Round-up HK (H): Bloemendaal grijpt EHL-ticket, Amsterdam en HGC naar play-offs

De reguliere competitie in de Hoofdklasse Heren is gespeeld. Bloemendaal boekte een ruime zege op HGC en verzekerde zichzelf van deelname aan de EHL, terwijl Amsterdam en HGC eindigde in de top vier en meedingen naar de landstitel. Oranje-Rood viste achter het net, ondanks een overwinning op Den Bosch.

Almere-SCHC 3-1

Waar SCHC na afgelopen weekend al wist waar het aan toe was, restte de ploeg niks dan strijdend ten onder te gaan. Voor Almere zag het er allemaal een stuk rooskleuriger uit en had het aan zege genoeg om zich definitief veilig te spelen. Voor eigen publiek lukte dat ook, waardoor Terrance Pieters en Jonas de Geus een passend afscheid kregen. Waar de ploeg op slag van rust nog achter kwam te staan door een treffer van Thomas Vis, kantelde de wedstrijd volledig na rust. Bram Cornelisse bracht zijn ploeg op gelijke hoogte middels een rake strafcorner. Stijn Jolie verzilverde daarna een toegekende strafbal, waarna opnieuw Cornelisse doel trof. De wedstrijd eindigde zo in een 3-1 overwinning voor de thuisploeg.

Amsterdam-Pinoké 3-2

Waar Amsterdam matig uit de winterstop kwam en lange tijd geen zicht had op de play-offs, begon de ploeg sinds het vertrek van Graham Reid aan een opmars en beloonde het zichzelf op de laatste speeldag met een play-offticket. In het Wagener stadion eindigde de wedstrijd in een 3-2 zege op de buren van Pinoké. De Steekneuzen eindigen op de achtste plek, terwijl Amsterdam vierde wordt en het in de play-offs op mag nemen tegen Bloemendaal. In het eerste kwart werd al snel duidelijk dat de Hoofdstedelingen wisten wat er op het spel stond. In de twaalfde minuut kreeg de ploeg een strafbal toegekend, die werd verzilverd door Pruyser. Billy Bakker verdubbelde twee minuten later de score, waarna in het derde kwart opnieuw Pruyser doel trof. Lukas Sutorius scoorde nog namens de Steekneuzen, waarna ook Alex Hendrickx nog scoorde.

Den Bosch-Oranje-Rood 2-2

De Brabantse derby is onbeslist gebleven. Zowel Den Bosch als Oranje-Rood hadden op voorhand hadden beide ploegen hoe dan ook een zege nodig om nog een theoretische kans te maken op een plek bij de laatste vier, maar ook dan waren de ploegen afhankelijk van Amsterdam. Uiteindelijk zijn de druiven dus zuur voor met name Oranje-Rood, dat het grootste gedeelte van de competitie op een plek in de top vier stond. Robert van der Horst tekende in het tweede kwart voor de eerste treffer middels een strafbal, waarna de score door Jelle Galema gelijk werd gebracht in hetzelfde kwart. Na de rust scoorden Nicolas Della Torre nog vijf minuten voor tijd en leek het er met de zege vandoor te gaan, maar Benjamin Stanzl gooide roet in het eten.

HGC-Bloemendaal 1-4

Bloemendaal boekte vandaag een heerlijke 1-4 zege op HGC en pakte zo met overtuiging de eerste plek en het daarbij behorende EHL-ticket. Voor HGC heeft de nederlaag echter geen gevolgen, de ploeg blijft derde en mag het in de play-offs opnemen tegen Kampong. De Mussen mogen zo weer Europa in, nadat het afgelopen seizoen een ticket misliep. In de eerste helft liep Bloemendaal uit naar een 0-4 voorsprong. Tim Swaen opende de score, waarna Thierry Brinkman een minuut later tekende voor de tweede van de wedstrijd. Jasper Brinkman en Floris Wortelboer maakte het feestje compleet. In het tweede kwart kreeg HGC nog een strafbal, verzilverd door van Ass. De score eindigde zo in 1-4.

Klein-Zwitserland-Kampong 4-5

In Den Haag eindigde een doelpuntrijke wedstrijd in een 4-5 zege voor Kampong. De Utrechters moesten winnen om mogelijk nog als eerste te eindigen competitie, maar uiteindelijk leverde de overwinning niets op. Klein Zwitserland kon mogelijk nog de play-outs ontlopen, maar uiteindelijk gebeurde ook dat niet. Bjorn Kellerman schoot in de achtste minuut raak, maar Wouter Pastoor bracht de score in het eerste kwart nog gelijk. Wat volgde was een drietal treffers in vijf minuten tijd, via Janssen, Meulenbroek en Havenga. Na de rust werd het zelfs 1-5, maar vervolgens werd de ploeg wat nonchalant. Van Rhede van der Kloot tekende voor de aansluitingstreffer, waarna ook Benjamin Craig en Martijn van Grimbergen scoorden namens de thuisploeg. Het bleef echter bij deze opleving waardoor Kampong toch met de zege aan de haal ging.

Rotterdam-Tilburg 2-2

In Rotterdam kreeg de thuisploeg bezoek van Tilburg en werden de punten gedeeld. Voor Rotterdam zat het seizoen er al op, nadat het lange tijd nog een kleine kans maakte op de play-offs. Tilburg had nog een kleine kans op het ontlopen van play-outs, maar pakte wel een punt waarmee het opklom naar de tiende plek, ten koste van Klein Zwitserland. Namens de Tilburgers opende Gareth Furlong de score in de 26e minuut, maar Tjep Hoedemakers was snel met de gelijkmaker zo’n twee minuten later. In de dying seconds van de eerste helft schoot Sander Visser de Tilburgers alsnog op voorsprong. Na de rust maakte topscoorder Hertzberger alsnog gelijk waarmee de punten werden gedeeld.

 

 

Reageer

Contact Us