Round-up HK (D): SCHC verslaat Oranje-Rood, Laren wint ook - Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (D): SCHC verslaat Oranje-Rood, Laren wint ook

In de strijd om tickets voor de play-offs hebben de dames van SCHC en Laren goede zaken gedaan. SCHC was vrijdag in een rechtstreeks duel met 2-1 te sterk voor concurrent Oranje-Rood. Laren profiteerde van de nederlaag van de Eindhovense ploeg en won met 3-0 op bezoek bij hdm.

SCHC-Oranje-Rood 2-1

Oranje-Rood leek lange tijd af te stevenen op een overwinning. Tot vier minuten voor tijd leidde de ploeg uit Eindhoven met 0-1 dankzij een treffer van Donja Zwinkels. Uit een strafcornervariant maakte SCHC gelijk. Het doelpunt werd gemaakt door voormalig Oranje-Rood-speelster Kyra Fortuin. Twee minuten later bezorgde Ginella Zerbo SCHC alsnog de overwinning. Door de nederlaag zakte Oranje-Rood van de derde naar de vijfde plaats. SCHC steeg een plek naar de derde positie op de ranglijst.

hdm-Laren 0-3

Na twee doelpuntloze kwarten brak Maxime Kerstholt na 54 minuten de ban. Vier minuten later was ze opnieuw trefzeker, waarna Lisa Gerritsen de eindstand op het bord zette. De overwinning zorgt ervoor dat Laren naar de vierde plaats is gestegen. De ploeg staat in punten gelijk met Oranje-Rood, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld. Kortom, plaatsing voor de play-offs heeft Laren weer in eigen hand.

Groningen-Amsterdam 0-5

De strijd tussen de koploper en de hekkensluiter in de Hoofdklasse was een ongelijke. Amsterdam won met ruime cijfers van Groningen. Bij rust leidde de Amsterdamse ploeg slechts met 1-0 door een doelpunt van Charlotte Vega. De spits verdubbelde vlak na de pauze de score, waarna Amsterdam in het laatste kwart definitief afstand nam van Groningen. Kitty van Male en Lauren Stam scoorde uit een strafcorner, waarna Stam ook nog doeltreffend was uit een strafbal. Amsterdam kan zich opmaken voor de topper zondag tegen Den Bosch. Groningen speelt een cruciaal duel tegen Bloemendaal.

Den Bosch-Nijmegen 2-1

Ook in het vijftigste competitieduel op rij bleef Den Bosch verschoond van een nederlaag. De landskampioen kwam na een minuut spelen al wel op achterstand door een doelpunt van Tessa Verweijen. Lieke Hulsen maakte nog voor het einde van het eerste kwart gelijk. Pas na rust kwam Den Bosch op voorsprong. Marlies Verbruggen zette in het derde kwart de 2-1 op het bord. Het bleek uiteindelijk voldoende voor de zege.

Hurley-Huizen 1-0

Na drie nederlagen op rij boekte Hurley eindelijk weer eens een overwinning. De 1-0 zege op Huizen was pas de tweede zege na de winterstop. Een doelpunt van Sabine Plönissen uit een strafcorner bleek voldoende voor de drie punten. Ondanks de nederlaag bleef de averij voor Huizen beperkt. Degradatieconcurrenten Nijmegen en Groningen gingen ook onderuit. De promovendus kon echter niet profiteren van de nederlaag van Bloemendaal, dat op een veilige negende plaats blijft staan. Het verschil blijft drie punten. Voor Hurley lijkt een zesde plaats het hoogst haalbare in de resterende wedstrijden.

Kampong-Bloemendaal 4-2

Ondanks de vierde nederlaag op rij blijft Bloemendaal boven de play-outstreep staan. In Utrecht ging de ploeg met 4-2 onderuit. Tot twee keer toe kwam Bloemendaal op gelijke hoogte met Kampong dat uiteindelijk toch aan het langste eind trok. De Utrechtse formatie kwam op voorsprong door Michelle Fillet, waarna Myrthe van Kesteren uit een strafcorner de gelijkmaker scoorde. Kiki van Wijk zette Kampong op 2-1, maar binnen een minuut was het alweer gelijk via Michelle van de Drift. Maria Lopez, uit een corner, en Fillet met haar tweede doelpunt bezorgden Kampong uiteindelijk de drie punten. Veel schiet de ploeg er niet mee op. Kampong blijft achtste.

Reageer