Round-up HK (H): Bloemendaal blijft winnen, Almere pakt punt tegen Rotterdam

Ook op de vijfde speeldag in de Hoofdklasse Heren heeft Bloemendaal een overwinning geboekt. In eigen huis werd Pinoké met 4-0 verslagen. HGC en Den Bosch maakten er een spektakelstuk van. Het werd 4-4. Almere snoepte een punt af van Rotterdam: 1-1.

Kampong-Tilburg 6-0

Tilburg had zondagmiddag weinig in te brengen tegen Kampong. De landskampioen maakte voor eigen publiek en half dozijn treffers. Na 22 minuten stond het al 3-0 dankzij twee doelpunten van Bjorn Kellerman en een rake strafcorner van Martijn Havenga. Na rust liep Kampong verder uit via twee treffers van Robbert Kemperman en een doelpunt van Boet Phijffer. De nummer twee van de ranglijst is met 21 goals in vijf duels de meest productieve ploeg in de Hoofdklasse. Tilburg is voorlaatste met twee punten.

Klein Zwitserland-Amsterdam 1-2

Klein Zwitserland kende een prima start tegen Amsterdam. Al na twee minuten opende Enzo Torossi uit een strafcorner de score voor de promovendus. Niet lang daarna maakte Justin Reid-Ross, ook uit een corner, gelijk. Na rust scoorde Mirco Pruyser de winnende treffer voor de Amsterdammers, die dankzij de vierde overwinning op rij in het spoor blijven van koploper Bloemendaal.

Almere-Rotterdam 2-2

Voor de derde maal op rij liet Rotterdam punten liggen. Na twee nederlagen bleef de ploeg zondag in en tegen Almere op 2-2 steken. De Rotterdammers slaagden er tot twee keer toe niet in een voorsprong vast te houden. Jeroen Hertzberger zette zijn ploeg al na zes minuten op 0-1 uit een strafcorner, maar nog voor rust maakte Terrance Pieters gelijk. Acht minuten voor tijd leek Simon Egerton Rotterdam naar de zege te schieten, maar het was opnieuw Pieters, dit keer vanaf de kop van de cirkel, die tekende voor de gelijkmaker.

HGC-Den Bosch 4-4

Het spektakelstuk in Wassenaar kende geen winnaar, maar Den Bosch kon niet tevreden zijn met de puntendeling. Zeven minuten voor tijd leidde de Bossche formatie nog met 4-2, maar zag in de slotfase HGC alsnog naast zich komen dankzij een treffer in de slotminuut van Karst Timmer. De Wassenaarse club had eerder in de wedstrijd al een 1-0 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong. Daarna leek Den Bosch de overwinning te pakken, maar HGC toonde veerkracht en hield alsnog een punt over aan de confrontatie. In de stand zijn beide ploegen in de subtop terug te vinden: Den Bosch is vijfde en HGC zesde.

Bloemendaal-Pinoké 2-0

Met vijf overwinningen uit vijf wedstrijden heeft Bloemendaal als enige ploeg in de Hoofdklasse nog de maximale score. Het duurde in de thuiswedstrijd met Pinoké lang voordat de ban was gebroken. Pas in de 56ste minuut opende Roel Bovendeert de score, die twee minuten daarna werd verdubbeld door Jorrit Croon.

SCHC-Oranje-Rood 1-2

Benjamin Stanzl kroonde zich tot man van de wedstrijd voor Oranje-Rood. De Oostenrijker maakte beide doelpunten. Al na een minuut zette Stanzl zijn ploeg op voorsprong. Thijn Knetemann tekende nog in het eerste kwart voor de gelijkmaker. De gelijke stand bleef lang op het bord staan totdat Stanzl met zijn tweede doelpunt Oranje-Rood de overwinning bezorgde. Opnieuw stond Sander van Berkel bij de Eindhovenaren onder de lat. Hij zal ook de komende weken Pirmin Blaak vervangen. Blaak blesseerde zich vorige week tijdens de warming-up, waarna een MRI-scan uitwees dat hij een binnenband van de knie heeft verrekt. SCHC blijft door de vierde nederlaag hekkensluiter, Oranje-Rood bezet een vierde plaats.

Reageer

Contact Us