Round-up HK (H): Amsterdam pakt een punt tegen Kampong in de laatste minuut

 

In de zeventiende speelronde bij de mannen Hoofdklasse pakt Amsterdam een puntje door in de laatste seconde van de wedstrijd te scoren. Ook stond de degradatie kraker SCHC – Tilburg deze middag op het programma. Ook hier houdt de thuisploeg in de laatste minuut een puntje in eigen huis. Koploper Bloemendaal maakt gehakt van Oranje-Rood door met 5-0 te winnen. 

SCHC – Tilburg

In de wedstrijd SCHC – Tilburg zijn de belangen erg groot. Beide ploegen hebben de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. In de eerste twee kwarten tasten de ploegen elkaar af, en creëert Tilburg de meeste kansen. Meerdere strafcorners worden om zeep geholpen, waardoor uiteindelijk SCHC in de 41ste minuut scoort. De ploeg uit Bilthoven creëert weinig kansen en heeft veel balverlies. Tilburg lijkt te willen hockeyen en maakt in de 48ste minuut gelijk door Jip Krens. Doordat Gareth Furlong in de 61ste minuut een 1-2 score op het bord zet, lijkt Tilburg een overwinning te boeken. In de 69ste minuut maakt Thomas Vis de gelijkmaker via een strafcorner.

Kijk hier voor het LIVE verslag van SCHC tegen Tilburg

Klein Zwitserland – Rotterdam

Beide ploegen hebben de punten hard nodig. Klein Zwitserland strijdt nog meer een aantal andere ploegen om degradatie te ontlopen. Rotterdam is bezig aan een inhaalrace om een plekje in de play-off te krijgen. Jeroen Hertzberger wordt uiteindelijk man van de wedstrijd door vier keer te scoren. Hertzberger is topscorer van de Hoofdklasse en zorgt met deze score ervoor dat hij bijna niet meer in te halen is. Wouter Pastoor zorgt voor de thuisploeg voor beide treffer. In de 70ste minuut zorgt Simon Egerton ervoor dat Rotterdam met 2-5 een belangrijke overwinning boekt.

Kampong – Amsterdam

De bezoekers strijden voor een laatste kans om de play-off nog te halen. Nadat coach Graham Reid zijn taken twee weken geleden heeft neergelegd (Lees ook: Graham Reid weg bij Amsterdam Heren 1), lijkt de ploeg uit Amsterdam uit een dal te klimmen. Er zijn nog vijf teams die meedingen om een plek bij de eerste vier. Het lijkt dat Kampong in de 66ste minuut ervoor zorgt dat Amsterdam in een diepe rouw naar huis moet vertrekken. Wanneer Kampong in de 68ste minuut ook nog mag aanleggen voor een strafbal, lijkt het geloof bij Amsterdam weg te zijn. Omdat Martijn Havenga zeer zwak inschiet, is er nog een kleine kans dat Amsterdam de aansluitingstreffer kan maken. In de 70ste minuut haalt Billy Bakker van Amsterdam een domme gele kaart. Doordat Kampong de bal niet goed verwerkt, zet Amsterdam nog één keer aan. Een strafcorner wordt behaald. Wie anders dan Justin Reid-Ross zorgt er uiteindelijk voor dat Amsterdam toch nog een puntje overhoud aan de ontmoeting met Kampong.

06-190331_Kam_Asd_0250_6207

 

Bloemendaal – Oranje-Rood

De eerste ontmoeting tussen beide ploegen eindigde in een 0-0 gelijke stand. Bloemendaal, de koploper, zal alles uit de kast moeten halen om Oranje-Rood op de knieën te krijgen. Al in het eerste kwart zorgen Brinkman, Wortelboer en Fuchs er voor dat Bloemendaal op een riante 3-0 voorsprong komt te staan. Wortelboer, die terug is gekomen van een zware blessure, is door Caldas weer opgeroepen voor Oranje tegen Spanje volgende week (Lees ook: Annan en Caldas maken selecties bekend). Doordat Croon en Bovendeert de score nog verder kunnen uitbreiden, loopt Bloemendaal uit naar een riante 5-0 overwinning op Oranje-Rood.

HGC – Pinoké

Ondanks de grote overwinning die HGC boekte op Amsterdam een aantal weken geleden (8-2), lijkt de ploeg in een klein dipje te zitten. Een gelijkspel tegen Rotterdam en een verlies tegen Den Bosch zorgt ervoor dat HGC dicht bij de achterlopers blijft. Zowel Rotterdam, Amsterdam, Oranje-Rood en Den Bosch volgen de nummer drie van de competitie op de voet. Pinoké zorgt in het begin van de wedstrijd al voor vuurwerk, door in de 9de en 11de minuut te scoren. In de 7de minuut scoort Rath al voor HGC. Pas laat in de wedstrijd scoort Ashley Jackson de gelijkmaker voor HGC, waardoor de achterlopers steeds dichterbij komen.

Almere – Den Bosch

Almere is hekkensluiter en heeft al drie wedstrijden op rij niet gewonnen. Den Bosch doet het uitzonderlijk goed en is nog volop in de strijd om zich te verzekeren van een play-off plek. Doordat Valentijn Charbon in de 15de minuut de gelijkmaker maakt, lijkt het erop dat Almere voor een stunt kan zorgen. Al snel zorgen Galema, Suero en van Groesen ervoor dat Den Bosch met 1-4 wint van Almere. Door de verlies van Oranje-Rood is Den Bosch op gelijke hoogte gekomen met Oranje-Rood. Beide staan nu op een gedeelde vierde plaats.

 

 

Reageer

Contact Us