Round-up HK (H): Almere pakt eerste punt, Oranje-Rood wint weer

Op de zesde speeldag in de Hoofdklasse hebben de heren van Almere eindelijk het eerste punt van het seizoen gepakt. In en tegen Den Bosch werd met 2-2 gelijkgespeeld. Oranje-Rood won voor de derde maal op rij. In Eindhoven werd Rotterdam met 2-1 verslagen.

Den Bosch-Almere 2-2

Almere zat al een paar keer dichtbij punten, maar stond steeds met lege handen. Dit keer hield de ploeg een punt over aan het duel tegen Den Bosch. Dat hadden er misschien meer kunnen en misschien moeten zijn, want Almere stond na twintig minuten op een 2-0 voorsprong na twee rake strafcorners van Stijn Jolie. Na rust verkleinde Joaquin Menini de achterstand, waarna Daniël Aarts de gelijkmaker aantekende. Ondanks het eerste punt blijft Almere hekkensluiter.

Amsterdam-HGC 4-0

Amsterdam blijft in het spoor van koploper Kampong. De Amsterdammers boekten hun vijfde overwinning in zes duels. HGC werd in het Wagener Stadion met 4-0 verslagen. De Wassenaarse ploeg begon goed aan het duel, maar het was Amsterdam dat scoorde. Justin Reid-Ross maakte uit een strafcorner 1-0. Nadat beide ploegen uit een corner de paal hadden geraakt verdubbelde Casper Horn de score. Hij smashte een strafcornerrebound tegen de touwen. Daarna kwam HGC weinig meer in het spel voor en zag foutjes worden afgestraft. Mirco Pruyser scoorde uit de draai en Reid-Ross bepaalde uit een corner de eindstand op 4-0.

Tilburg-Kampong 2-5

Koploper Kampong besliste de lastige uitwedstrijd tegen Tilburg in de eerste helft. De Utrechtse formatie stond bij rust al met 3-1 voor. Sander de Wijn opende de score uit een strafcornerrebound. Lars Balk verdubbelde de voorsprong door het voorbeeld van De Wijn te volgen. Michiel de Leeuw verkleinde de achterstand uit een corner, maar twee minuten later herstelde Boet Phijffer de marge van twee treffers. Na rust pushte Jip Krens raak uit een strafcorner. De gelijkmaker viel niet. Kampong trok het duel definitief naar zich toe dankzij twee corners van Martijn Havenga en blijft na zes speeldagen nog ongeslagen.

Pinoké-SCHC 0-1

SCHC blijft het prima doen in de Hoofdklasse. De promovendus boekte de derde zege van het seizoen door in het Amsterdamse Bos met 1-0 te winnen van Pinoké. Het enige doelpunt kwam na rust op naam van Luuk van Duren. Door de winst staat SCHC op een prima zesde plaats. Pinoké, dat de vierde nederlaag leed, bezet een negende positie.

Oranje-Rood-Rotterdam 2-1

Na de matige competitiestart is Oranje-Rood al vier wedstrijden ongeslagen. De derde zege op rij werd geboekt door in eigen huis met 2-1 te winnen van Rotterdam. De Rotterdammers, die vorige week ook al verloren, verzuimden de kansen te maken. Nadat Milan van Baal de paal had geraakt en Simon Egerton een tip via keeper Pirmin Blaak over het doel zag gaan, kwam Oranje-Rood op voorsprong. Bob de Voogd reageerde attent op een rebound na een strafcorner. Oliver Polkamp maakte met een knappe backhand gelijk. Het duel leek op een remise af te steven totdat Hidde Turkstra een paar seconden voor tijd de bal verspeelde en Jelle Galema de winnende treffer maakte.

Bloemendaal-hdm

Vanwege de Europese verplichtingen van Bloemendaal dit weekend in Barcelona is het duel met hdm verplaatst naar vrijdag 13 oktober. Er wordt dan om 20.30 uur afgeslagen.

Reageer

Contact Us