Round-up HK (H): Bloemendaal boekt winst in kraker, SCHC pakt belangrijke punten onderin

In de laatste speelronde voor de winterstop heeft Bloemendaal in eigen huis de topper weten te winnen van HGC, waarmee de recordreeks voorlopig nog even niet ten einde komt. Onderin boekte hekkensluiter SCHC thuis een belangrijke overwinning op directe concurrent Almere: de Bilthovenaren wonnen met 2-0 . In de Amsterdamse derby hield Pinoké een punt over aan het duel met de buren van Amsterdam.

Kampong-Klein Zwitserland 1-0

Promovendus Klein Zwitserland heeft op bezoek in Utrecht met 1-0 verloren van Kampong, waarmee het tegen de tweede nederlaag op rij aanloopt. Kampong lijkt met de overwinning weer de goede weg in te zijn geslagen, door de tweede winstpartij op rij te boeken. In de zeventiende minuut tekende Martijn Havenga vanuit een strafcorner voor de enige treffer van de wedstrijd.

Tilburg-Rotterdam 1-4

In Brabant werd het een pijnlijke middag voor Tilburg, dat in eigen huis met 1-4 verloor van Rotterdam. Door de verliespartij zijn de Tilburgers afgezakt naar de laatste plaats en voorlopig hekkensluiter van de Hoofdklasse Heren. Bij Rotterdam was Jeroen Hertzberger met drie doelpunten de gevierde man. Hij scoorde twee keer vanuit een strafcorner en verzilverde bovendien een strafbal. De andere treffer namens Rotterdam kwam op naam van Tristan Algera. Voor Tilburg was Gareth Furlong via een strafcorner verantwoordelijk voor de eretreffer. Tilburg wacht als enige ploeg nog altijd op hun eerste overwinning van het seizoen.

Oranje-Rood-Den Bosch 2-2

In een Brabants onderonsje tussen Oranje-Rood en Den Bosch stapte er vandaag geen winnaar van het veld: in Eindhoven werd het 2-2. Na de knappe winst op Amsterdam van afgelopen vrijdag, lukte het Oranje-Rood om het kalenderjaar helemaal in stijl af te sluiten. Door het puntverlies is het gat met koploper Bloemendaal vergroot tot vijf punten. Den Bosch kwam al na een minuut op voorsprong door een goal van Nicolas Della Torre. Thomas Briels wist namens Oranje-Rood vervolgens de score om te buigen door twee treffers, maar dit bleek niet voldoende: Jelle Galema scoorde vanuit een strafcorner in de 48e minuut de gelijkmaker tegen zijn oude club.

Bloemendaal-HGC 2-1

Bloemendaal heeft de topper in eigen huis met minimaal verschil beslist ten koste van HGC: 2-1. De Mussen geven hun recordreeks voorlopig nog een vervolg met 35 ongeslagen wedstrijden in de Hoofdklasse. Door de overwinning neemt de lijstaanvoerder afstand van de nummer twee Oranje-Rood. Florian Fuchs opende namens Bloemendaal de score in de tiende minuut. Floris Wortelboer verdubbelde de score vanuit een strafcorner, terwijl Floris van der Kroon namens HGC de aansluitingstreffer verzorgde. Dit bleek echter niet genoeg, waardoor Bloemendaal met een uitstekend gevoel de winterstop ingaat.

SCHC-Almere 2-0

De degradatiekraker van het weekend is in eigen huis beslist in het voordeel van de heren van SCHC. Door de overwinning is de ploeg uit Bilthoven hekkensluiter af en draagt het die ondankbare eer over aan Tilburg. Namens Stichtse bezorgden Thijs van Pelt en Bram Weers hun ploeg de eerste overwinning van het seizoen. Door de overwinning is het er onderin alleen maar spannender op geworden met drie ploegen in de gevarenzone.

Pinoké-Amsterdam 2-2

De Amsterdamse burenruzie tussen de Steekneuzen en Amsterdam is onbeslist gebleven (2-2). In het Amsterdamse Bos kwam de uitploeg op voorsprong via Jan Willem Buissant. Lang duurde de voorsprong echter niet, want het was Alexander Hendricx die Pinoké weer op gelijke hoogte bracht via een strafcorner. In de tweede helft bezorgde Matis Papa zijn ploeg de voorsprong, maar Justin Reid-Ross gooide roet in het eten middels een rake strafcorner en bepaalde daarmee de eindstand.

Reageer

Contact Us