt.
  @ging over schc idd, zoals het er ook staat.

Reageer

Contact Us