Round-up HK (D): Topper tussen Laren en Den Bosch onbeslist, SCHC nieuwe koploper

Op de zevende speeldag kende de topper tussen Laren en Den Bosch geen winnaar en werd het 1-1. SCHC maakte geen fout door Groningen met 0-2 te verslaan en is daarmee de nieuwe koploper. Amsterdam haalde in het Wagener stadion uit tegen Huizen en won met 7-1.

hdm-Bloemendaal 3-0

Na een reeks van vier wedstrijden zonder overwinning, heeft hdm eindelijk weer eens drie punten gepakt, door thuis Bloemendaal te verslaan met 3-0. In de 33e minuut wist Nina van der Marel de score te openen via een keurig backhandschot. In de 52e minuut sleepte Pien van Nes een strafcorner binnen, waarna Pien Dicke in de 57e minuut de overwinning definitief veiligstelde. Door de overwinning kan hdm weer even ademhalen en klimt het ten koste van Bloemendaal naar de achtste plaats.

Laren-Den Bosch 1-1

De strijd tussen de nummers drie Laren en koploper Den Bosch is onbeslist gebleven. Laren daalt naar de vijfde plek, terwijl Den Bosch de koppositie afstaat aan SCHC. In de 25e minuut opende Lieke van Wijk via een strafcorner de score voor Laren, waarna Lieke Hulsen in de 53e minuut de eindstand bepaalde op 1-1. Beide ploegen zijn hiermee nu al vijf wedstrijden op rij ongeslagen.

Pinoké-Kampong 1-1

De strijd tussen de middenmoters is vanavond onbeslist gebleven. In Amsterdam werd het tussen Pinoké en Kampong 1-1. In het Amsterdamse Bos opende Kari Stam in de 45e minuut de score voor de thuisploeg. In de 65e minuut tekende Lisa Gerritsen voor de gelijkmaker, waarna er niet meer werd gescoord. Beide ploegen zullen tevreden moeten zijn met slechts een punt.

Hurley-Oranje-Rood 1-3

Hurley heeft in eigen huis tegen Oranje-Rood niet voor een stunt kunnen zorgen en verloor met 1-3. Na zes minuten opende Maria Jose Granatto de score, maar Lisa Donkersloot zorgde na een rake strafcorner in de zeventiende minuut voor de gelijkmaker. Vijf minuten later zorgde Donja Zwinkels namens Oranje-Rood opnieuw voor een voorsprong en Valerie Magis verzorgde in de 68e minuut via een strafcorner voor het slotakkoord. Hurley zakt hierdoor een plek, terwijl Oranje-Rood stijgt naar de derde plaats.

Amsterdam-Huizen 7-1

Amsterdam heeft in eigen huis kinderlijk eenvoudig afgerekend met Huizen, het werd er 7-1. Al na een minuut kwamen de Amsterdammers op voorsprong via Charlotte Vega. In de zevende minuut verdubbelde Eva de goede de score, waarna Felice Albers binnen twaalf minuten al voor een 3-0 voorsprong zorgde. Voor Huizen deed Amber Folmer in de zeventiende minuut nog iets terug, maar na goals van opnieuw Vega, een benutte strafcorner van de Goede en Kelly Jonker bepaalde Marijn Veen in de 65e minuut de eindstand op 7-1. Amsterdam klimt met deze overwinning naar de vierde plaats, terwijl Huizen op de elfde plek blijft steken met slechts een punt.

Groningen-SCHC 0-2

Na een eenvoudige 0-2 overwinning uit bij Groningen kent de Hoofdklasse in SCHC een nieuwe lijstaanvoerder. In de zevende minuut opende Julie Brinkman de score en in de 39e minuut wist Xan de Waard middels een rake strafcorner de eindstand voor haar rekening nam. Groningen blijft de hekkensluiter en is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. SCHC blijft als enige ploeg ongeslagen en verovert de koppositie ten koste van Den Bosch.

Reageer

Contact Us