Round-up HK (H): Amsterdam pijnigt Rotterdam, Kampong houdt zicht op play-offs | Hoofdklasse Hockey Nederland

Round-up HK (H): Amsterdam pijnigt Rotterdam, Kampong houdt zicht op play-offs

De vijftiende speelronde zat weer boordevol heerlijke affiches en stelde niet teleur. In het Wagener Stadion boekte Amsterdam een broodnodige zege op Rotterdam, terwijl Bloemendaal er op bezoek bij HGC met de punten vandoor ging.

Amsterdam-Rotterdam 7-1

In het Amsterdamse Bos hield Amsterdam de punten in eigen huis na een comfortabele zege op Rotterdam. Door de overwinning blijven de Amsterdammers hoop houden op de play-offs, ook al bedraagt het gat met nummer vier nog altijd vier punten. Aan het einde van het eerste kwart opende spits Mirco Pruyser de score namens de thuisploeg, waarna Jeroen Hertzberger de score weer gelijk trok. Op slag van rust bracht strafcornerkanon Tanguy Cosyns zijn ploeg weer op voorsprong. Na de rust sloeg Cosyns opnieuw toe, waarna Boris Burkhardt een einde maakte aan de hoop van Rotterdam door de score uit te breiden naar 4-1. In het laatste kwart prikte Cosyns zijn derde, waarna Teun Rohof ook een duit in het zakje deed. In de laatste minuut bepaalde Pruyser de eindstand op 7-1. Rotterdam ziet Kampong in punten gelijk komen en moet vrezen voor plek vier.

Almere-Oranje-Rood 1-5

De zorgen voor Almere worden steeds groter na een nieuwe nederlaag. Op eigen bodem bleek Oranje-Rood een maatje te  grootvoor de Flevolanders, die nog altijd slechts op twee punten blijven steken. Al na vijf minuten kwamen de bezoekers op voorsprong via Thomas Briels, waarna er voor rust niet meer werd gescoord. Direct na de thee sloeg Briels opnieuw toe, maar Bram Cornelisse gaf zijn ploeg weer hoop door een snelle aansluitingstreffer. Aan het eind van het derde kwart breidde de Brabanders de score uit naar 3-1 via Jamie van Aart. Mink van der Weerden en Thibeau Stockbroekx complementeerde de score.

HGC-Bloemendaal 2-3

De topper van het weekend is beslist in het voordeel van koploper Bloemendaal, dat met 2-3 te sterk was voor de thuisploeg. Door de zege behoudt Bloemendaal haar ongeslagen status, terwijl HGC een plaatsje zakt in het klassement en de derde plek inneemt. Toch was het de thuisploeg die via Steijn van Heijningen al na drie minuten de leiding nam. Vervolgens was het de beurt aan Tim Swaen, die de score omboog voor rust middels twee rake corners. Na rust was het al snel gelijk via Floris van der Kroon, maar Swaen ontpopte zich met zijn derde treffer van de wedstrijd tot matchwinner en besliste het duel in het voordeel van de Mussen. Door zijn hattrick voert Swaen met achttien treffers nu in zijn eentje het topscorersklassement aan.

Kampong-Pinoké 3-1

Op de Klapperboom heeft Kampong uitstekende zaken gedaan in de strijd om play-offs door Pinoké te verslaan met 3-1. De Utrechters zijn nu terug te vinden op de vierde plek, die overgenomen wordt van Rotterdam. Al na vijf minuten kreeg de thuisploeg een strafbal toegekend die werd verzilverd door Martijn Havenga, waarna Jip Janssen zijn zeventiende strafcorner van het seizoen omzette in een goal. Na rust breidde Ties Ceulemans de score uit naar 3-0, waarna Dennis Warmerdam aan het eide van kwart drie voor Pinoké nog iets terugdeed. De Steekneuzen zakken door de nederlaag een plek in het klassement en zijn nu achtste.

Tilburg-Hurley 3-2

In eigen huis boekte Tilburg een belangrijke 3-2 zege op concurrent Hurley in de strijd om lijfsbehoud. Voor de thuisploeg betekende het de vierde zege van het seizoen, een overwinning waarmee de Brabanders nog altijd op een veilige negende plek staan. Na zeven minuten spelen mocht Jip Krens al aanleggen voor een strafbal, een kans die hij niet onbenut liet. Aan het einde van kwart 1 kwam Hurley weer op gelijke hoogte door een goal van Roderic Schwirtz. Na rust kwam Tilburg opnieuw op voorsprong na een rake corner van Damon Steffens. Lang konden de Tilburgers niet genieten van de voorsprong, want twee minuten later was het Philip Thiadens die Hurley weer naast Tilburg schoot. Tom Beddows weigerde genoegen te nemen met een punt en prikte een kwartier voor tijd de winnende binnen.

Den Bosch-Klein Zwitserland 4-1

Aan de Oosterplas heeft Den Bosch uitstekende zaken gedaan in de race om play-offs door Klein Zwitserland met 3-1 te verslaan. Door de overwinning stomen de Bosschenaren ten koste van HGC door naar plek twee, terwijl de Hagenaars zich nog altijd in de gevarenzone bevinden op plek tien. Al na vier minuten kwamen de Bosschenaren aan de leiding door een treffer van Sebastien Dockier, die de score in kwart twee verdubbelde. Op slag van rust bracht Austin Smith zijn ploeg op rozen door de score uit te breiden naar 3-0. Na rust voltooide Dockier zijn hattrick, waarna Blake Wotherspoon twee minuten voor tijd nog tekende voor een eretreffer.

Reageer