Round-up HK (D): Zeges voor SCHC, Oranje-Rood en Kampong

Nadat vorig weekend het complete speelprogramma in de Hoofdklasse dames werd afgelast, gingen zondag drie duels niet door. In de andere drie wedstrijden stapten SCHC, Oranje-Rood en Kampong als winnaars van het veld.

SCHC-Hurley 4-1

De dames van SCHC zijn de tweede seizoenshelft van de Hoofdklasse gestart met een 4-1 overwinning op Hurley. Beide ploegen stonden voorafgaand aan het duel in Bilthoven gelijk in punten (19). Het was Hurley dat vlak voor rust op voorsprong kwam via Elke Boers, na een mooie strafcornervariant. In het derde kwart nam SCHC het heft in handen en Carmen Wijsman maakte gelijk. Deze stand bleef lang op het bord staan. Pas in de slotfase wist SCHC het veldoverwicht uit te drukken in doelpunten. Na een actie van Carlien Dirkse van den Heuvel tikte Ginella Zerbo de 2-1 binnen. De weerstand van Hurley leek daarmee gebroken, want in de daaropvolgende vier minuten scoorde SCHC nog twee keer. Caia van Maasakker, uit een corner, en Dirkse van den Heuvel zorgden voor de 4-1 eindstand.

Nijmegen-Oranje-Rood 0-2

Dankzij de 2-0 overwinning in en tegen Nijmegen blijft Oranje-Rood meedoen in de top van de Hoofdklasse. Beide treffers vielen rondom de pauze tussen het eerste en tweede kwart. Hazuki Nagai zette de Eindhovense formatie op voorsprong, die vervolgens werd verdubbeld door Laura Nunnink.

Kampong-hdm 3-1

Kampong heeft voor het eerst dit seizoen voor eigen publiek een competitiewedstrijd met winst afgesloten. Hdm werd met 3-1 verslagen. Het duel was mogelijk gemaakt door de plaatselijke brandweer, die het veld hadden besproeid. Bij rust leidde Kampong met 1-0 dankzij een vroege treffer van Malou Pheninckx. Na de pauze liep de Utrechtse ploeg via doelpunten van Michelle Fillet en Mabel Brands uit naar 3-0. Nina van der Marel deed vijf minuten voor tijd iets terug voor hdm.

Bloemendaal-Huizen afgelast

Het duel wordt op maandag 2 april ingehaald.

Amsterdam-Laren afgelast

Het duel wordt op maandag 2 april ingehaald.

Groningen-Den Bosch afgelast

Het duel wordt op maandag 2 april ingehaald.

Reageer

Contact Us