Round-up HK (D): SCHC wint topper van Amsterdam, eerste zeges Hurley en Bloemendaal

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse Dames heeft SCHC de topper met Amsterdam gewonnen. Het werd 3-1. Hurley en Bloemendaal boekten hun eerste overwinning van het seizoen. Landskampioen en koploper Den Bosch was met 3-0 te sterk voor hdm.

Huizen-Hurley 0-2

Hurley heeft dan eindelijk de eerste zege van het seizoen binnen. Tegen het eveneens laaggeklasseerde Huizen werd met 2-0 gewonnen. Gitte Michels opende tegen haar voormalige club na elf minuten uit een strafcorner de score, die pas negen minuten voor tijd werd verdubbeld door Lisa Visser. Zij benutte de toegekende strafbal. Hurley steeg naar de achtste plaats en is nu vier punten los van directe degradatie. Huizen staat voorlaatste met hetzelfde puntenaantal als Groningen, maar met een iets beter doelsaldo.

SCHC-Amsterdam 3-1

Het is SCHC gelukt om te winnen van Amsterdam. Afgelopen seizoen gingen beide onderlinge duels verloren, maar dit keer stapte de Bilthovense formatie als winnaar van het veld. Met twee doelpunten had topscorer Ginella Zerbo opnieuw een groot aandeel in de zege van SCHC. De ploeg bouwde, ook dankzij een treffer van Delfina Merino, na 45 minuten een 3-0 voorsprong op. Amsterdam stelde daar weinig tegenover. Vlak voor tijd scoorde Maria Verschoor tegen. Door de nederlaag zakten de Amsterdammers weg uit de top vier. SCHC is tweede op één punt achter koploper Den Bosch. Bovendien is de ploeg van coach Nettie van Maasakker nog zonder nederlaag.

Bloemendaal-Groningen 1-0

In de strijd om degradatie boekte Bloemendaal een uitermate belangrijke overwinning door directe concurrent Groningen met miniem verschil te verslaan: 1-0. De enige treffer werd al in de beginfase van het duel gescoord. Pili Romang benutte na drie minuten een strafbal. Het was de eerste zege van het seizoen voor Bloemendaal, dat naar de negende plaats steeg en een flink gaatje heeft geslagen met concurrenten Huizen en Groningen. Groningen blijft hekkensluiter met slechts één punt uit zes wedstrijden.

Den Bosch-hdm 3-0

Landskampioen en koploper Den Bosch maakte het verschil met hdm pas na rust. Na twee doelpuntloze kwarten schoot Ireen van den Assem haar ploeg na 42 minuten uit een strafcorner op voorsprong. Tien minuten later maakte Joosje Burg er 2-0 van en zette Maartje Krekelaar negen minuten voor tijd uit een strafcorner de eindstand op het bord. Het was voor Den Bosch de vijfde zege in zes duels. Hdm leed alweer de vierde nederlaag en zakte op de ranglijst naar de tiende plaats.

Pinoké-Laren 1-3

Laren deed zichzelf een groot plezier door in het Amsterdamse Bos met 3-1 te winnen van Pinoké. De vierde zege in zes competitieduels zorgt ervoor dat de ploeg uit het Gooi is gestegen naar een derde plaats op de ranglijst. Dankzij twee rake strafcorner van Lieke van Wijk ging Laren met een 2-0 voorsprong rusten. Tien minuten voor tijd bracht Pamela Raaff de spanning terug in het duel. Echter, drie minuten later gooide Maxime Kerstholt het duel definitief in het slot. Door de nederlaag raakt Pinoké enigszins de aansluiting met de top zes kwijt.

Kampong-Oranje-Rood 1-1

De andere topper van het weekend kende geen winnaar. Kampong kwam na elf minuten op voorsprong via Malou Pheninckx, maar nog voor rust maakte Valerie Magis uit een strafcorner gelijk. Oranje-Rood zakt van de tweede naar de vierde plaats en Kampong blijft zesde, ondanks één punt uit de laatste twee duels.

Reageer

Contact Us